Vakantie in Alghero, Sardinië

Alghero is zonder twijfel een van de mooiste steden van Sardinië, het Italiaanse eiland onder Corsica. Je vindt er indrukwekkende, eeuwenoude monumenten, pittoreske straatjes vol terrassen en twee paradijselijke zandstranden.

Reizen naar Alghero

Dankzij goedkope vliegtickets Alghero en een ruim aanbod aan hotels, appartementen en campings in en rond Alghero is deze stad een prima plek voor een citytrip of uitvalsbasis voor een langer verblijf op Sardinië.

Alghero ligt in het noordwesten van Sardinië, direct aan de kust en heeft ongeveer 40.000 inwoners. Door directe vluchten van Ryanair vanaf Eindhoven naar Alghero zijn vliegtickets Alghero vaak zeer goedkoop. Vanaf Schiphol zijn de directe vluchten van Transavia naar de grotere luchthaven van Olbia – op 150 kilometer van Alghero - een interessant alternatief. Uiteraard zijn er ook pakketreizen naar Alghero beschikbaar, die vlucht, accommodatie en eventueel een huurauto combineren.

Bezienswaardigheden Alghero

Alghero is voor een groot deel omgeven door een eeuwenoude stadsmuur. Bovenop de stadsmuur vind je een breed voetpad, de lungomare, met prachtige uitzichten op de haven, de zee en de binnenstad. Binnen de muren ligt een goed bewaard middeleeuws stadscentrum. De havenstad Alghero heeft, door de westelijke ligging aan zee, eeuwenlang veel (handels)relaties met Spanje gehad. Spaanse invloeden kom je daardoor overal tegen in Alghero, van bouwstijl tot gerechten. Zelfs het plaatselijke dialect klinkt meer op Spaans dan Italiaans.

Hieronder enkele niet te missen bezienswaardigheden in Alghero:
  • Kathedraal van Santa Maria en Campanile. Een 16e eeuwse imposante kathedraal . De aangrenzende, achthoekige toren kun je beklimmen voor een fantastisch uitzicht over de stad.
  • San Francesco-kerk. Een 14e eeuwse kerk met een klooster. In de zomer worden in deze bijzondere ambiance concerten gehouden.
  • De Grot van Neptunus. Vlakbij Alghero, in Capo Caccia, bevindt zich een enorme (druipsteen)grot met indrukwekkende rotsformaties. De ‘Grotta di Nettuno’ is per boot vanaf Alghero bereikbaar of, voor de mensen met een goede conditie, via een trap met 656 treden naar beneden vanaf Capo Caccia.
  • Nuraghe di Palmavera. Overal op Sardinië vind je ‘Nuraghi’. Dit zijn stenen torens, tastbare herinneringen van bouwwerken of hele dorpen van een volk dat meer dan 3000 jaar geleden op Sardinië leefde. De Nuraghe di Palmavera is een van de best bewaarde exemplaren en ligt op ongeveer 10 kilometer van Alghero.

Zon, zee en strand in Alghero

De westkust van Sardinië heeft een prettig klimaat met warme, droge zomers. Van mei tot en met oktober ligt de middagtemperatuur ruim boven de 20 graden en valt er nauwelijks regen. Alghero ligt direct aan zee en heeft twee schitterende, tropisch aandoende zandstranden, de ‘Spiaggia di San Giovanni’ en de ‘Spiaggia di Maria Pia’. Een paar kilometer ten noorden van Alghero vind je nog meer stranden, die veel rustiger zijn en zo mogelijk nog mooier.
© 2011 - 2024 Michielonline, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De 10 mooiste stranden van ItaliëDe 10 mooiste stranden van ItaliëGlashelder water en witte, schone stranden. Je denkt hierbij toch gauw aan een land in het Caribische gebied. Gelukkig b…
Wanneer voordelig vakantie en vliegtickets boeken?Wanneer voordelig vakantie en vliegtickets boeken?Waar je ook ter wereld komt, overal kom je Nederlanders tegen. Waarschijnlijk is er geen reislustiger volk te vinden. Er…
De mooiste campings in Sardinië - ItaliëDe mooiste campings in Sardinië - ItaliëSardinië heeft tal van prachtige campings en de omgeving is rijk aan natuurgebieden, wandel- en fietsroutes, mooie winke…

Activiteiten in Duinkerke Côte d'OpaleWat houd je tegen om de komende maanden dichtbij zee naar de regio van Duinkerke te reizen? Het is dichtbij, net over de…
Zakynthos, een perfect vakantie-eilandZakynthos, een perfect vakantie-eilandZakynthos is een eiland van Griekenland, u beleefd hier ook echt de Griekse sfeer en gastvrijheid. Het is in de zomer al…
Bronnen en referenties
  • www.sardinie.nl
  • Wikipedia
Michielonline (80 artikelen)
Laatste update: 16-06-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Europa
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.