Zuidoost-Azië, de ideale bestemming voor een huwelijksreis

Zuidoost-Azië, de ideale bestemming voor een huwelijksreis Wie op huwelijksreis wil gaan denkt vaak onmiddelliijk aan bestemmingen aan de Middelandse zee of op de Caraïben. Er zijn echter nog zoveel minder ontdekte maar even wonderlijke locaties, zeker in Zuidoost-Azië. Hieronder volgen 5 ideeën voor een onvergetelijke huwelijksreis.

Bali, Indonesië

Deze exotische bestemming is één van de 14000 eilanden in de Indonesische archipel. Bali heeft een zeer gevarieerd landschap dat vele huwelijksreizigers zal aanspreken. Op Bali vind je hagelwitte stranden te over zoals Kuta, Seminyak, Sanur en Nusa Dua.

Geen strandliefhebbers ? In de stad Ubud heb je gelegenheid genoeg om de lokale cultuur en het bergachtig terrein te onderzoeken. In de regio rond Ubud vind je bossen, rivieren en veel minder verkeer dan aan de strandgebieden. Bovendien zijn de temperaturen er iets koeler. Vanuit Ubud kan je ook een mooie uitstap maken naar Ubud monkey forest, een heilig natuurreservaat waar je een tempel en ongeveer 300 makaken kan bewonderen.

De beste periode voor een huwelijksreis in Bali is tijdens het droogseizoen van april tot oktober.

Malediven

De Malediven zijn de ultieme exotische bestemming voor een huwelijksreis. Het is een klein land dat gevormd is uit 26 koraalriffen in de Indische oceaan. Er zijn ongeveer 1000 eilandjes, omgeven door zuiver water en kleurrijke tropische vissen. De romatische en relaxte sfeer zijn de perfecte omkadering als je echt alles even vergeten en achterlaten.

De beste periode om de Malediven te bezoeken is van december tot maart. Soms kan er heel veel regen vallen, hou hier rekening mee als je plannen maakt voor je huwelijksreis.

Thailand

Thailand kan iedereen die op zoek is naar de perfecte huwelijksreis wel iets bieden. Exotische stranden, afgelegen resorts, avontuurlijke tochten door de wildernis, een spetterend nachtleven en een gerenommeerde keuken : Thailand moet in de top van jouw lijstje staan.

In sommige periodes kan het in Thailand echt ondraaglijk heet zijn. Probeer dan ook tussen november en februari op huwelijkreis te gaan. Dan is het koeler en valt er minder regen.

Singapore

Singapore, stad en land tegelijk, biedt één van de mooiste landschappen en één van de beste keukens in Azië en je kan er ook nog eens kiezen uit ontelbare activiteiten en uitstappen. Singapore bestaat uit 63 eilandjes en de regio is ontstaan uit een mix van Chinese, Maleisische en Hinduculturen. De moedertaal is echter Engels, dus geen problemen om hier als toerist op ontdekkingstocht te gaan !

In Singapore vind je mooie stranden, kan je opgaan in je duikliefhebberij en kan je shoppen tot je er bij neervalt.Wie graag eens een gokje waagt, kan terecht in het Sands Marina Bay casino. Een populaire toeristische bestemming in Singapore is Sentosa. Hier vind je een themapark van Universal Studios en veel prachtige stranden om even te relaxen. Nog een leuk idee is om de ferry te nemen naar het Indonesische eiland Bintan waar je kan genieten van de beroemde Indonesische zonsondergang.

In Singapore is het altijd warm en kan het soms ook erg hard regenen. Je gaat best op huwelijksreis in november, december, maart of april.

Maleisië

Maleisië ligt net ten noorden van Singapore en biedt een waaier aan mogelijkheden aan wie er op huwelijksreis wil gaan. Kies tussen een strandvakantie op het romantische eiland Borneo, een trektocht naar Mount Kinabalu, raften, duiken of een bezoek aan de oerang-oetanreservaten.

Wie iets meer classy wil, kan terecht in de hoofdstad Kuala Lumpur. In deze stad vind je moderne buildings en kan je naar hartelust uitgaan en shoppen. Een uitstap naar het eiland Penang, waar je een ongerept landschap vindt en talloze watersporten kan beoefenen, is zeker ook de moeite waard.

Het grote voordeel van een huwelijksreis in Maleisië is dat je eigenlijk niet hoeft te kiezen. Als je wil kan je vanuit Kuala Lumpur met goedkope vluchten van Air Asia heel het land ontdekken tijdens je reis. Zelfs naar andere bestemmingen in Azië, zoals die hierboven beschreven, valt de prijs heel goed mee. Op die manier kan je de pracht en exotische charme van Zuidoost-Azië pas echt in je opnemen.
© 2010 - 2024 Dicklaurent, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Huwelijksreis: Mooiste en meest romantische bestemmingenIn de bruiloft zelf gaat natuurlijk veel tijd, energie en geld zitten. Maar de huwelijksreis na de mooiste dag van je le…
Een ERP-pakket automatiseert de waardekringloopOver wat een ERP-pakket nu precies is en doet, wordt verschillend gedacht. Sommigen zien het als een logistiek pakket da…
Originele huwelijkscadeaus voor elk budgetOriginele huwelijkscadeaus voor elk budgetNog geen idee wat je voor het bruidspaar gaat kopen? De meeste mensen vinden het niet gemakkelijk om een leuk en origine…
Frans rotseiland Mont St-MichelHet eeuwenoude eiland Mont St-Michel is met het vasteland verbonden door middel van een 1,8 km lange dam, die in 1879 we…
Dicklaurent (4 artikelen)
Gepubliceerd: 07-11-2010
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.