Inpaktips voor koffer en tas

Inpaktips voor koffer en tas Je bent thuis en je krijgt de spullen voor je reis niet in je tas of koffer... Je staat op het vliegveld en je moet overgewicht betalen... Het kan je vakantiehumeur flink verpesten! Hierbij tips om je tas of koffer te pakken voor reizigers. Met name reizigers die backpacken of op vrijwilligerswerk gaan.

Algemeen

Belangrijk is het om je goed in te lezen in het land waar je naar toe gaat. Wat zijn de minimum en maximum temperaturen van het land waar je naar toe gaat? Meestal kun je op plek van bestemming ook wel noodzakelijke spullen kopen. Alleen let op afwijkende kledingmaten (bijv. XXL, extreme lengte) die zijn niet in alle landen te verkrijgen. Wij Nederlanders zijn één van de langste volken op aarde en in bijvoorbeeld Aziatische landen is het dan lastig om passende kleding te vinden.

Tas of koffer?

Een tas is vrij flexibel en daarin is veel ruimte om nog spullen in te stoppen. Het nadeel van de meeste tassen is dat ze geen wielen hebben, zodat je meestal het gewicht niet in balans verdeeld. Een koffer heeft een harde buitenkant en met wielen is het gemakkelijk voor hardere ondergronden. Bekijk je bestemming en de tas die daar bij past goed. Kom je alleen in een stad en op goede wegen, dan is een koffer aan te raden. Reis je veel heen en weer en is de kwaliteit van de wegen en straten slecht? Dan kun je wellicht beter een tas meenemen. Een tas is ook goedkoper in aanschaf dan de meeste koffers.

Kleding

Neem een aantal setjes kleding mee, maar genoeg voor een paar dagen. Om gewicht te sparen, kun je beter wasmiddel meenemen (bijvoorbeeld Biotex) in een klein bakje en je kleren op plaats van bestemming gaan wassen. Let wel op dat kleding in koudere landen langer moet drogen dan ik warme landen. Vouw je kleding goed en netjes op, dit scheelt veel ruimte. Neem voor de zekerheid altijd een warme trui mee, deze kan je gewoon aan doen voor in het vliegtuig. Wil je kilo's en ruimte besparen neem dan niet teveel schoenen mee. Vooral in de warmere landen kun je ook prima lopen op goede slippers.

Drogisterijartikelen

Als je niet te lang weg gaat, zorg er dan voor dat de shampoo en zeepflessen niet vol zitten. Handiger nog is een twee in één fles te kopen, dan hoef je geen twee flacons mee te nemen. De mini varianten zijn meestal net te klein, maar een halve 'normale' fles is prima voor een aantal weken. Voor landen die niet zo hygiënisch zijn, is het aan te raden om direct desinfect mee te nemen. Dit is zeep die zonder water gebruikt kan worden en bacteriën doodt. Gebruik het zoveel mogelijk voordat je gaat eten en dergelijke. Direct desinfect bestaat ook in kleinere flesjes en daardoor uitermate handig als je uitstapjes hebt.

Elektronica

Kijk eerst via internet wat voor stekker in de landen normaal is. In veel landen is het handig om een wereldstekker mee te nemen. Zo kun je overal je elektronica opladen en gebruiken. Ruim het altijd zorgvuldig op en neem het tijdens het vliegen mee in de handbagage! Bij het controleren van de koffers kunnen er spullen gestolen worden uit je bagage. Neem geen overbodige elektronica mee en gebruik het in armere landen niet opzichtig. Zo voorkom je agressief gedrag en dat je dupe kan worden van diefstal.

Geld

Zakenrollers worden steeds inventiever! Geld moet je goed bij je houden, het liefst met een tasje tegen je lichaam. Vooral in landen met een lage waarde van de plaatselijke munt, kun je een stapel bankbiljetten verwachten voor één eurobriefje, dan is het handig om een goede opbergplek te hebben. Horloges, een portemonnee in een ritszak en tassen worden gemakkelijk gerold. Niet alleen door donker uitziende figuren, maar ook door kinderen die worden ingezet. In veel landen kun je met de pin betalen, handig is het om wel wat euro's en eventueel dollars op zak te hebben. Geld wisselen kun je in Nederland doen, maar het is veel goedkoper op plaats van bestemming.

Slapen

Voor intensieve vakanties, zoals backpacken en vrijwilligerswerk, is het raadzaam om artikelen van goede kwaliteit aan te schaffen die daarnaast ook lichtgewicht zijn. Voor minder dan een kilo zijn er matjes en slaapzakken. Een matje is aan te raden boven een luchtbed, gezien een luchtbed sneller lek kan zijn en een luchtbed koud blijft. Met name in koudere gebieden is het aan te raden om een extra deken of isolatiemat op de grond te leggen om de warmte beter te isoleren. De warmere slaapzakken zijn de mummieslaapzakken, met name in koude gebieden is het raadzaam om je hoofd ook te bedekken met een muts om de warmte langer vast te houden.

Overig

Het is handig om een zaklamp bij de hand te hebben, met name in gebieden zonder elektra is het handig om een hoofdlamp te hebben voor het doen van bijvoorbeeld je behoeften of het tandenpoetsen. Met een hoofdlamp heb je beide handen vrij! Neem ook kleding en spullen mee die je achter kunt laten op plek van bestemming. Dit scheelt een hoop kilo's op de terug weg.

Goede reis!
© 2011 - 2024 Annfinance, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vakantie: koffer verstandig inpakken, hoe doe je dat?Vakantie: koffer verstandig inpakken, hoe doe je dat?Ryanair en Transavia rekenen extra geld voor je bagage, hoe pak je de koffer verstandig in? Vooral vrouwen zijn er goed…
De vakantie-koffer: wat shoppen we ervoor en wat kost het?De vakantie-koffer: wat shoppen we ervoor en wat kost het?Inpakken en wegwezen. In vakantietijd is dat ons nationale motto. Maar wat stoppen we in de koffer aan kleding? Krijgen…
Wat moet er in de EHBO kofferWaar je ook bent, thuis, op het werk, op school, op vakantie of tijdens een uitstapje, een EHBO koffer is altijd handig…
Ruimte besparen in de koffersHet idee van op vakantie gaan is vanzelfsprekend hartstikke leuk. Aan de andere kant blijkt het vaak toch een gedoe om a…

Help! Koffer, bagage of medicijnen kwijt tijdens vakantieHelp! Koffer, bagage of medicijnen kwijt tijdens vakantiePech of ongeluk is bij huis al vervelend, maar op vakantie en op reis komt de klap nog harder aan omdat je letterlijk en…
Kuurvakantie in DuitslandDuitsland is een zeer gevarieerd vakantieland dat de laatste jaren bezocht wordt door steeds meer Nederlanders. Een groo…
Annfinance (119 artikelen)
Laatste update: 16-06-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.