De beste 5 parken van Landal Greenparks

De beste 5 parken van Landal Greenparks Voor veel Nederlanders is een weekendje of weekje naar Landal Greenparks een echte vakantie. In de bungalows van de vakantieaanbieder kan je heerlijk tot rust komen en genieten van de mooie natuur. Landal heeft momenteel ruim 70 parken met wel 12.000 bungalows. De bungalowparken zijn te vinden in de landen Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Tsjechië en Hongarije. Ook al hecht Landal veel waarde aan de kwaliteit van de parken, toch hebben mensen veel verschillende meningen over de verschillende parken. Volgens de vakantiebeoordelingen die op het internet worden geplaatst, krijgt geen één park van Landal een onvoldoende. Maar er zijn een aantal parken die boven de rest uitsteken. Landal zelf beoordeelt zijn parken op faciliteiten. In dat opzicht is Landal De Lommerbergen het beste park. Dat moet ook wel, want Landal De Lommerbergen heeft een groot subtropisch zwemparadijs, een uitgebreide parkplaza en diverse entertainmentprogramma's. Echter als we het internet erop naslaan krijgen we een hele andere kijk op wat het beste park van Landal is.

Via de vakantiesites zoover.nl, vakantiepanel.nl, vakantiereiswijzer.nl en parkvakanties.com kun je te weten komen wat mensen van hun vakantie hebben gevonden. Hier worden ook de parken van Landal Greenparks beoordeeld. Een onderzoek naar welke parken de vakantiegangers nu het allerbeste vinden levert de volgende top 5 van beste parken op.

1. Het Land van Bartje

Volgens de vakantiegangers die een beoordeling op één van de eerder genoemde websites invulden, is Het Land van Bartje het beste park van Landal Greenparks. Maar niet alleen volgens deze websites krijgt het park een ruime voldoende, ook is het park Green Key gecertificeerd, won het de Zoover Award van 2013 en werd het park in 2014 bestempeld met het Kids VakantieTip! keurmerk. Het park heeft dit onder andere te danken aan de prachtige boerderijen waar de bezoekers hun weekje of weekendje in doorbrengen en aan de mooie faciliteiten die het park te bieden heeft.

Verblijf

Landal Het Land van Bartje beschikt over 2-persoons t/m 10-persoons huisjes. Veelal staan er mooie landhuizen en hoeves, maar ook stacaravans zijn te huur. Naast de gewone bungalows zijn er ook kinderbungalows en mindervaliden bungalows.

Faciliteiten

Naast een supermarkt, cadeaushop, fietsverhuur en wasserette beschikt het park over diverse eetgelegenheden. Er is een snackbar, een restaurant maar ook een plek om een lekker kopje koffie te drinken. Om jezelf te vermaken is er een binnen- en buitenzwembad, zijn er speeltuinen, is er een airtrampoline en zijn er het hele jaar door activiteiten op de ponyranch.

Omgeving

Het park bevindt zich midden in Drenthe. Hier kun je niet alleen de hunebedden gaan bekijken, maar is het ook erg leuk om een kijkje te nemen op het Boomkroonpad. Wie meer van attracties houdt kan naar attractiepark Drouwerzand of naar Plopsa Indoor in Coevorden.

Landal Het Land van Bartje
Buinerweg 8
Hoofdingang is gelegen aan Boerweg
9536 PG Ees


2. Bad Kleinkirchheim

Het tweede park in de ranglijst bevindt zich in Oostenrijk in de streek Karinthië. Niet alleen in de zomer is het hier prachtig, maar ook in de winter is er van alles te doen. Het park behoort tot de Ski Life Parken van Landal Greenparks. Mocht je naar dit park gaan in de winter zijn ski's of je snowboard van harte welkom. Het park won al tweemaal de Zoover Award, in het jaar 2013 en 2014.

Verblijf

Bad Kleinkirchheim beschikt over 4-persoons t/m 10-persoons appartementen. Ben je met een gezelschap van 10 personen is het ook mogelijk een cottage te huren. Alle accommodaties beschikken over een 2-persoonsslaapbank in de woonkamer. Ook hebben alle verblijven een houtkachel, om op gure winteravonden jezelf warm te houden.

Faciliteiten

Naast een broodjesservice, wasserette en een fietsverhuur beschikt het park over een speeltuin, waterspeelplaats en een indianendorp. Op het park zelf is geen restaurant te vinden, maar direct ernaast kun je heerlijk eten. Op slechts 500 meter zijn veel bars te vinden.

Omgeving

Vanuit je appartement kijk je al uit over de toppen van de Alpen. In de omgeving is echter nog veel meer te zien. Niet ver van het park heb je een prachtig natuurlandschap en een wildpark. Ook de moeite waard is Heidi-Alm, in de Nockbergen. In dit park zijn allerlei Heidi-poppen te zien.

Landal Bad Kleinkirchheim
Maibrunnenweg 16
A-9546 Bad Kleinkirchheim
Oostenrijk


3. Hoog Vaals

Het Landalpark Hoog Vaals wordt ook enorm gewaardeerd door de bezoekers van de websites. Het park dat midden in de Limburgse heuvels ligt, is Green Key gecertificeerd. Vanaf het park kun je alle kanten op. Duitsland en België zijn binnen handbereik.

Verblijf

Op Landal Hoog Vaals kun je verblijven in 2-persoons t/m 24-persoons huizen. Er zijn naast kindervilla's en mindervaliden bungalows ook bungalows met een jacuzzi in de tuin. Ook beschikt Landal Hoog Vaals over een Visionvilla. Deze villa is helemaal gericht op mensen met een visuele beperking. Zo zijn onder andere de lichtknoppen duidelijk aangegeven en is de afstandsbediening extra groot.

Faciliteiten

Het park heeft een sportshop, supermarkt en wasserette. Er zijn twee restaurants en er is een snackbar om patat af te halen. Vermaken kun je je in het zwembad, op de tennisbaan of de airtrampoline.

Omgeving

De grootste heuvels in Nederland vind je bij park Hoog Vaals. Zui-Limburg heeft prachtige heuvels en in het geuldal kun je genieten van de mooie natuur. Ook is vlakbij Hoog Vaals het drielandenpunt te vinden.

Landal Hoog Vaals
Randweg 21
6291 DC Vaals


4. Resort Walensee

Op een plek in Zwitserland midden tussen de bergen is Resort Walensee te vinden. Het Resort ligt aan de oevers van de Walensee. Ook dit park is aangesloten bij Landal Ski Life en in het wintersportseizoen is het hier dan ook extra druk. Het park won twee keer een Zoover Award, in 2013 en 2014.

Verblijf

Naast 4-persoons t/m 12-persoons appartementen beschikt Resort Walensee over 4- en 6-persoons penthousen en 6-persoons vrijstaande bungalows. De accommodaties zijn ingedeeld in verschillende luxeniveaus. Luxe accommodaties beschikken onder andere over een sauna.

Faciliteiten

Resort Walensee heeft heel veel gelegenheden om te eten. Zo kun je pizza's afhalen, is er een gourmetrestaurant, een familierestaurant en twee cafés. Ook zijn er op het park een minimarket, sportshop, zwembad, fietsverhuur en bootverhuur. Exclusief op dit park is het beautycentrum en de duikschool.

Omgeving

Een boottocht over de Walensee is de populairste activiteit voor bezoekers van Resort Walensee. Vanaf het water kun je genieten van de prachtige natuur. Ook op de fiets of wandelend is er genoeg te zien in de omgeving van de Walensee. Voor de kleine bezoekers is er een Heididorp in de buurt. Hier komt het verhaal van Heidi tot leven.

Landal Resort Walensee
Gostenstraße 20
CH-8882 Unterterzen
Zwitserland


5. Salztal Paradies

Ook Salztal Paradies won de Zoover Award 2013 en 2014. Het park is nog vrij nieuw en bevindt zich in de Duitse Harz. Het park behoort tot de Landal Ski Life Parken en wintersport is hier dan ook goed mogelijk. Het park is gelegen op een helling in de zon aan de rand van het bos. Niet alleen wintersport is hier adembenemend, maar ook met wandelen en fietsen zie je de prachtige omgeving.

Verblijf

Het park Salztal Paradies heeft 2-persoons t/m 6-persoons appartementen. Ook beschikt het park over 10-persoons bungalows. Voor 4 personen zijn er ook mindervaliden bungalows. Alle bungalows hebben een zeer nieuwe inrichting.

Faciliteiten

Op het park komen op dinsdag- t/m zaterdagochtend de slager en de bakker langs. Eten kun je echter ook in het restaurant. Er is een speeltuin, airtrampoline en een zwemparadijs. Tegen betaling kun je gebruik maken van een fitnessruimte, tennishal, bowlingbaan en een schaatshal.

Omgeving

In de Harz is genoeg te doen. In de winter kun je er skiën en snowboarden. In de zomer maak je mooie wandeltochten door de bergen en rotsen. In de buurt kun je genieten van de Eenhoorn Grot. Beroemde wetenschappers gingen in deze grot op zoek naar de Eenhoorn. Hou je meer van attracties, dan kun je je uitleven op de rodelbaan.

Landal Salztal Paradies
Talstraße 27
37441 Bad Sachsa
Duitsland
© 2014 - 2024 Anteur, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vakantieparken: Landal GreenParksVakantieparken: Landal GreenParksLandal GreenParks is een onderneming voor bungalowparken. Het hoofdkantoor bevindt zich in Nederland en wel in Leidschen…
Landal Greenparks: Mooie bungalowparken midden in de natuurLandal Greenparks heeft inmiddels naam opgebouwd in Nederland als het gaat om fraaie bungalowparken in een mooie natuurl…
Bungalow: Vakantieparken in Nederland (Center Parcs, Landal)Vakantieparken - Vakantie in Nederland (zomer), waaronder in Center Parcs, Landal Greenparks en Hoogenboom vakantieparke…

De beste 5 parken van Center ParcsDe beste 5 parken van Center ParcsSinds 1968 begon Center Parcs, destijds nog onder een andere naam, aan de verhuur van bungalows. In eerste instantie war…
Duitsland, meer dan alleen Oktoberfest en Lederhose!Duitsland, meer dan alleen Oktoberfest en Lederhose!Duitse”gründlichkeit”, Duitse vlijt of het Oktoberfest. Dat zijn dingen die ons het eerst over Duitsland te binnen schie…
Bronnen en referenties
  • www.landal.nl
  • www.zoover.nl
  • www.vakantiereiswijzer.nl
  • www.vakantiepanel.nl
  • www.parkvakanties.com
Anteur (147 artikelen)
Laatste update: 03-01-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Europa
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.