Thailand, strand & cultuur

Thailand, strand & cultuur Thailand is met de idyllische stranden en eilandjes een fantastische bestemming voor een strandvakantie. Maar Thailand staat niet alleen bekend als strandbestemming, het land kent ook een rijke cultuur.

Algemene Informatie

  • Hoofdstad: Bangkok
  • Taal: Thai, met Engels kun je redelijk terecht, vooral in de toeristische gebieden.
  • Munteenheid: Baht, onderverdeeld in 100 satang
  • Religie: Boeddhisme
  • Klimaat: Tropisch moessonklimaat
  • Beste reistijd: november tot en met februari
  • Tijdverschil: + 6 uur

In Thailand wordt helaas ook veel sekstoerisme bedreven. Vermijd daarom de volgende plaatsen:
  • Patpong in Bangkok
  • Pattaya
  • Patong Beach in Phuket

Door grote Nederlandse reisorganisaties worden geen reizen naar deze gebieden aangeboden, pas bij kleinere organisaties op als er teksten als ‘voor alleenstaanden’ of ‘hotel is van alle gemakken voorzien’ worden gebruikt.

De Gouden Driehoek

De Gouden Driehoek is het gebied waar de landen Thailand, Myanmar en Laos bijeen komen. Vroeger was hier een levendige handel in verdovende middelen voor Amerikaanse soldaten in Vietnam.

Bangkok

Bron: Terimakasih0, PixabayBron: Terimakasih0, Pixabay
De hoofdstad van Thailand heeft de twijfelachtige reputatie ‘stad waar de meeste moorden ter wereld worden gepleegd.’ Bangkok is een grote, vieze en vrij onveilige stad. Het is toch wel aan te raden om hier een of twee dagen te verblijven, want er is ook veel moois te zien. Ga bijvoorbeeld eens naar de Wat Phra Keo, de Wat Arun en de Wat Po. Allen zijn mooie tempel(complexen.) Het Nationaal Museum is een van de grootste en meest interessante musea van heel Zuidoost-Azie. In het stadsdeel Dhonburi kun je in de vroege ochtend de drijvende markt bezichtigen.

Vanuit Bangkok kun je diverse excursies maken:
  • Drijvende markt in Damnern Saduak op 90km van Bangkok
  • Rose Garden in Nakhon Pathom op 50km van Bangkok
  • Phra Pathom Chedi, het hoogste boeddhistische bouwwerk ter wereld in Nakhon Pathom
  • Het voormalige zomerverblijf van de Thaise koning in Bang-Pa

River Kwai

Bron: Foursummers, PixabayBron: Foursummers, Pixabay
Vrijwel iedereen kent het boek/de film ‘Bridge over the River Kwai.’ Bij deze brug kwamen tijdens de Tweede Oorlog duizenden Engelsen, Nederlanders en Australiërs om. Het is dan ook een interessante historische plek om te bezoeken tijdens een rondreis door Thailand.

Ayutthaya

Ayutthaya is een vroegere hoofdstad van Thailand en wordt dan ook gedomineerd door ruines van paleizen, kloosters, tempels en pagodes.

Sukhothai

Bron: KPG 2016, PixabayBron: KPG 2016, Pixabay
Sukhothai was de hoofdstad van het eerste Thaise Koninkrijk. Heden ten dage is het een ruinestad met 20 tempels, kloosters en het Romkamhaeng Nationaal Museum. Vlakbij deze stad ligt de stad Phitsanulok met de tempel Wat Mahathat, hier vind je het meest heilige Boeddhabeeld van Thalaind, Phra Buddha Chinarai genaamd.

Tak en Ban Tak

Tak was vroeger een bekend centrum in de teakhandel. Je vind hier nog diverse oude huizen die herinneren aan deze periode. In het nabijgelegen Ban Tak vind je houten paalwoningen.

Chiangmai

Bron: 41330, PixabayBron: 41330, Pixabay
Chiangmai geniet met de bijnaam ‘Roos van het Noorden’ de reputatie een romantische stad te zijn. Chiangmai is het centrum van de rozenkwekerijen in Thailand, en verder zijn er schitterende kloosters te zien. Buiten de stad ligt Wat Phra Doi Suthep, een kloostercomplex uit de 14e eeuw dat een van de belangrijkste heilige plekken van Thailand is.

Mae Hong Son

De naam Mae Hong Son zal weinig bekendheid oproepen, toch geniet deze plaats veel bekendheid door de Kayan-vrouwen die er wonen. Iedereen kent er wel plaatjes van, ‘Giraffenvrouwen’ met nekken die zijn uitgerekt door zware koperen ringen om de hals. Luguber feit is dat de nekspieren van de vrouwen zo is verzwakt door deze ringen (deze houden het hoofd omhoog) dat als de ringen afgedaan worden, de nek van de vrouwen breekt.

Chiangrai

Chiangrai wordt vaak bezocht vanuit een boottocht vanuit de plaats Thaton. Deze tocht duurt vijf uur en voert langt dorpjes van de bergstammen (hilltribes.) Chiangrai zelf is weinig bijzonder, maar vormt een goede uitvalsbasis voor excursies naar de Gouden Driehoek en de hilltribes-dorpen.

Pattaya en Rayong

Zoals aan het begin van het artikel al werd vermeld, is Pattaya verpest door de seksindustrie. Doodzonde, want met de mooie koraaleilanden voor de kust was dit een schitterende badplaats. Een goede uitwijkplaats in Rayong, dat iets ten zuiden van Pattaya ligt. Hier vind je rust en goede accommodaties.

Hua Hin en Cha Am

Hua Hin / Bron: Sharonang, PixabayHua Hin / Bron: Sharonang, Pixabay
Hua Hin is de oudste badplaats van Thailand, ook staat hier het zomerverblijf van de Thaise koninklijke familie. Ook Cha Am is een geliefde badplaats.

Phuket

Phuket is uitgegroeid tot een van de meest bekende toeristenoorden van Thailand. Phuket is een eiland dat tijdens de tsunami sterk getroffen werd. Bekende stranden zijn Patong Beach, Karon en Kata. Vermijd het eerste strand, want hier wordt sektoerisme bedreven. Tegenover Phuket vind men de badplaats Krabi.

Koh Samui

Koh Samui is met de stranden Chaweng Beach en Lamai Beach een goede badplaats met parelwitte stranden en kwalitatief goede hotels. Met name in de maanden juli en augustus is het hier goed toeven.
© 2007 - 2024 Funkyfish, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kanchanaburi en de brug over de rivier KwaiKanchanaburi en de brug over de rivier KwaiKanchanaburi is een stad in Centraal Thailand die door veel reizigers wordt bezocht vanwege zijn historie. Hier kunnen t…
Thailand - Feiten en CijfersThailand, het vroegere Siam, is als een van de weinige Aziatische landen nooit gekoloniseerd. Sinds 1932 is het een cons…

Griekenland, vakantie op Limnos of LemnosEen eiland met een oudere beschaving dan men aanvankelijk vermoedde. Natuurlijk ook een eiland met een mythologische leg…
Bezienswaardigheden Myanmar (Birma)Bezienswaardigheden Myanmar (Birma)Myanmar, het voormalige Birma, is een echte cultuurbestemming. Door het hele land zijn duizenden pagodes te vinden, alle…
Bronnen en referenties
Funkyfish (226 artikelen)
Laatste update: 16-01-2020
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.