Krk; Het prachtige vakantie eiland van Kroatië

Krk; Het prachtige vakantie eiland van Kroatië De vakantie periode begint er weer aan te komen en dus is het weer tijd om je te oriënteren voor verschillende vakanties. Hierbij denk je waarschijnlijk meteen aan Spanje, Portugal of Frankrijk. Maar wist je dat Kroatië een prachtig eiland heeft, genaamd Krk? Heerlijk vakantie weer, kilometers aan stranden en vele historische monumenten. Tijd voor een nieuwe beleving!

Voorgeschiedenis

Krk is het grootste eiland aan de Adriatische zee en bedraagt zo'n 410 km2. Dit eiland is omringt met prachtig blauw water en een prachtige groen omgeving en wordt daarom het 'Gouden eiland genoemd'. In 1977 is men begonnen met het bouwen van brug van maar liefst 1300m naar het vaste land. De brug was klaar in 1980 en kreeg de naam Titov Most. Deze naam is inmiddels veranderd naar Krkov Most. Deze brug zorgt voor de verbinding van de internationale luchthaven van het eiland. Rijd je over deze brug heen, dan betaal je wel tol om deze 1309m lange overspanning te mogen overbruggen.

De natuur

Zoals gezegd wordt Krk omgeven door de Adriatische zee. Het noorden van Krk is begroeid met groen, de grond is vruchtbaar en dus ideaal voor de tuinbouw. Het zuiden van Krk is kaler en meer begroeid met kleinere bossen als in het noorden. In het zuidwesten en zuidoosten is er plaats gemaakt voor de toerisme. In het algemeen wordt er het meest geleefd aan de kusten van dit eiland.

Ook heeft Krk een prachtige hoge berg, Obzova genaamd. Dit is de hoogste berg van Krk met een hoogte van 569m. Deze gebergte is te bezichtigen in het zuiden van het eiland.

De weersomstandigheden

Het weer in Krk vind je in de maanden juni, juli, augustus en september. Het temperatuur ligt dan tussen 25 en de 28 graden en het aantal zonuren per dag staat geregistreerd tussen de 9 en de 10 zonuren. De temperatuur van het zeewater ligt dan gemiddeld tussen de 21 en 25 graden, dus het is dan heerlijk om een duik te nemen in de Adriatische zee.

Hou je niet zo van al te heet weer, dan is het ook heerlijk om te gaan in de maanden april en oktober. Het gemiddelde temperatuur ligt dan rond de 18 graden.

In de maanden november, december, januari, februari en maart is het weer hier kouder en ligt de temperatuur rond de 9 graden. Geen ideaal weer om te zwemmen, maar alsnog een prachtig gebied om de winter door te brengen.

In de maanden oktober, november, december en januari heb je wel de meeste kans op regen, dus houd hier rekening mee.

De omgeving

Naast het prachtige weer en de mooie blauwe zee, heb je ook leuke bezienswaardigheden. Zo heb je het oude dorp met verschillende soorten kerken en prachtige kastelen. In het centrum van Krk vind je verschillende kleine souvenirwinkels, leuke typische Kroatische winkels en natuurlijk een supermarkt. Wil je eens lekker uit eten, dan heb je in het centrum meer dan genoeg keus en is er voor ieder wat wils.

Iets wat ook een must is om te zien, zijn de prachtige watervallen die te zien zijn in Kroatië. Zo heb je bijvoorbeeld het natuurpark Plitvice. Dit is een prachtig natuurpark vol met watervallen. Je kan zelf kiezen welke route je neemt, dus voor iedereen makkelijk vol te houden. Hou er wel rekening mee dat het niet overal makkelijk lopen is, dus niet handig als je met kleine kinderen in de buggy erheen gaat.

Verder zijn er grotten, grote meren en andere leuke stadjes te bezichtigen, dus voor iedereen is er wel iets leuks te beleven op het mooie eiland Krk. Vervelen doe je op dit prachtige eiland zeer zeker niet.
© 2012 - 2024 Meisssie20, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vakantie in KroatiëVakantie in KroatiëKroatië is de vakantiebestemming bij uitstek. Je vindt er zon, zee en strand, maar ook cultuur: Romeinse ruïnes en oude,…
De Gouden Hoorn op Brac in KroatiëDe Gouden Hoorn op Brac in KroatiëBrac in Kroatië, door de Italianen ook wel Brazza genoemd, is het grootste Dalmatische eiland in de Adriatische zee. Bra…
Kroatië, een oprukkende vakantiebestemmingKroatië, een oprukkende vakantiebestemmingKroatië, het voormalige Joegoslavië, wordt steeds belangrijker als vakantieland. Het land is vrij goedkoop, de accommoda…
Vakantie Rovinj, KroatiëRovinj is een havenstad in Istrië, Kroatië aan de gelegen aan de Adriatische Zee en is een populaire vakantiebestemming.…

Een weekje overwinteren op La PalmaEen weekje overwinteren op La PalmaLa Palma is een ideaal Canarisch eiland om te overwinteren met temperaturen die het hele jaar door schommelen rond de 20…
Colombia: in Pasto vieren ze carnaval de Negros y BlancosColombia: in Pasto vieren ze carnaval de Negros y BlancosIn Colombia in de zuidelijke stad Pasto vieren ze een wel heel bijzonder soort carnaval. Het feest vindt altijd plaats v…
Bronnen en referenties
  • www.columbusmagazine.nl
  • www.travel-attractions-country.info
  • www.toeristiek.nl
Meisssie20 (16 artikelen)
Gepubliceerd: 08-01-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.