Canarische Eilanden: Vakantie en reizen op de Islas Canarias

Op de Canarische Eilanden is het altijd lente. Het klimaat is er ideaal, zacht en toch warm. Bovendien is er voor elk wat wils. Want de zeven Canarische Eilanden verschillen enorm in wat ze te bieden hebben. Maak kennis met het weer, reizen en vakantie op Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, La Gomera en El Hierro. Want deze vakantiebestemming biedt werkelijk alles van ongerepte natuur, budget vakantie, rondreis tot en met een luxueuze all-inclusive vakantie!

Welke Canarische Eilanden zijn er?

De Canarische Eilanden liggen ten westen van Noord-Afrika maar horen officieel bij Spanje. Deze eilandengroep bestaat uit zeven eilanden, die allemaal in meer of mindere mate toeristische trekpleisters vormen. De Canarische Eilanden kennen een zacht en zonnig klimaat, waardoor je er het hele jaar door terecht kunt voor een zonvakantie. De korte reisafstand, je vliegt naar de Canarische Eilanden in circa 4 uur, gecombineerd met het aangename lente klimaat, maken deze archipel erg populair onder verschillende typen van toeristen.

De archipel van de Canarische Eilanden oftewel Islas Canarias bestaat respectievelijk uit Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, La Gomera en El Hierro. Gran Canaria, Tenerife, Fuertenventura en Lanzarote zijn relatief toeristisch, terwijl La Gomera, La Palma en El Hierro nog minder toeristisch en dus meer ongerept en puur zijn.

Gran Canaria

Gran Canaria is het meest toeristische eiland en is erg geliefd onder jongeren, die op zoek zijn naar een ontspannen strandvakantie en goede uitgaansgelegenheden. Er zijn veel goedkope appartementen en middenklasse hotels te vinden. Er wordt veel gevlogen op dit eiland en je kunt dan ook vaak voor een spotprijs last-minute op vakantie naar Gran Canaria.

Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de zeven Canarische Eilanden en kenmerkt zich door de aanwezigheid van de Teide, de mooiste vulkaan ter wereld en een prachtige vruchtbare natuur. Ook dit eiland is erg toeristisch maar biedt een goede combinatie van mogelijkheden voor zowel rust zoeker als ondernemende toerist.

Lanzarote
Lanzarote is wat rotsachtiger qua natuur en heeft veel mooie, stijlvolle accommodaties. Het is populair bij een wat ouder publiek maar trekt ook veel families met kinderen. Voor luxe zoekers zijn hier goede en mooie hotels te vinden; dit eiland is wat meer stijlvol dan de meer toeristische eilanden Tenerife en Gran Canaria.

Fuerteventura

Fuerteventura is populair bij jongeren, die graag willen surfen door de sterke wind en uitgestrekte stranden. Veel meer heeft Fuerteventura ook niet te bieden, dus voor een cultuur-vakantie of rondreis is dit niet de meest geëigende keuze. Fuerteventura is de keuze wanneer je rust zoekt op een mooi wit strand.

La Palma

La Palma, ook wel La Isla Bonita genoemd, is een schitterend eiland dat heel populair is onder liefhebbers van wandelen. De natuur is werkelijk onovertroffen en moet je eigenlijk een keer in je leven gezien hebben. Dit eiland is absoluut een bezoek waard voor liefhebbers van afwisselende natuur en lekker eten.

La Gomera

Ook La Gomera heeft een prachtige natuur met nog ongerepte oerbossen. Het is bovendien een magisch eiland, waarover veel mythen de ronde doen. Vroeger echt een bestemming voor hippies en nu voor spirituele vakantiegangers door de bijzondere tafelberg en mystieke inwoners.

El Hierro

El Hierro is klein en nog heel weinig toeristisch. Alleen geschikt voor de individuele en verkennende toerist, die zoekt naar rust en authenticiteit. Er zijn alleen kleinschalige toeristische accommodaties op het eiland, dat echt geschikt is voor de ondernemende backpack toerist op zoek naar nieuwe bestemmingen.

Welk Canarisch Eiland is het leukst?

Welk Canarisch Eiland je moet je kiezen voor jouw vakantie, hangt heel erg af van je specifieke en persoonlijke vakantie wensen:

  • Wanneer je graag uit wilt gaan in bruisende uitgaansgelegenheden kies je voor Gran Canaria, Fuerteventura of Tenerife
  • Wanneer je zoekt naar rust en natuur, kies je liever voor La Palma, La Gomera of El Hierro
  • Lanzarote en Fuerteventura zijn wat kaler, vlakker en rotsachtiger, terwijl La Palma (ook wel La Isla Bonita genoemd), La Gomera maar ook zeker Tenerife erg groen, heuvelachtig en bosrijk zijn
  • Op alle eilanden vind je all-inclusive resorts en prachtige Paradores (luxueuze stijlvolle hotels) maar ook betaalbare accommodaties en appartementen voor een budget vakantie
  • Wanneer je wilt surfen moet je zeker naar Fuerte Ventura (de naam betekent niet voor niets "sterke wind")
  • Voor een rondreis kun je het beste kiezen voor Tenerife
  • Voor een spirituele vakantie moet je absoluut naar La Gomera of La Palma
  • Op elk van de Canarische eilanden is het weer goed maar niet te warm, het klimaat is er mild en lente-achtig en de temperatuur is goed te verdragen
© 2010 - 2024 Sterretje999, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Typische Canarische drankjesAls je op de Canarische eilanden komt, mag je deze drankjes zeker niet missen: de Barraquito en de Gomeron. Gomeron is e…
Betaalbare zonvakanties in de winterBetaalbare zonvakanties in de winterAls u van de zon houdt is het zeer aan te raden een keer in de winter een zonnig land op te zoeken. Vooral voor mensen m…
Canarische eilanden: Gran CanariaCanarische eilanden: Gran CanariaGran Canaria is een eiland van de Canarische eilanden. Gran Canaria is het tweede, meest bezochte eiland van de Canarisc…

Verrassende vakantieverblijvenDe Verenigde Staten zouden niet trouw zijn aan hun eigen imago mochten ze geen verrassende plekken in huis hebben waar j…
Bronnen en referenties
  • Landenportal: Practische informatie over de Canarische Eilanden
  • De Canarische Eilanden- Wikipedia
  • Canarische Eilanden- Info
  • Canarische Eilanden: Startpagina
Sterretje999 (364 artikelen)
Laatste update: 17-01-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.