Goedkoop op reis (BE)

Goedkoop op reis (BE) Met de bus op reis gaan, is en blijft de goedkoopste manier om te reizen. Maar reizen met de bus gaat soms traag en moeizaam. Vliegen is dan ook een iets betere keuze. Ryanair blijft vluchten aanbieden tegen goedkope prijzen maar enige soepelheid is wel vereist om een goedkope vlucht te vinden. In sommige gevallen is Ryanair zelfs duurder geworden dan andere maatschappijen.

Ruimer aanbod

Ryanair is niet langer de goedkoopste. Vanuit Charleroi vertrekken nog andere lowcostvliegmaatschappijen, zoals Wizzair of Jet4you. Vanuit Zaventem zijn er een hele reeks andere vliegtuigmaatschappijen te vinden die eveneens budgetvliegtickets aanbieden zoals Easyjet, Sky Europe en Vueling. Aan de andere kant vliegt Ryanair ook over Maastricht, Eindhoven, Rijsel en Düsseldorf-Weeze. Vanuit de luchthaven van Keulen-Bonn vertrekken er dan ook weer interessante vluchten zoals die van Germanwings, Tuifly en Condor. Een handige manier goedkope vluchten op te sporen is door gebruik te maken van een aantal boekingssites zoals wegolo.be of flylowcost.be. Opgepast, het is wel interessanter bij de maatschappij in kwestie te boeken ipv van deze zoekmachines, omdat deze websites een commissie vragen voor hun werk en dus net toch dat tikkeltje duurder zijn. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden.

Lowcost touroperators

Wizzair en Blue Air

Deze bieden vluchten aan naar Oost-Europa (Boedapest, Slovenië, Warschau). Ook deze vertrekken vanuit Charleroi.
website: http://wizzair.com
website: http://www.blueair-web.com

Vueling

Vueling bieden vluchten aan naar Spanje. Vluchten vertrekken vanuit Zaventem, Keulen, Bonn en vliegen over Barcelona en Valencia.
website: http://www.vueling.com

Sky Europe

Bieden budgettickets aan voor Praag, Wenen, Bari en Roemenië.
website: http://www.skyeurope.com

German Wings

Deze vluchten vertrekken vanuit Keulen-Bonn maar u kunt wel voordeling vliegen naar meer dan 50 bestemmingen zoals Athene, Istanbul, Korfu, Malta enz…
website: http://www.germanwings.com

Tuifly

Tuifly biedt vluchten aan binnen Europa en enkele vluchten naar Noord-Afrika (Marokko, Tunesië, Egypte, Algerije). Vluchen vertrekken vanuit Keulen en Bonn.
website: http://www.tuifly.com/de/index.html

Condor

Vluchten vertrekken vanuit Düsseldorf, Keulen en Bonn. Zij bieden vakantievluchten naar het Mediterrane gebied, Azië, Afrika, Noord-Amerika en de Caribbean.
website: www.condor.com

Vliegtuigtickets.be

Lijnvlucht of chartervlucht, zowel voor België als Nederland.
website: http://www.vliegtuigtickets.be

Vliegtarieven.nl

Vliegtarieven.nl is een van de grootste sites voor het online reserveren en boeken van vliegtickets. Naast reguliere vluchten kan je ook je hotelkamer hotelkamer en huurauto reserveren.
website: http://www.vliegtarieven.nl

Transavia

Transavia is een Nederlandse luchtvaartmaatschappij. Ze bieden vluchten aan binnen Europa en eveneens vluchten naar Noord-Afrika zoals Egypte en Tunesië. Daarnaast bieden zijn ook vakantiewoningen aan met huurwagens.
website: http://www.transavia.com

Easyjet

Bieden goedkope tickets aan naar Berlijn, Milaan en Nice.
website: http://www.easyjet.com

LowCostAirlines

Low-cost airlines zijn vliegmaatschappijen die voor weinig geld en met weinig service aan boord vliegen binnen Europa. Deze maatschappijen zijn meestal niet opgenomen in de databases van de grote vliegtickets verkopers op internet. Bekende low-cost airlines zijn easyJet, Ryan Air en Transavia tickets. Ryanair vliegt vanuit Charleroi naar ongeveer 20 Europese bestemmingen. Check zeker of je eindbestemming in de buurt ligt van de luchthavens. Zoniet dien je deze kosten in rekening te brengen.
website: http://www.lowcostairlines.nl

Kelkoo vliegtickets naar New York

Via Kelkoo kan je zoeken naar Low Budget vliegtickets met eindbestemming New York.
website: http://reizen.kelkoo.nl

Super last Minute

Airstop en BDC travel direct

Op hun websites kan je voordelige aanbiedingen opsporen van vluchten die vertrekken in de komende 48/72 uur. Ook vakantiewoningen kan er terugvinden.
website: http://www.airstop.be
website: http://www.bcd-travel-direct.be

Last minute top 20

Deze bieden een langere boekingsperiode van om en bij de 3 weken aan.
website: www.lastminutetop20.be

Last Call

Last Call is een samenwerking tussen Biac en Connections. Deze bieden de laatste plaatsen aan op charters die de dag zelf uit zaventem vertrekken. Een overzicht kan je raadplegen vanaf 6u00 op de website van www.connections.be. Je kan alleen boeken op de luchthaven zelf in de Connections shop (verdiep 4) en tot één uur voor vertrek.
website: http://www.brusselsairport.be/nl/splash

Klassieke luchtvaartmaatschappijen

Elke maatschappij geeft wel promoties of vroegboekingskortingen. Deze kan je raadplegen op internet. Meestal zijn de boekingsperioden een stuk langer gaande van 2 maanden.

Hoog en laag seizoen

In plaats van het hoog seizoen, kan je ook in het laagseizoen op vakantie. De prijzen gaan dan een pak naar beneden. Er zijn ook grote verschillen tussen midweek en weekendvakanties. Zo betaal je voor een weekend bijna evenveel als een volledige midweek (vakantiewoningen zoals Centerparcs).

Tips

Wil je niet alle websites afschuimen op zoek naar een lowbudget vliegtuigticket, dan moet je zeker gebruik maken van reisvergelijker. Deze website doorzoekt de databank van alle bekende vliegtuigmaatschappijen en geeft je een prijsvergelijking van de opgegeven bestemming.
© 2009 - 2024 Raphaella, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Lastminute vakanties en vliegtickets: wat, hoe en waar?Lastminute vakanties en vliegtickets: wat, hoe en waar?"Lastminute" of "last minute" is een begrip in de reiswereld. In dit artikel wordt uitgelegd wat lastminute vakanties en…
Goedkoop naar een bungalowparkGoedkoop naar een bungalowparkWanneer je een weekend of voor een langere periode een vakantiebungalow wilt huren, kun je terecht bij een aantal grote…
Bestaan goedkope last minutes nog wel?Bestaan goedkope last minutes nog wel?Wat wordt nu precies onder een last minute verstaan? Bestaat de last minute eigenlijk nog wel? Waar moet ik op letten bi…
De goedkoopste last minute vakanties vindenDe goedkoopste last minute vakanties vindenAfhankelijk van de temperatuur in Nederland, kunt u in de zomer voor zeer aantrekkelijke prijzen nog een last minute boe…

De Blauwe vlag – eco label voor stranden en jachthavensWie het milieu hoog in het vaandel heeft staan, kan ervoor kiezen om een strand te bezoeken met een Blauwe Vlag. Ook jac…
Wees op je hoede voor timeshare verkopers tijdens je reisWees op je hoede voor timeshare verkopers tijdens je reisWantrouw altijd mensen die tijdens jouw vakantie je proberen te lokken met gratis reisjes of waardebonnen, ... want mees…
Raphaella (256 artikelen)
Gepubliceerd: 25-07-2009
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.