Krabi - Het mooiste stukje van Thailand

Krabi - Het mooiste stukje van Thailand Prachtig, paradijselijk en vol avontuur. Logeren in een hutje op het strand, per boot van eiland naar eiland varen en heerlijk verse vis eten op het strand... je vindt het allemaal in de provincie Krabi in Zuid-Thailand.

Thailand, Krabi

Thailand heeft heel wat moois te bieden, maar de zuidelijke provincie Krabi spant de kroon. Of je nu op zoek bent naar een relaxte vakantie, een romantisch uitje of een avontuur: Krabi is the place to be. De provincie bestaat grotendeels uit volledig ongerept oerwoud, waar dieren leven in een puur ecosysteem. De paradijselijke eilandjes voor de kust van Krabi maken het extra bijzonder. Zoals Koh Jum, het meer zuidelijk gelegen Koh Lanta en onbewoonde eilandjes als Koh Poda. Deze plekken vervelen nooit. Alleen het overontwikkelde Koh Phi Phi, waar de film the beach is opgenomen, heeft veel van zijn natuurlijke schoonheid verloren. Krabi ligt aan de westkust van Thailand, aan de Andamaanse zee. Voor de kust liggen ongeveer tweehonderd eilandjes met paradijselijke stranden.

Geen Samsonite

Een vakantie op Krabi brengt je dicht bij de natuur. Het is dan ook verstandig om je Samsonite en je hoge hakken thuis te laten. Met je wieltjes kom je toch niet door het zachte zand. Een absolute aanrader is Koh Jum. Op dit eiland vindt je een paar kleine, niet commerciële ressorts. De beste tijd om naar Thailand te gaan is het droge seizoen, dat loopt van november tot mei. Alle gewassen staan in bloei en overal waar water hoort te stromen, stroomt water. Ondanks alle horrorverhalen die de ronde doen over het regenseizoen, kan het ook fijn zijn om juist dan naar Thailand te gaan. Een regenbui op zijn tijd is erg verfrissend. Het is ook fijn dat er dan minder toeristen zijn. Nadeel is wel dat er minder bootjes varen omdat de zee wilder is en veel strandressorts dicht zijn.

Verborgen Lagune

De trein van Bangkok naar Krabi is een ideale manier om veel van de natuur te zien. Eenmaal aangekomen is alles goed te bereiken met bus, boot en brommer. Krabi Town zelf stelt weinig voor. Het is niets meer dan een groot uitgevallen dorp. Maar het is een handig startpunt voor je reis. Vanuit Krabi Town liggen alle bijzondere eilandjes op niet meer dan 2,5 uur varen. Een absolute must see is het Phra Nang schiereiland, dat alleen per boot bereikbaar is. Veel klimmers gaan ernaartoe vanwege de enorme rotsformaties. Ben je niet zo'n klimmer, dan kun je terecht op Phra Nang beach, een van de meest bijzondere stranden van Thailand. Hier bevindt zich de phra Nang cave, de zogenaamde vruchtbaarheidsgrot. In de grot vindt je ontelbare kleine altaartjes.
Heb je zin om echt in actie te komen, dan is het mogelijk om over een smal voetbad langs een klif naar de oostkant van het schiereiland te lopen. Waaghalzen kunnen er halverwege dit pad voor kiezen om nog verder omhoog te gaan. Doe dat niet op teenslippers, dit is echt wat serieuzer klimwerk. Eenmaal boven is de beloning groot: je hebt er een fantastisch uitzicht, en je vindt er de verborgen lagune, The princess pool. Deze lagune is er alleen bij vloed; bij eb loopt al het water onder de rots weg.

Kleine ressorts

Een van de favoriete eilanden is Koh Lanta; hier vind je een heleboel kleine ressorts. Denk daarbij niet aan enorme luxehotels, het is meer een verzameling hutjes met een restaurantje erbij. Koh Lanta is niet voor niets beschermd gebied: een groot deel van het eiland bestaat uit jungle. Men wil voorkomen dat het net zo'n commerciële plek wordt als Koh Phi Phi. Er is ook niet veel te doen. Maar of dat erg is? Koh Lanta is de ideale plek om je weer op te laden voor dat je naar huis gaat.

Lees verder

© 2012 - 2024 Slurfke, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De mooiste plekken van Thailand: De Phi Phi eilandenDe Phi Phi eilanden worden door vele als de mooiste plekken van Thailand beschouwd. In de meeste reisfolders over Thaila…
De Phi Phi-eilanden in ThailandDe Phi Phi-eilanden in ThailandDe Phi Phi-eilanden met helderblauw water, witte zandstranden, tropische vegetatie en de koraalriffen zijn echt eilanden…
Thailand in twee wekenThailand in twee wekenWie Thailand wil verkennen maar slechts twee weken de tijd heeft, hoeft niet meteen een streep door het plan te zetten v…
Koh Lipe; prachtig snorkelen in ThailandKoh Lipe; prachtig snorkelen in ThailandKoh Lipe (Ko Lipe) is een klein eiland, gelegen voor de Andamaanse kust van Thailand. Dit eiland staat bekend om zijn ui…

Eifel: een toffe vakantieplek dicht bij huisEifel: een toffe vakantieplek dicht bij huisWie Eifel zegt, denkt bossen, heuvels, rivieren en weilanden. Klopt helemaal. De Eifel is een gebied in Duitsland, dicht…
Slurfke (78 artikelen)
Laatste update: 07-07-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.