Tophotels om van te watertanden

Tophotels om van te watertanden Natuurlijk, een retourtje Noordwijk of Zandvoort aan Zee is heerlijk. Maar wie wil er niet af en toe watertanden bij de aanblik van de internationale topbestemmingen, vaak het favoriete stekje van celebs en rijkaards? De hotelvergelijker Trivago leverde een inspirerend lijstje aan van top-strandhotels geselecteerd door de reizigers zelf. Vers van de pers! Lees en verlekker je aan deze top tien. Wie is de beste beoordelaar van favoriete vakantiestekjes? Antwoord: reizigers zelf natuurlijk! Vandaar dat de top tien die hotelvergelijker Trivago heeft uitgezocht aan de hand van de beoordelingen van reizigers een hoge 'relevantiefactor' heeft. Wat zijn de favorieten? We tellen ze af!

1. Jumeirah Beach Hotel, Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Het gaat de laatste tijd niet in alle opzichten even geweldig met de hemelhoge toeristische ambities en dito bouwsels van de Arabische Emiraten, maar op gebied van luxe en (al dan niet kunstmatig gecreeerd) strand blijft het een attractie. We noemen: Dubai! En hier vinden we nummer één op de lijst. Dat is het Jumeirah Beach Hotel. Waarom? Vanwege de opvallende bouwstijl, de manier waarop het personeel probeert alle wensen waar te maken en uiteraard de schitterende strandlocatie...op een mooi plekje aan de Perzische Golf. Privé haven? But of course!

2. Rheeti Rah, Malediven

Een beetje een open deur, maar wel een terechte. De eilandengroep Malediven is bijna spreekwoordelijk als vakantiebestemming - als je het je kunt veroorloven. Het hotel dat scoort is het Rheeti Rah Resort op Malé, het hoofdeiland van de Malediven. Een van de mooiste van de eilandengroep. Lekker rustig, naar verluidt, dus 'kluizelen' ofwel de kluizenaar uithangen is een optie. Kom daar maar eens om in Torremolinos! Wat wordt er geboden? Een complex van luxe ingerichte bungalows die pal aan het strand liggen, of zelfs op het water. Je zou er tranen van in je ogen krijgen, eindelijk voor eventjes je eigen stukje Malediven....

3. Grand Hotel Residencia, Gran Canaria, Spanje

Gelukkig, er is hoop voor degenen die griezelen van verblijven zeer ver buiten Europa c.q. lange vluchten, maar wel het neusje van de zalm willen. En wel in de vorm van Grand Hotel Residencia in Maspalomas, het met palmen kwistig bedeelde resort aan de zuidzijde van eiland Gran Canaria. Wat zijn de trekpleisters? We noemen de Spaanse koloniale stijl waarin het hotel is opgetrokken, en het 'duinlandschap' van de Canarische eilanden dat door hete Afrikaanse woestijnwinden is ontstaan en volgens sommige zielen aan de Sahara doet denken. Dat je er bovendien leuk vertroeteld wordt, is bijna vanzelfsprekend.

4. Cocoa Island, Malediven

En ook op nummer vier komen we de Malediven weer tegen. Het resort in kwestie staat op één van de privé-eilanden van de Malediven en is er voor mensen die een beetje moderniteit willen zien naast traditie; het Cocoa Island Resort. De houten looppaden over zee doen denken aan dure reisbladen, en de luxe villa's waarin je verblijft zijn gebouwd in de stijl van (je moet er maar opkomen) de lokale vissersboten. Duiken en bootexcursies behoren tot de mogelijkheden, en dolfijnspotten wil ook nog weleens lukken.

5. Le Touessrok, Mauritius

Mauritius, waar ligt dat ook alweer? Ten oosten van Madagaskar. We gaan voor de nummer vijf op de favorietenlijst naar Trou d'eau Douce op Mauritius. Vijfsterren? U vraagt, wij bieden. In de vorm van hotel Le Touessrok. De ligging in een prachtige lagune is al een trekpleister, maar je moede reizigershoofd te rusten leggen in een van de ruime villa's met uitzicht op de Indische Oceaan doet ook geen pijn. En dan hebben we nog de golfbaan, want dat is nooit of minstens zelden vertoond: per speedboot kom je aan op een klein eiland waar een door Bernhard Langer ontworpen golfbaan op prijkt!

6. The Datai, Maleisië

Strand resort The Datai pronkt aan het witte strand van het Maleisische eiland Langkawi. Het ongerepte tropisch regenwoud ligt op een steenworp afstand. Vandaar een aparte combinatie: het comfort van een vijfsterren-hotel en de beslotenheid van het regenwoud. Zin in sport? Er is een golf- en tennisbaan.

7. The Sarojin, Thailand

Jawel, Thailand mag in dit rijtje niet ontbreken. Hotel The Sarojin staat in het Thaise vakantiegebied Khao-Lak, beroemd is om zijn kilometerslange stranden. Wat doe je er, als je klaar bent met het genieten van de hotelfaciliteiten? Stort je op het wandelgebied of het water. Aangezien er een rif voor het privéstrand ligt, heb je weinig last van pottenkijkers. En Thailand zou Thailand niet zijn als er geen heerlijke massage wacht aan het eind van een lange stranddag..

8. Four Seasons, Bali

En hier het eerste plekje gelegen op een op een vulkanisch eiland. Want dat is Bali. Namelijk het hotel Four Seasons. Spirituele zoekers en levensgenieters hebben al lange tijd Bali weten te vinden, dus hier en daar hangt een bijzondere, mystieke sfeer. Maar lekker even 'niet-spiritueel' op het strand liggen kan natuurlijk ook. Vanuit je ruime villa' met privézwembad en buitendouche ben je maar luttele metertjes weg van een strandbezoek met verwengehalte.

9. Iberotel Makadi Beach Hotel, Egypte

Ook Egypte mag zich verheugen in een plaats op de tophotels-lijst. Nou weet iedereen natuurlijk wel dat je in de Rode Zee moet zijn als je wilt duiken of snorkelen. Maar dat weten eigenlijk te veel mensen. Voor dat probleem hier de oplossing. Want in de buurt van de stad Hurghada en pal het strand van Makadi Bay vind je Iberotel Makadi Beach Hotel. En wat hebben ze daar voor de verwende gast? Een eigen privérif aan het hotelstrand. Geen zin om sportief te doen? Dan bieden de tuin en het bloemenrijke zwembadgedeelte uitkomst. Heb je dan nog energie en inspiratie, dan kun je deelnemen aan een entertainmentprogramma met niet zo voor de hand liggende activiteiten: we noemen niet alleen sport maar vooral buikdansen en taalcursussen!

10. Hotel Kurhaus Binz, Duitsland

Geef toe, deze had je niet verwacht. Wij redactionele zielen evenmin. Maar aangezien de toptien-samensteller Duitse banden heeft, staat op nummer tien toch nog even Hotel Kurhaus Binz, in de gelijknamige stad Binz. Net als de Hollandse naamgenoot staat dit hotel vlakbij de pier, heeft het vijfsterren comfort maar ook de sfeer van voorbije tijden (in dit geval de 'roaring twenties' ofwel jaren twintig). En hier houdt de gelijkenis niet op want vanaf het terras heb je uitzicht op het lange zeestrand. Is het weer niet je dat, stort je dan op de wellnessfaciliteiten, of poedel in het binnenzwembad.
© 2009 - 2024 Mariawrites, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
WestCord Hotel Noordsee op AmelandWestCord Hotel Noordsee op AmelandWestCord Hotel Noordsee op Ameland is een van de hotels van het familiebedrijf van de familie Westers. In 2002 lieten Ha…
Vroegboekkorting: goedkoop op vakantieVroegboekkorting: goedkoop op vakantieWil jij goedkoop op vakantie? Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper de vakantie doorgaans is. Wat zijn nou eigenlijk preci…
Vakantie: hoe een goedkope hotelkamer boeken?Vakantie: hoe een goedkope hotelkamer boeken?In het vooruitzicht van een deugddoende vakantie is iedereen op zoek naar een goedkope vakantie zonder al teveel aan com…

Online uitverkoop: de cheap fashionista's handleidingOnline uitverkoop: de cheap fashionista's handleidingWat is leuker dan kleding kopen? Goedkoop kleding kopen! Maar dan wel je 'eigen' merken, de spullen die je echt wilt heb…
Alles wat je wilt weten over hotelsAlles wat je wilt weten over hotelsHotels, je ziet ze altijd en overal. Er komen steeds meer soorten hotels bij, in verschillende vormen en maten. Ook de p…
Bronnen en referenties
  • Bron: persbericht Trivago, www.trivago.nl
Mariawrites (540 artikelen)
Laatste update: 01-07-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.