Vakantiebestemming - Mallorca

Als je nog nooit naar Mallorca bent geweest en iemand vraagt jou om hier op vakantie te komen denk je waarschijnlijk direct aan hoge woontorens, straten met bars en restaurants, een hele dag door English breakfast en vooral veel dronken vakantiegangers. En tot op zekere hoogte zou je nog gelijk kunnen hebben ook.

Mallorca in het kort

Het eiland is bekend om zijn doelgericht gebouwde resorts en pakketreizen. Als je de hele nacht wilt feesten en overdag luieren op het strans is dit zonder de twijfel de beste plek om je vakantie door te brengen. Mallorca werd oorspronkelijk ontdekt door buitenlanders, meer bepaald door de Britten. Het eiland waar de zon altijd schijnt, het bier rijkelijk stroomt en waar het enige contact met de lokale cultuur zicht beperkt tot ruzie met een taxichauffeur.

Uiteraard is dit niet het enige wat die eiland te bieden heeft. Mallorca staat er daadwerkelijk voor bekend een groot aantal rijke en beroemde generaties als inwonder hebben gehad. Denk maar aan Andrew Lloyd-Webber, Claudia Schiffer, Jeffrey Archer, Boris Becker, de Koning van Spanje, Raphael Nadal. Omdat het zo toegankelijk is voor veel rijke Europeanen betekent dat er duidelijk een markt is voor luxe accommodatie en de keuze wordt elk jaar beter en beter. Hotels in Mallorca variëren van unieke historische gebouwen die zijn omgebouwd om te kunnen voorzien in alle moderne luxeverwachtingen tot charmante finca’s op het platteland. Als het huren van een villa in Mallorca meer jouw ding is zal je niet teleurgesteld worden. Er zijn letterlijk duizenden villa's in Mallorca waar je uit kan kiezen.

Het is een feit dat sommige delen van de kustlijn van Mallorca zijn overgenomen door vakantieoorden maar deze hebben de neiging om zeer zelfstandig te zijn en zijn gemakkelijk te omzeilen indien parties en drukte niet echt je ding zijn. In het zuiden bevinden zich uitgestrekte stranden maar maagdelijke stranden met een Caribbean-achtige zee hoef je hier uiteraard niet te verwachten. Met meer dan 200 stranden om uit te kiezen ben je verzekerd van een plek die bij je past.Zeilen is natuurlijk zeer populair in Mallorca. Elk jaar worden er vele internationale wedstrijden gehouden. Hiervoor zijn er veel luxueuze jachthavens en jacht charter bedrijven over de hele kust. Voor diegenen die minder gesteld zijn op het zeilen is er de mogelijkheid om een hele of halve dag gebruik te maken van de georganiseerde boottochten op verschillende locaties rond het eiland.
Met zijn historische verleden beschikt Mallorca over vele prachtige gebouwen. Vooral de hoofdstad Palma is de ideale plek voor mensen die graag genieten van de indrukwekkende architectuur gaande van de middeleeuwen tot modernistische creaties. Palma is ook de thuisbasis van een heel gevarieerd nachtleven met top restaurants en een groot aantal late night bars & clubs.

Bezienswaardigheden

Stranden van Mallorca

Bron: Li-sung, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.5)Bron: Li-sung, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.5)
De stranden van Mallorca variëren van lange witte zandstranden tot geïsoleerde rotsachtige inhammen. Velen van hen zijn populair bij toeristen en de lokale bevolking maar indien je toch meer houd van rustige plaatsen zijn er andere mogelijkheden als je tenminste bereid bent om buiten de gebaande paden te wandelen. Enkele van de mooiste stranden behoren meestal tot grote resorts wat maakt dat het daar ook meestal erg druk is. Het voordeel is hier wel dat ze beschikken over uitgebreide faciliteiten en zeer geschikt zijn voor gezinnen met kinderen.

Feesten & Herdenkingen

Laat je meeslepen door de sfeer van een traditioneel feest en je zal een heel ander beeld van Mallorca krijgen. De meeste hebben een religieuze oorsprong en enkele dateren uit de tijd van de christelijke verovering. Elke stad of dorp heeft zijn eigen hoogdag waarvan de vooravond wordt gekenmerkt door een straatfeest met muziek, dans, vuurwerk en mooie kledij. Veldslagen tussen duivels en heldhaftige vrouwen of tussen Christenen en Moren worden nagespeeld kortom, iedereen amuseert zicht kostelijk. Voor meer informatie tijdens je verblijf in mallorca kan je altijd een lokaal info bureau raadplegen wanneer bepaalde feesten voorvallen en hoe de bereikbaarheid met het openbaar vervoer geregeld is.

Geniet van een maaltijd aan het water

De fabelachtige kustlijn van Mallorca biedt vele mogelijkheden als je gezellige plek zoekt om te dineren. Elk haventje op het eiland heeft ten minste een restaurant aan de voorzijde of op de pier en zijn meestal ook gespecialiseerd in verse vis. Je kan ook naar de jachthaventjes gaan waar je kan genietenom een plek voor het diner bij de zee te vinden. Alle eilanden poorten hebben ten minste een restaurant op de voorzijde, of de pier, en de meeste zullen zich specialiseren in verse vis. Of ga naar een van de jachthavens waar je kan genieten van de voorbijgaande mensen en van een ander soort uitzicht dan in de gewone havens. Het is wel belangrijk om vooraf te reserveren als je met een grote groep gaat. Misschien krijg je daar dan wel een volledige vis aangeboden die die ochtend gevangen is.

Breng een bezoek aan de hoofdstad Palma

Mensen zijn altijd heel verrast bij het bezoek van de stad Palma Het is stijlvol, verfijnd, intiem maar bruist van het leven. De helft van de totale bevolking van Mallorca woont hier. Hier kan je genieten van de beste restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden, evenals een bloeiende kunstscene en een levendig horeca samenleving van het eiland. Palma's meesterwerk is de gotische kathedraal, opgerezen uit de stadsmuren die ooit de rand van de zee markeerde. Hier vlakbij bevindt zich de oude Arabische wijk een doolhof van steegjes vol musea, paleizen en prachtige binnenplaatsen.

heiligdommen op een heuveltop

Rij of wandel naar een heiligdom op een heuveltop en beleef zo een andere ervaring van Mallorca. Er zijn verschillende Ermitas, kapelletjes, heiligdommen en kloosters verspreid over Mallorca, voornamelijk daterend uit de Middeleeuwen. Oorspronkelijk waren het bedevaartsoorden bewoond door monniken. Tegenwoordig bieden ze uitstekende startpunten voor wandelingen Bovendien kan je er de nacht doorbrengen in vrij eenvoudige maar goedkope kamers
© 2014 - 2024 Robin990, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kathedraal La Seu in Palma de MallorcaKathedraal La Seu in Palma de MallorcaWanneer je afreist naar het eiland Mallorca is een bezoekje aan kathedraal La Seu zeker de moeite waard. Dit enorme bouw…
Uitgaansgelegenheden voor jongeren in El Arenal, MallorcaMallorca is een prachtig Spaans eiland ten Oosten van het vaste land. Het eiland, met name El Arenal, wordt veel bezocht…
Mallorca, eiland voor de ontdekkerMallorca, eiland voor de ontdekkerMallorca staat niet alleen garant voor zon en strand maar kent ook een enorme variatie aan landschappen. In het spectacu…

Ierland – Falls Hotel in Ennistymonmijn kijk opIerland – Falls Hotel in EnnistymonTijdens onze rondreis door Ierland overnachten we twee nachten in Ennistymon, in het Falls Hotel. Het hotel staat op een…
DFDS Seaways cruise IJmuiden-Newcastle: info en vaartijdenDFDS Seaways cruise IJmuiden-Newcastle: info en vaartijdenDFDS Seaways verzorgt per ferry overtochten tussen IJmuiden en Newcastle Upon Tyne. Aan boord van het schip zijn vele ve…
Bronnen en referenties
Robin990 (260 artikelen)
Laatste update: 20-10-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Europa
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.