De mooiste campings aan het Lago Maggiore - Italië

De mooiste campings aan het Lago Maggiore - Italië Het Lago Maggiore is een zeer populair meer in het zonnige Italië. Dit prachtige meer heeft mooi kalm water en brede stranden die langzaam in het verkoelende water aflopen, zodat het er ook veilig vertoeven is voor de kleine bezoekers van het meer. Langs de oever vind je niet alleen een mooie natuur om te wandelen en te fietsen, maar ook zijn er tal van gezellige familiecampings te vinden om de vakantie door te brengen. Hier vind je de mooiste campings rond het Lago Maggiore.

Het Lago Maggiore

Het kalme water van het Lago Maggiore trekt jaarlijks ontzettend veel toeristen van over de hele wereld. Ook veel Nederlanders kiezen ervoor de vakantie langs dit prachtige meer door te brengen. De streek waar het Lago Maggiore in te vinden is, is zeer natuurrijk en je kunt er tal van leuke uitstapjes maken met het hele gezin. Ben je van plan de campingvakantie langs het Lago Maggiore door te brengen? hier vind je de leukste campings in de nabije omgeving van dit prachtige meer.

Camping Trelago

Deze sfeervolle familiecamping is te vinden in het Ganna Dal, ofwel Valganna. Het is een vrij kleine en knusse camping aan de oever van het Lago di Ghirla, in de vakanstiestreek Lago Maggiore. Door de kleinschaligheid zijn er niet ontzettend veel faciliteiten te vinden op het terrein, maar in de omgeving kan jong en oud zich prima vermaken. Op het terrein van Camping Trelago is een zwembad met een diepte van zeventig centimeter aanwezig. Hier kunnen kinderen veilig in het water spelen. Bij het meer is een strandje met ligweide voor de gasten van deze camping.

Accommodaties
Camping Trelago is een eenvoudige camping en dat is direct ook de charme die deze gelegenheid uitstraalt. De meeste campings in deze regio zijn luxe, gemoderniseerd en vol faciliteiten, maar op deze camping vind je waar het echt om draait. Een mooie staanplaats, rust en vertier in de omgeving.

Omgeving
Het Ganna Dal behoort tot de mooiste valleien die in de Alpen te vinden zijn. De directe omgeving van de camping is dan ook natuurrijk, schilderachtig, sfeervol en puur Italiaans. Er zijn diverse meertjes te vinden, waaronder het grote Lago Maggiore, je kunt er wandelen door de bergen en diverse plantsoorten bewonderen. Uitstapjes gaan onder meer naar Milaan, Stresa, de Borromeïsche Eilanden of buurland Zwitserland.

Camping Valle Romantica

Cannobio is een prachtige plaats in de streek Piemonte en de vestigingsplaats van de kleinschalige Camping Valle Romantica. De naam van de camping zegt eigenlijk al hoe de sfeer van de camping aanvoelt. Het is een romantische plaats in een prachtige omgeving. Al sinds 1956 is Camping Valle Romantica in handen van dezelfde familie en zij heeft ervoor gezorgd dat de camping een unieke gastvrije uitstraling heeft aangenomen. Bij het ontstaan van de camping werden subtropische bomen en struiken gepland en al dit prachtige gewas geeft de camping een unieke uitstraling. In het hoogseizoen staan alle struiken in bloei.

Accommodaties
Camping Valle Romantica is niet erg groot en heeft slechts 128 staanplaatsen. Deze plaatsen zijn ruim, sfeervol en mooi verzorgd. Omdat dit een vrij populaire camping is, is het noodzakelijk tijdig te reserveren. Reservering moet minimaal veertien dagen van tevoren gebeuren, maar om zeker te zijn van ene plaats is het aan te raden dit eerder te doen. Op een ander deel van de camping staan vrijstaande vakantiewoningen, (toer)caravans en luxe stacaravans waar je de vakantie in door kunt brengen.

Omgeving
De omgeving van Camping Valle Romantica is rustig, gemoedelijk en natuurrijk. Op redelijke afstand zijn diverse natuurlijke wateren te vinden. Hier kun je langs de oever niet alleen genieten op de strandjes van de zon, maar ook kun je er zwemmen en diverse watersporten beoefenen.

Camping La Tartufaia

Deze zeer kleine maar ook zeker erg gezellige camping ligt in de plaats Ranzanico al Lago, dat in de bekende vakantiestreek Lombardije te vinden is. Hoewel de camping klein is, zijn er toch veel faciliteiten te vinden. Zo is er een zwembad met een whirlpool en een apart kinderbad, een leuke speelplaats voor de kleinste bezoekers van de camping en een uitstekend restaurant met een panorama-uitzicht op het Endinemeer en de bergen die daar omheen liggen. De camping beschikt over een privéstrandje. Hier kun je niet alleen een duik nemen in het natuurwater, maar ook een boot, waterfiets of kano huren.

Accommodaties
Camping la Tartufaia heeft slechts honderd staanplaatsen. Het is een gastvrije camping waar de leiding altijd vriendelijk en hartelijk is. Dit maakt dat de camping zeer populair is en het vaak nodig is op tijd te reserveren. Op een ander deel van het terrein kun je verblijven in een (toer)caravan, een luxe stacaravan of een geschakelde vakantiewoning.

Omgeving
Camping La Tartufaia ligt op slechts vijftig meter afstand van het Endinemeer, dat vlakbij het bekendere Iseomeer ligt. Deze omgeving is nog niet erg bekend onder het toerisme en is daarom nog zeer rustig en puur Italiaans. Het meer is verboden voor motorboten, dus het is ideaal om er te surfen, zeilen, kanovaren en zwemmen. In de omgeving zijn ook veel bezienswaardigheden te vinden, waaronder thermale baden en grotten. In de stad Bergamo kun je prima winkelen en je kunt per boot een bezoek brengen aan Montisola, een eilandje op het Iseomeer.

Camping Okay

Direct aan de oostkant van het prachtige Lago Maggiore, in de plaats Lisanza, ligt deze gezellige familiecamping. Camping Okay heeft een mooi zwembad met een apart kinderbad, een uitstekend restaurant, een bar met een ruim en zonnig terras en prima verzorgd sanitair. Het animatieteam zorgt dagelijks voor leuke activiteiten en eens per week wordt er een gezellige dansavond voor de hele familie georganiseerd. Deze camping heeft een eigen boothelling, zodat je een eigen boot mee kunt nemen.

Accommodaties
Camping Okay is een ruim opgezette camping, waar je kunt genieten van rust en activiteit. Je kunt er op het campinggedeelte verblijven of in een luxe stacaravan. Deze stacaravans zijn van alle gemakken voorzien, geschikt voor maximaal zes personen en hebben een ruim terras.

Omgeving
Deze sfeervolle camping ligt direct aan het Lago Maggiore, waar je op het kindvriendelijke strand kunt recreëren. Wanneer je een bezoek wilt brengen aan het gezellige Stresa of de Borromeïsche Eilanden hoef je alleen de veerboot op te stappen. Ben je met kinderen op vakantie? Dan is een bezoekje aan Waterparadijs Brebbia of het fantastische park Parco Europa zeker aan te raden. Beide gelegenheden liggen op slechts enkele kilometers van Camping Okay.

Camping Continental Lido

In de bekende vakantiestreek Lago Maggiore, in de prachtige plaats Fondotoce di Verbania, ligt deze ruime camping. Camping continental Lido is een echte familiecamping met een prachtig zwemparadijs met onder meer een golfslagbad, een wildwaterbaan en een hydromassage. Het animatieteam zorgt dagelijks voor leuke activiteiten voor de gasten. Zo kun je onder meer deelnemen aan voetbaltoernooien, de kinderen zien swingen bij de ‘Babydance’ of genieten van een avondje live muziek. Op het terrein vind je een supermarkt, een prima restaurant en een pizzeria, sportvelden voor onder meer voetbal, basketbal en volleybal en er zijn mogelijkheden te vissen, paard te rijden, te fietsen, wandelen, te roeien of te kanovaren.

Accommodaties
Camping Continental Lido is een ruim opgezette camping, waar je kunt verblijven in een luxe stacaravan. Deze moderne stacaravans zijn ruim en voorzien van alle gemakken. Voor deze mobilhomes is een prachtig ruim terras met tuinmeubilair te vinden om in alle rust van het buitenleven te genieten.

Omgeving
Deze gezellige camping ligt op slechts een kilometer van het grote Lago Maggiore en direct aan de oever van het kleinere meer van Mergozzo. Er is een eigen stuk strand, waar je rustig kunt recreëren en waar ook kinderen op een veilige manier in het water kunnen spelen. Overal waar je kijkt kun je genieten van een prachtig uitzicht op de bergen en de adembenemende natuur. Uitstapjes die je kunt maken zijn onder meer een boottocht naar de Borromeïsche Eilanden, het bruisende centrum van Stresa of de lokale markt van Verbania.

Camping Del Sole

In de populaire vakantiestreek Lombardije, in de plaats Iseo, ligt Camping Del Sole. Deze middelgrote camping heeft een ruim sportcentrum met onder meer twee tennisbanen, twee zwembaden, een baan voor jeu de boules, tafeltennistafels, een voetbalveld, een basketbal- en een volleybalveld. Sportliefhebbers hoeven zich hier dus absoluut niet te vervelen. In het hoogseizoen is er een druk animatieprogramma voor de jeugd met de meest uiteenlopende activiteiten, als taalcursussen, sport- en spelactiviteiten en cabaret. Een apart gedeelte van de camping is gereserveerd voor gasten die graag hun hond mee willen nemen op vakantie. Het is daarom aan te raden het bij reservering te melden wanneer je de hond mee wil nemen naar de camping.

Accommodaties
Camping Del Sole heeft 312 staanplaatsen en is daarmee niet al te groot. De staanplaatsen zij ruim en allemaal voorzien van een stroomaansluiting. Op een ander deel van de camping kun je de vakantie doorbrengen in een geschakelde vakantiewoning, een ruim appartement of een luxe stacaravan. Wanneer je graag op het kampeergedeelte wilt verblijven maar niet in het bezit bent van een caravan of tent, dan is er de mogelijkheid een goede tent te huren. Ook voor mensen in een rolstoel is er een geschikte accommodatie.

Omgeving
De directe omgeving van camping Del Sole kan het best worden omschreven als rustig en natuurrijk. Op korte afstand zijn enkele gastvrije dorpjes te vinden, waar ook regelmatig markten worden gehouden. Wanneer je in natuurlijk water wilt afkoelen, kun je natuurlijk bij het meer terecht. Bij de receptie kun je leuke wandel- en fietsroutes krijgen.

Camping Village Lago Maggiore

In de gastvrije plaats Dormelletto ligt deze gezellige familiecamping. Zoals de naam al doet vermoeden ligt de camping direct aan het bekende Lago Maggiore. Vanaf het terrein heb je direct toegang tot het meer, de ruime ligweide en de prachtige natuurrijke omgeving. Wanneer je liever een duik in een zwembad neemt, hoef je ook het terrein niet af. Camping Village Lago Maggiore heeft een mooi zwembad met apart kinderbad. Hier is ook een uitstekend restaurant en een gezellige bar met zonnig terras te vinden. Er is een kleine supermarkt voor de basisboodschappen. Voor de kinderen is er een leuke speeltuin, maar zij kunnen zich ook vermaken met het animatieteam, dat activiteiten voor het hele gezin organiseert. Tot slot kan jong en oud zich uitleven op de diverse sportvelden.

Accommodaties
Camping Village Lago Maggiore heeft nette en ruime plaatsen op het vlakke terrein. Voor de liefhebber zijn er grote en luxe lodgetenten te huur. Deze gigantische tenten zijn geschikt voor maximaal vijf personen.

Omgeving
De directe omgeving van deze camping is groen en waterrijk. Je kunt een boottocht maken over het meer om de Borromeïsche Eilanden te bezoeken of te gaan winkelen in Stresa. In het nabijgelegen Arona is wekelijks een gezellige markt en rondom het Lago Maggiore kun je uren wandelen in de bergen. Ook kun je een uitstapje maken naar het indrukwekkende Milaan of zelfs naar buurland Zwitserland!

Camping Lido di Monvalle

In de bekende vakantiestreek Lombardije, in de plaats Monvalle, ligt de kleinschalige camping Lido di Monvalle. De camping heeft een mooi en kindvriendelijk zandstrand, een prima restaurant met veel streekspecialiteiten en een ruime ligweide, waar je kunt genieten van de zon vanaf een gratis ligbed. Kinderen kunnen zich uren vermaken met de vele videogames en jong en oud kan lekker mee swingen op de dansavonden met live muziek, welke in de maanden juni, juli, augustus en september worden georganiseerd.

Accommodaties
Camping Lido di Monvalle is een kleine, gemoedelijke en gastvrije camping. In totaal heeft de camping slechts 120 staanplaatsen, welke ruim, goed verzorgd en voorzien van stroom zijn. Op een ander deel van de camping zijn de wat luxer vakantieaccommodaties te vinden. Hier kun je de vakantie doorbrengen in een luxe stacaravan of een geschakelde vakantiewoning.

Omgeving
Direct aan de kleine baai in het zuidoosten van het Lago Maggiore heeft deze camping de ideale plek in de natuur gevonden. Het waterpeil is aan deze kant van het bekende meer in de zomer vrij laag, waardoor er een mooi breed strand ontstaat waar je kunt genieten van de Italiaanse zon. Rond de camping zijn nog veel ornamenten te vinden die getuigen van de tijd dat er op de plaats van de camping nog een ‘lido’ stond. Zo is er onder meer een ‘venus’ aan het strand en een prachtige art deco waterfontein.

Camping Orchidea

Deze vrij kleine camping is te vinden in de prachtige streek Piemonte, in het plaatsje Feriolo. Het campingterrein is groen en doet een beetje parkachtig aan. De sanitaire voorzieningen zijn op deze camping goed geregeld. Het is schoon, net verzorgd en ruim.
Op de camping zijn niet erg veel faciliteiten te vinden. Wanneer je een bezoek wilt brengen aan een restaurant, een zwembad of bijvoorbeeld een speeltuin voor de kinderen, dan zul je het echt in de omgeving moeten zoeken. Op de camping worden in het hoogseizoen geen honden toegelaten.

Accommodaties
Camping Orchidea bestaat uit twee delen. Op het eerste deel zijn de staanplaatsen te vinden. Dit zijn er in totaal 190 en een vrij groot deel hiervan wordt in beslag genomen door de vaste jaarplaatsen. Er is daarom niet veel ruimte voor toeristen en het is dan ook zeker aan te raden zeer tijdig een plekje vast te zetten. Op het tweede deel van de camping staan de stacaravans. Deze luxe accommodaties zijn ruim, voorzien van alle gemakken en hebben een eigen zitje buiten. Erg veel ruimte om de stacaravan heen is er helaas niet.

Omgeving
De directe omgeving van Camping Orchidea kan het beste worden omschreven als natuurrijk en zeer rustig. Het enige centrum dat echt in de buurt zit, is dat het levendige centrum van de kleine stad Feriolo. Hier vind je leuke winkels, enkele horecagelegenheden en prachtige gebouwen.

Camping Village Conca d’Oro

In de prachtige plaats Feriolo, dat in de bekende streek Piemonte te vinden is, ligt de kleinschalige Camping Village Conca d’Oro. Al sinds 1994 wordt de camping beheert door Maurizio en Alessandra Battaglia en zij zetten zich ieder jaar weer in voor een topjaar op de camping. Er is een uistekend restaurant, een gezellige bar, een speelveld voor de kinderen en een leuk animatieteam. Deze camping kent drie sterren en is dan ook zeker ideaal voor jonge gezinnen.

Accommodaties
In totaal zijn er 230 vrij ruime staanplaatsen te vinden op Camping Village Conca d’Oro. De plaatsen liggen op vlak terrein, zijn voorzien van stroom en liggen op goed onderhouden grasvelden. Ook is er de mogelijkheid op deze camping te verblijven in een luxe stacaravan. Deze stacaravans zijn compleet ingericht, ruim en van alle gemakken voorzien. Iedere stacaravan heeft een eigen zitje in de pure Italiaanse buitenlucht.

Omgeving
Camping Village Conca d’Oro ligt in het hart van Lago Maggiore en Lago Maggiore staat natuurlijk voor prachtige natuur en kalm water. Iets ten zuiden van de camping vind je de prachtige plaatsen Isola Bella en Stresa. Ook het bruisende centrum van Feriolo is zeker de moeite waard. Bij de receptie kun je veel ideeën opdoen voor het maken van leuke uitstapjes in de omgeving.
© 2010 - 2024 Marensa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Porlezza in ItaliëPorlezza ligt aan het begin van het meer van Lugano. Het is een uitstekende vakantieplek door het mediterrane klimaat. I…
Het meer, Lago MaggioreLago Maggiore, een geweldig meer voor een ideale vakantie. Het meer heeft veel te bieden op allerlei gebieden en is één…
Valle Verzasca, een mooi bergdalMisschien heeft u er weleens van gehoord of bent u er zelfs al geweest: Valle Verzasca! Het is een geweldig mooi bergdal…
Noord Italie: TrentinoIn het noorden van Italië bevindt zich de provincie Trentino (Trente). Deze provincie is zeer aantrekkelijk voor vakanti…

Naaktstranden aan de Costa AlmeriaEen paradijs voor de naaktrecrant. Dat is de Costa Almería in het zuidoosten van Andalusië. Deze costa heeft een groot a…
Jongerenvakantie in SalouJongerenvakantie in SalouSalou is een bekende badplaats in Spanje waar voornamelijk jongeren komen. Er zijn veel uitgaansgelegenheden en je kunt…
Reactie

Catharina, 05-08-2010
Camping Trelago ligt niet aan het Lago Maggiore, ik ben er namelijk net geweest. Deze camping ligt aan het Lago di Ghirla, een heel klein meertje. Reactie infoteur, 05-08-2010
Beste Catharina,

bedankt voor je reactie. Het stond inderdaad wat verkeerd in de tekst. Dit zijn allemaal camping in de streek 'Lago Maggiore', maar liggen inderdaad niet allemaal aan dit grote meer, maar ook aan de meertjes eromheen.
Er ontbrak daarom een stukje zin in de tekst, welke direct is aangepast!

Groetjes, Marensa

Marensa (310 artikelen)
Laatste update: 05-08-2010
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.