Nerja: een badplaats aan de Costa del Sol in Spanje

Nerja: een badplaats aan de Costa del Sol in Spanje Nerja is een kleine badplaats, gelegen op een uurtje rijden van de luchthaven van Malaga. In de winter heeft de stad ongeveer 14.000 inwoners (2017). In het hoogseizoen verdrievoudigt het aantal. De badplaats ligt in de provincie Malaga en het toerisme is hier duidelijk de belangrijkste bron van inkomen. In Nerja vind je veel restaurantjes, tapascafés en kleine souvenirwinkeltjes.

Balcon de Europa

Midden in het centrum van Nerja vind je Balcon de Europa (oftewel: Balkon van Europa). Dit is een boulevard met een fantastisch uitzicht. Het balkon bevindt zich op een uitstekende klif, 23 meter boven zeeniveau. Onder het balkon bevindt zich een restaurant, van waar het uitzicht minstens zo magnifiek is. Op het Balcon de Europa zijn twee kanonnen te vinden. Deze herinneren aan de tijd dat er op deze locatie een verdedigingsfort te vinden was. Het beeld dat zich op het balkon van Europa bevindt, is het beeld van koning Alfonso XII. Alfonso XII was koning van Spanje in de periode 1874-1885. Zijn standbeeld staat hier omdat deze koning deze boulevard in 1884 de naam Balcon de Europa heeft gegeven. Dit omdat hij onder de indruk was van het uitzicht.

De grotten van Nerja

In deze grotten zijn beschilderingen te vinden uit de tijd van de Neanderthalers. Helaas zijn deze beschilderingen alleen op beeldmateriaal te zien. Ze zijn niet te bezoeken, omdat de beschilderingen kwetsbaar zijn en de locatie moeilijk te bereiken is. Toch is de grot zelf wel een bezoek waard. De grootste zuilen ter wereld bestaande uit stalagmieten en stalactieten zijn hier te vinden, daarom wordt de grot ook wel de natuurlijke kathedraal van de Costa del Sol genoemd. Sinds 1989 staan deze zuilen vermeld in het Guiness Book of Records. Wanneer je de grot wil bezoeken is het verstandig om van tevoren kaarten te bestellen via internet. Dit om teleurstellingen te voorkomen. Het is namelijk erg druk bij de grotten. De grotten zijn goed aangegeven vanaf afslag 295 van de A7 met het bord ‘Cuevas de Nerja’. Wanneer je het aquaduct (Acueducto del Águila ook wel adelaarsaquaduct, gebouwd tussen 1879 en 1880) passeert, bevind je je vlak bij de grotten. Bij de grot is een parkeerplaats, een souvenirwinkel en een restaurant te vinden.

Bron: Skitterphoto, PexelsBron: Skitterphoto, Pexels

Stranden

Playa de Burriana

Het bekendste en tevens het drukst bezochte strand van Nerja is het Playa Burriana. Het is verstandig om ligbedjes en parasols van tevoren te reserveren. Wanneer dit niet lukt is het verstandig om deze zelf mee te nemen. Vanwege de drukte is in het hoogseizoen gegarandeerd alles vol. Het strand ligt aan een boulevard waar genoeg eettentjes en winkeltjes te vinden zijn. Het strand is omgeven door rotspartijen.

Playa de Maro

Dit strand wordt ook wel La Cala de Maro genoemd en te vinden aan de N340. Het kiezelstrand ligt vlak naast het natuurpark Los Acantilados de Maro en is omringt door kliffen. Er is slechts één strandcafé aanwezig. Wel bestaat er een mogelijkheid om ligbedjes of een kajak te huren. Er zijn toiletten aanwezig. Het water is zeer helder, wat snorkelen een leuke bezigheid maakt. Verder is de waterval van Maro hier te vinden. In het hoogseizoen kan het strand erg druk zijn en is het lastig parkeren.

Papagayo Beach

Vlak bij het centrum van Nerja is het Papagayo Beach te vinden. Het is een klein strandje, niet zo ver van het Balcon de Europa. Vanaf dit strandje kan je verder lopen naar de andere kleine strandjes bij het centrum zoals Playa Calletilla en Playa Carabello. Gelegen vlakbij het centrum dus de stranden zijn overvol.

Nerja Centrum

Het centrum van Nerja heeft tal van leuke eetgelegenheden en heel veel kleine winkeltjes. Er zijn redelijk wat tapasrestaurants te vinden. Uitgaan kan op het Tutti Frutti-plein, waar alle bars, clubs en discotheken te vinden zijn.
© 2017 - 2024 Katinka900, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Nerja, van eenvoudig vissersdorp naar badplaatsNerja is een geliefde badplaats aan de Costa del Sol die haar gemoedelijke charme van vissersdorp heeft kunnen bewaren.…
Naaktstranden aan de Costa del SolLiefhebbers van naaktrecreatie kunnen aan de Costa del Sol heerlijk vakantie vieren. De “kust van de zon” met maar liefs…
Naaktstranden aan de Costa del Maresme en Costa del GarrafNaaktrecreatie is in de provincie Barcelona in de autonome regio Catalonië blootgewoon. Zowel aan de Costa del Maresme a…
Nerja Spanje: alle informatieDe stad Nerja is een populaire vakantiebestemming aan de Spaanse Costa del Sol. De stad is niet alleen aantrekkelijk in…

De Eifel - populaire vakantiebestemming in DuitslandDe Eifel - populaire vakantiebestemming in DuitslandDe Eifel is een regio die voor het grootste gedeelte in Duitsland ligt en een populaire vakantiebestemming is voor Neder…
De eeuwenoude begraafplaats van Lindholm Høje (Denemarken)De eeuwenoude begraafplaats van Lindholm Høje (Denemarken)Lindholm Høje is een grafveld gelegen in de Deense plaats Lindholm, op slechts twee kilometer afstand van de stad Aalbor…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Colettevanderwal, Pixabay
  • https://www.vakantiehuizenspanje.nl/Nerja
  • https://www.vakantiehuizenspanje.nl/Nerja/artikels/de-grotten-van-nerja-costa-del-sol
  • Afbeelding bron 1: Skitterphoto, Pexels
Katinka900 (661 artikelen)
Laatste update: 07-08-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Europa
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.