Zakynthos, een perfect vakantie-eiland

Zakynthos, een perfect vakantie-eiland Zakynthos is een eiland van Griekenland, u beleefd hier ook echt de Griekse sfeer en gastvrijheid. Het is in de zomer altijd rond de 30 graden en u vind er prachtige en velen zandstranden wat Zakynthos maakt tot een perfect vakantie-eiland.

Vervoer naar Zakynthos

De meeste kiezen er voor om met het vliegtuig naar Zakynthos te gaan. U zult wel twee uur van te voren op het vliegveld aanwezig moeten zijn maar u reistijd is minimaal namelijk rond de 3 á 4 uur. Het kan zijn dat u in Griekenland eerst nog stopt op een ander eiland alvoor dat het vliegtuig land op Zakynthos.
De reis met de auto richting Griekenland zal afhankelijk van uw tussenstops ongeveer 4 dagen in beslag nemen. Het is een prachtige reis maar dus wel vrij vermoeiend dankzij het aantal rij uren.
U kunt er ook voor kiezen om met de trein te gaan, u zult dan wel de bagage mee moeten nemen maar met twee overstappen kunt u in Athene zijn. U zult wel altijd vanaf het vaste Griekenland nog de boot moeten nemen naar Zakynthos. De treinreis neemt ongeveer 48 uur in beslag.

Waarom Zakynthos?

  • het klimaat
  • de vele stranden
  • de prachtige natuur
  • de leuke uitgaansgelegenheden
  • de Griekse sfeer
  • de duik/snorkel mogelijkheden
Verder is Zakynthos ook geweldig om te zien in de lente, alle tropische bloemen staan dan in bloei. Op Zakynthos vind men ook dieren die men in Nederland niet ziet zoals hagedissen, slangen, schildpadden en heel soms dolfijnen.

Vervoer op het eiland

U kunt op het eiland de volgende vervoermiddelen huren:
  • Auto
  • Motor
  • Scooter
  • Quad
  • Fietsen
Het eiland is niet gigantisch groot waardoor het hele eiland in principe met een auto binnen één dag te bezichtigen is. Veel mensen verkiezen toch ook de buitenlucht en gaan liever op een scooter of een quad. U heeft in Griekenland wel specifiek uw brommercerticaat nodig alleen uw autorijbewijs voldoet niet. U bent niet verzekerd als u gaat rijden op een scooter met een autorijbewijs. Daarbij is het landschap relatief ruw, het is verstandig als u alleen een scooter of quad gaat huren als u daar in Nederland al mee gereden heeft. Het dragen van een helm is net als in Nederland verplicht. Op het eiland zelf zijn in bijna elk stadje wel verhuurder van vervoer te vinden.

Topografie

U komt aan op het vliegveld Dionysisos Solomos zo'n 4km van Zakynthos, de hoofdstad van het eiland. Toch is Laganas het meest populair en het meest bruisende stad van Zakynthos. Als men ook voor de rust op vakantie gaat is het dan aan te raden om niet voor een hotel midden in Laganas te kiezen maar een stadje net daar buiten vanaf waar u makkelijk met eventueel gehuurd vervoer op pad kunt gaan.
Het eiland zelf bestaat uit 410M² en heeft een totale kustlijn van 123km dankzij het goede klimaat kunt u hier een prima zon, zee en strand vakantie houden alleen niet voor een al te lange tijd omdat u dan alles van het eiland wel heeft gezien.
Een stad die als toerist zijnde intressant is om te bezoeken is de plaats Anafonitria, hier kunt u een kerk bewonderen uit de 14e eeuw en een klooster uit de 15e eeuw.

Weetjes

  • dit eiland is zeer geliefd bij de Engelsen, u kunt er dan ook veel verwachten in de vakanties
  • er zijn veel restaurants, verhuurders enzovoorts neem u tijd om te shoppen voor de goedkoopste
  • u kunt het kraanwater op Zakynthos niet drinken
  • u kunt meerdere pinautomaten vinden op het eiland
  • soms kunt u alleen met een creditcard afrekenen
  • u kunt per boot een strand bezoeken waar een scheepswrak ligt (te zien op de foto)
  • Zakynthos beschikt over 2 waterparken
  • bij kaap Skinari liggen de blauwe grotten, het water is hier heel helder en ze zijn indrukwekkend om te zien
© 2011 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zakynthos, het derde Ionische eilandZakynthos, het derde Ionische eilandOp nog geen drie uur vliegen vanaf Amsterdam ligt het prachtige eiland Zakynthos (ook wel Zante genoemd). Het is een van…
Het Griekse eiland ZakynthosHet Griekse eiland ZakynthosHet Griekse eiland Zakynthos is de ideale vakantiebestemming voor alle mensen die van zon, zee en strand houden. Zakynth…
Vakantie op Zakynthos: 5 bijzondere activiteitenVakantie op Zakynthos: 5 bijzondere activiteitenZakynthos is de ideale bestemming voor als je zon, zee en strand zoekt, maar niet te ver wilt vliegen en ook nog wat mee…

Vakantie in Alghero, SardiniëAlghero is zonder twijfel een van de mooiste steden van Sardinië, het Italiaanse eiland onder Corsica. Je vindt er indru…
Bernina Express, één van ’s werelds mooiste treinreizenVertrekkend vanuit Tirano in Italie voert de Bernina Express u via een schitterende route, dwars door de Alpen naar het…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Noorda, Pixabay
Bembi (500 artikelen)
Laatste update: 21-06-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Europa
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.