Tips tijdens een regenachtige dag in Berchtesgaden, Beieren

Berchtesgaden is een gemeente in Beieren, Zuid-Duitsland. Een groene en bergachtige omgeving waar veel wandelwegen in de bossen en in de bergen te vinden zijn. Er is veel te ontdekken, zoals bijvoorbeeld de hoogste berg van Duitsland: De Watzmann. Maar wat kunt u doen als het regent?

Berchtesgadener Salzbergwerk

Vroeger was zout de belangrijkste inkomstenbron voor de vorsten. Hoe hard het werk van de bergwerkers was en hoe zich de zoutwinning in loop der tijd verandert heeft, kun u tijdens een bezoek aan het Salzbergwerk beleven. U loopt op smalle trappen die de bergwerkers gebouwd hebben, loopt door nauwe gangetjes en onder begeleiding van een gids en een gloeilamp loopt u door het ondergrondse ‘zouten meer’. Een belevenis voor heel de familie!

Adres: Bergwerkstraβe 83, Berchtesgaden
Openingstijden: 1 mei – 15 okt: 09.00-17.00uur, 16 okt – 30 apr: 11.30-15.00uur
Let op: Neem warme kleding mee.



Watzmann-Therme Berchtesgaden

U zult zeker plezier hebben in het grote, moderne belevenisbad voor de gehele familie. 900 kwadraatmeter wateroppervlakte, bestaand uit verschillende bekken met verschillende watersoorten en pekelconcentraat, 80 meter glijbaan met binnen- en buitenmogelijkheden. Er is ook een restaurant aanwezig.

Adres: Bergwerkstraβe 54, Berchtesgaden
Openingstijden: 10.00-22.00uur



Heimatmuseum Schloss Adelsheim

Het Heimatmuseum laat vooral handwerkkunst van hout zien. Het houten speelgoed, dat bergboeren thuis gemaakt hebben en bijna over heel de wereld verkocht wordt, was toentertijd heel geliefd.

Adres: Schroffenbergallee 6, Berchtesgaden
Openingstijden: Dinsdag – zondag: 10.00-16.00uur (in november gesloten)



Königliches Schloss Berchtesgaden

Zijn beginselen gaan in de 12e eeuw terug, toen in Berchtesgaden een Augustiner klooster voor een herenkoor werd opgericht. Sind s1810, toen Berchtesgaden bij het koninkrijk Beieren kwam, dienen de gebouwen als koninklijk kasteel. De Beierse koningsfamilie waren vaak in Berchtesgaden. Ook vandaag de dag slapen nog regelmatig Koninklijke erfgenamen van Wittelsbacher hier. Een deel van het kasteel is te bezichtigen.

Adres: Schlossplatz 2, Berchtesgaden
Openingstijden: Mei – okt: Zondag-vrijdag van 10.00-17.00uur. Okt – mei: 10.00-14.00uur



Dokumentationszentrum Obersalzberg

De beweeglijke geschiedenis van de Obersalzberg in het Derde Rijk is een donker hoofdstuk van Berchtesgaden dat niet mag vergeten worden. Om de gebeurtenissen van deze tijd en de daarmee verbonden gruwel en wreedheid te documenteren, is er een indrukwekkende expositie met foto’s, filmen en documenten uitgesteld in het ‘huis’ waar Hitler zijn gasten ontving.

Adres: Salzbergstraβe 41, Berchtesgaden
Openingstijden: Apr – okt: 09.00-17.00uur, nov – mrt: 09.00-16.00uur
Let op: Het documentatiecentrum ligt op 1.834 meter hoogte (Het laatste stuk gaat u met een lift omhoog). U kunt alleen met de bus omhoog. De weg naar boven bevatten haarscherpe bochten en de afgronden zijn behoorlijk diep.



Nationalparkhaus Berchtesgaden

Natuurbescherming, wetenschap en rust zijn de belangrijkste doelen van het nationaal park. Hier ervaart u veel over de geweldige bergachtige regio, de dierenwereld, zijn flora en de interessante geologie. Panorama’s, films, boeken en moderne dia’s helpen u op eenvoudige manier gecompliceerde het samenhangende in de natuur in het hooggebergte te begrijpen.

Adres: Franziskanerplatz 7, Berchtesgaden
Openingstijden: Dagelijks van 09.00-17.00uur



Alte Saline Bad Reichenhall

De Alte Saline is een Europese industriemonument. Zij werd in 1834 gebouwd en sindsdien functioneert alles probleemloos. U zult al in het hoofdgebouw over de enorme waterwielen verbaasd zijn en ook over de oude watertakelmachines die sinds 150 jaar hun werk doen. In het ‘Salzmuseum’ ervaart u wat over de zoutwinning van vroeger en nu.

Adres: Salinenstraβe, Bad Reichenhall
Openingstijden: Mei – okt: 10.00-16.00uur, nov – apr: Dinsdag tot vrijdag en 1e zondag van de maand: 14.00-16.00uur



Rupertus-Therme Bad Reichenhall

Een modern centrum voor plezier en fitness in een heerlijke, rustige omgeving. 850 kwadraat meter wateroppervlakte met whirlpool, een saunalandschap en veel meer. Er is kinderopvang.

Adres: Friedrich-Ebert-Allee, Bad Reichenhall
Openingstijden: 09.00-22.00uur



Ontdek de vele mogelijkheden in de bergen van Berchtesgaden en omgeving! Lees hier meer over.
© 2009 - 2024 Jootje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een wandeling door BerchtesgadenEen wandeling door BerchtesgadenBerchtesgaden is een oude stad in Zuid-Beieren, Duitsland. Het heeft veel mogelijkheden om te wandelen, tot rust te kome…
Vakantie in Duitsland - regio's in het zuidenDuitsland is voor Nederlanders een populaire vakantiebestemming. Geen wonder: het is dichtbij, de taal geeft weinig prob…
Uitstapjes SalzburgBen je in Salzburg op vakantie, is het ook zeker de moeite waard om te omgeving te bekennen. Hierbij een lijstje met een…
De Untersberg, DuitslandDe Untersberg, DuitslandDe Untersberg is de uitloper van de Berchtesgadener Alpen en ligt tussen Salzburg en Berchtesgaden. De aantrekkngskracht…

Berchtesgaden: Liften in de bergen en wandelwegenBerchtesgaden en omgeving staat bekend als een geweldig groen en bergachtig gebied. Veel liften leiden naar de mooiste p…
Corsica, het eiland van de schoonheidMooie zandstranden, kleine door rotsen ingesloten baaien en kraakhelder water maken het aanbod van Corsica zo attractief…
Bronnen en referenties
  • Eigen ervaring Wandern und Spazierengehen - Werner Mittermeier
Jootje (353 artikelen)
Laatste update: 12-03-2009
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Europa
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.