Weekendje weg in de Belgische Ardennen: Gouvy

Weekendje weg in de Belgische Ardennen: Gouvy Een weekendje ertussenuit? De Belgische Ardenne is een schitterende bestemming. Binnen een klein aantal uurtjes met de auto ben je er al. Ga bijvoorbeeld eens een weekendje naar Gouvy. Dit plaatsje wordt omringd door een prachtige natuur. Het is dan ook een heerlijk rustige vakantiebestemming voor wie even de drukte van alledag wil ontlopen.

Gouvy in het kort

Gouvy ligt midden in een gebied dat de Hoge Ardennen wordt genoemd in het noordoostelijk deel van de Belgische Ardennen. Gouvy ligt op ongeveer 115 km ten zuiden van Maastricht en op slechts enkele kilometers van de grens met Luxemburg. Er wonen in deze plaats ongeveer 4500 inwoners. De muziekliefhebbers kennen het plaatsje misschien al vanwege het beroemde Jazz- en Blues Festival dat hier al sinds 1978 bijna ieder jaar plaatsvindt. Lees hier verder wat er allemaal te doen en te zien is in Gouvy.

De mooiste wandelingen in Gouvy

Gouvy is een uitstekende uitvalsbasis voor een weekendje weg in de Ardennen voor mensen die van wandelen houden. Er zijn in de directe omgeving van Gouvy wel 36 bewegwijzerde wandelingen uitgezet. De lengtes van de wandelingen liggen tussen de 2,5 en de 14 km. Alle routes lopen door prachtige gebieden vol natuurschoon. Wandelkaarten zijn beschikbaar bij het toerismebureau aan het stationsplein van Gouvy (Place de la Gare, 6670 Gouvy).

Een aanrader is het korte natuurpad van Massotais in Baclain op ongeveer 8 km ten westen van Gouvy. Dit natuurpad van 800 meter is een initiatief van het natuurpark Les Deux Ourthes en het toerismebureau van Gouvy. Het natuurpad wordt gemarkeerd door werken van de kunstenaar Joost Vanvoorden en je treft er interessante informatiepanelen. Het is ook de ideale plek voor een picknick.

Een andere aanrader is de 10 km lange wandeling die is opgezet door jongeren uit de nabijgelegen dorpen Bovigny en Courtil in samenwerking met natuurpark Les Deux Ourthes en het toeristenbureau van Gouvy. De wandeling gaat langs de meest bijzondere bomen in het gebied. Onderweg kom je informatieborden tegen over de bomen langs de route.

Paardrijden in Gouvy

Het is natuurlijk ook een unieke ervaring om Gouvy eens vanaf een paardenrug te verkennen. Hiervoor kun je terecht bij het Willow Springs Way Station, waar ze paardrijdtochten organiseren onder deskundige begeleiding. Je kunt er ook voor kiezen om een huifkartocht te boeken. Na afloop kun je in de sfeervolle saloon van het Willow Springs Way Station genieten van een hapje en een drankje.

Cherain 24m – 6670 GOUVY
Tel: 080-78 51 11
info@willowsprings.be


Boerenleven in Gouvy

Bij Ferme de la Planche kun je met de hele familie genieten van het boerenleven. De kinderen zullen een ezelwandeling helemaal fantastisch vinden. Een huifkartocht door de schitterende omliggende natuur behoort ook tot de mogelijkheden. Je kunt je familieleden ook eens uitdagen op de boerengolfbaan. Een belevenis om nooit meer te vergeten.

Montleban (Mont-Le-Ban) 75
6674 Gouvy
Tel: 080-51.78.62
E-mail: info@fermedelaplanche.be


Bezienswaardigheden Gouvy

Hier hebben we drie leuke en diverse bezienswaardigheden in Gouvy voor je geselecteerd.

Bierbrouwerij Les 3 Fourquets

Bij deze bierbrouwerij in Gouvy wordt het Lupulus bier gebrouwen. Dit is een sterk lichtgekleurd bier met een alcoholpercentage van 8,5 %. Het Lupulus bier wordt gebrouwen met mout, hop, water, gist en een beetje tijm wat voor een unieke smaak zorgt. Tijdens een rondleiding door de brouwerij kun je zien hoe het bier gemaakt wordt en natuurlijk is er de mogelijkheid om van het heerlijke bier te proeven. De rondleidingen zijn alleen op afspraak en vanaf minimaal 10 personen.

Courtil 50 – 6670 Gouvy
Tel: 080-64 38 39
pierre@lupulus.be


Damherten en Hertenpark van Cherapont

Echte dierenliefhebbers kunnen niet om het Damherten en Hertenpark van Cherapont heen. Het is een mooi onderhouden park waar je de mooiste herten kunt spotten. Er is tevens een natuurzwembad aanwezig en er zijn ook vismogelijkheden.

Cherapont 2 – 6670 Gouvy
Tel: 080-51 70 82
E-mail: cherapont@skynet.be


Verzameling oude radio’s en Vespa’s

Victor Trembloy stelt in Gouvy zijn verzameling van ruim 400 oude nog werkende radio’s tentoon. Daarnaast beschikt hij ook over een collectie aan vinylplaten, ansichtkaarten, Vespa’s en allerlei andere voertuigen op wielen. Je kunt hier het hele jaar door terecht op zaterdag van 09:00 tot 18:00 en de toegang is gratis.

Rue de centre 3 - 6670 Gouvy
Tel: 080-51 73 00

Lees verder

© 2011 - 2024 Faffie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Weekendje weg in de Franse Ardennen: GivetWeekendje weg in de Franse Ardennen: GivetHet sfeervolle stadje Givet ligt in Noord-Frankrijk net over de Belgische grens aan de rivier de Maas. Het is een pracht…
Weekendje weg in de Belgische Ardennen: HouffalizeWeekendje weg in de Belgische Ardennen: HouffalizeAls eens aan Houffalize gedacht als je startpunt voor het verkennen van de Belgische Ardennen. Hier zul je een heerlijk…
Vielsalm: een mooie stad in de Belgische ArdennenVielsalm: een mooie stad in de Belgische ArdennenJe wilt graag op vakantie, maar niet te ver weg en toch in een totaal andere omgeving zijn. Dan zijn de Belgische Ardenn…

Waar overwinteren in Zuid-Europa? Interessante landenWaar overwinteren in Zuid-Europa? Interessante landenOverwinteren in een zonnig land is een goede manier om het sombere en koude noorden te ontvluchten. Bovendien kan je op…
Faffie (113 artikelen)
Gepubliceerd: 23-09-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.