Canarische eilanden: Gran Canaria

Canarische eilanden: Gran Canaria Gran Canaria is een eiland van de Canarische eilanden. Gran Canaria is het tweede, meest bezochte eiland van de Canarische eilanden na Tenerife. De Canarische eilanden behoren tot Spanje, dat meer dan duizend kilometer verderop ligt. De Canarische eilanden zijn een groep eilanden die zijn gevormd door vulkanische uitbarstingen. Het gesteente is opgedroogd en daardoor was een eiland ontstaan. Ze bestaan uit totaal 7 eilanden, met elk hun eigen bezienswaardigheden.

Klimaat

Op Gran Canaria schijnt heel vaak de zon, het heeft een subtropisch klimaat. Dat betekent dat het gebied precies ten noorden van de tropische klimaatzone ligt. De gemiddelde temperatuur op Gran Canaria is tweeëntwintig graden Celsius. Het is en blijft voorlopig natuurlijk een eiland, dus de temperatuur is vergeleken met een doorsnee land bij de evenaar, iets kouder. Er heerst namelijk altijd een koel zeewindje. Dit is vooral te merken in de winter, want dan is de temperatuur rond de achttien graden. Bovenop de bergen van het eiland ligt vaak sneeuw.

Geschiedenis

De oorspronkelijke bewoners van de Canarische eilanden waren de Berbers die het eiland rond vijfhonderd voor christus bevolkten. Tussen 1560 en 1600 was de Vlaamse Canarische natie actief. Veel Vlamingen kwamen er suikerrietplantages oprichten. Het is vandaag de dag nog te merken dat de Vlamingen Gran Canaria hadden bezocht, doordat de straten en huizen namelijk nog Vlaamse namen bezitten.

Vliegen naar Gran Canaria

Gran Canaria's vliegveld is Las Palmas Airport, afgekort LPA. Meerdere maatschappijen vliegen vanaf Schiphol naar LPA, waaronder KLM en Transavia. De duur van de vlucht, rechtstreeks van Schiphol naar Gran Canaria, is ongeveer 4,5 uur. Het is ook mogelijk om te vliegen via Madrid naar Gran Canaria.

Tips om goedkope vliegtickets naar Gran Canaria te vinden

  • Vliegtickets zijn over het algemeen doordeweeks goedkoper dan vliegtickets in het weekend
  • Online een vliegtickets kopen vraagt geen toeslag, telefonisch wel
  • Je moet vroeg boeken, want last minutes zijn niet altijd het goedkoopst

Bezienswaardigheden op Gran Canaria

In het zuiden van het eiland zijn weinig bezienswaardigheden te vinden, toch blijven veel mensen hun gehele reis in het zuiden.

Pozo de las nieves

De hoogste berg, Pozo de las nieves, (1949 meter) ligt in het midden van het eiland. De berg is samen met het eiland ontstaan uit de vulkanische rotsformatie.

Stranden in Gran Canaria

Met zijn zeventig stranden van soms wel vijftig kilometer lang is Gran Canaria een ware trekpleister voor touristen. Het mooiste strand is Playa del Inglès, een wit zand strand. Achter dit strand liggen de bekende duinen van Maspalomas van 250 hectare.

Dorpen en steden

In de hoofdstad, Las Palmas, kun je verschillende soorten musea bezoeken, zoals het huis van Columbus. Ook zijn er moderne kledingwinkels te vinden, zoals Zara en Bear. De haven van Las Palmas, Puerto de la Luz is een belangrijke haven in de wereld.

Attractieparken in Gran Canaria

In Gran Canaria zijn genoeg attractieparken te vinden om er een dagje tussenuit te gaan. In het vogepark Palmitos Park leven meer dan 1500 soorten vogels, zoals papegaaien, uilen en adelaren. Verder zijn er op Gran Canaria twee grote waterspeeltuinen te vinden die bekend staan om hun spectaculaire glijbanen, Aqua Sur en Ocean Park.
© 2011 - 2024 Barryqpo99, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Canarische Eilanden: Vakantie en reizen op de Islas CanariasOp de Canarische Eilanden is het altijd lente. Het klimaat is er ideaal, zacht en toch warm. Bovendien is er voor elk wa…
Waarom Gran Canaria?Ieder jaar is het weer lastig om te bedenken waar je naartoe moet op vakantie. U wilt een lekkere zon vakantie in een le…
Gran Canaria, een populaire vakantiebestemmingGran Canaria, een populaire vakantiebestemmingGran Canaria is al jaren een zeer populaire vakantiebestemming, voor veel verschillende doelgroepen. Dit is natuurlijk n…

Hollywood, CaliforniaHollywood. Iedereen kent het. Dé plaats in de Verenigde Staten, waar een heleboel televisiesterren wonen, en waar massa'…
Vakantie in Algarve: Manta Rota, Altura en Monte GordoVakantie in Algarve: Manta Rota, Altura en Monte GordoDe Algarve ligt in het zuiden van Portugal en grenst grotendeels aan de Atlantische Oceaan. De hoofdstad met een interna…
Barryqpo99 (16 artikelen)
Laatste update: 19-08-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.