Uitstapjes Salzburg

Ben je in Salzburg op vakantie, is het ook zeker de moeite waard om te omgeving te bekennen. Hierbij een lijstje met een aantal uitstappen die je kan doen vanuit Salzburg.

Schloss Hellbrunn

Schloss Hellbrunn is een geweldig slot gelegen in Salzburg. Je kunt er heerlijk je tijd verbrengen, feest vieren in het slot zelf, plezier hebben en gevoelens opdoen van vroeger. In het park om het slot heen, groeien zeldzame planten, leven insekten, zijn grotten, bronnen. Kortom, voor jong en oud, een ieder vermaakt zich!

Eisriesenwelt Werfen - 45km

In Werfen zijn de ijsgrotten zeker een bezoekje waard. Dagelijks van 1 mei tot eind oktober kun je terecht. Ongeveer 3/4 uur duurt het bezoek. De afstand om bij de grot te komen, is ongeveer 134 hoogtemeter! Houd er dus rekening mee dat je stevige schoenen aantrekt. Neem ook een warme trui mee, in de grotten is het meestal onder het vriespunt.
Bij aankomst ontvang je een olielamp en daarmee ga je onder begeleiding naar binnen en krijg je een rondleiding van ongeveer één uur. Het is een indrukwekkend bezoek!

Burg Hohenwerfen - 40km

Vlak langs de snelweg ligt een prachtige vesting, Burg Hohenwerfen.
Het 900jaar oude burg is dagelijks te bezoeken. Per dag zijn er een aantal rondleidingen en kom je veel te weten over deze interessante burg. Een bijzondere attraktie is het eerste Oostenrijkse Valkeniersmuseum. Dagelijks om 11.00uur en 15.00uur wordt er informatie gegeven.
Het restaurant biedt ridderseten en nog veel meer.

Freilichtmuseum Grossgmain - 15km

Alles over de landelijke bouw- en wooncultuur van Salzburgerland is in dit museum verzamelt, bewaart en gepresenteerd op een gebied van 500.000m2. Een uitstapje voor heel de familie!

Grossglockner Hochalpenstrasse - 90km

De Grossglockner is met zjn 3.798m niet alleen de hoogste berg van Oostenrijk, bovendien heeft deze berg ook de hoogste toppen van de Alpen. De beroemdste Alpenstrasse is de straat die uitkomt bij de Grossglockner, wat het pronkstuk is van het Nationale Park Hohe Tauern. De weg erheen is een 4000km lange belevenis. Eenmaal boven bevindt je je tussen het eeuwige ijs.

Salzbergwerk Bad Dürrnberg - 20km

Het zout van Bad Dürrnberg heeft de naam gegeven aan Salzburg en aan Salzburgerland. Het interessante Salzbergwerk vertelt de geschiedenis ervan en zijn er leuke dingen te doen, voor jong en oud.

Wildpark Ferleiten - 98km

Een hoog gelegen park met mooi uitzicht op de bergen. Ongeveer 200 dieren verspreid over 15 hectare, lopen hier rond. Tevens wordt er geïnformeerd over de flora en fauna van de Alpen. Voor de kinderen is er ook nog een speelplaats op 20.000m2. Ouders kunnen hun kinderen vanaf het terras in de gaten houden.
Er zijn natuurlijk veel meer uitstapjes mogelijk. Dit is misschien maar 1/4 van wat mogelijk is, maar ik heb er een paar uitgekozen.
Veel plezier!
© 2007 - 2024 Jootje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Eisriesenwelt, de grootste ijsgrot ter wereldEisriesenwelt is één van de mooiste bezienswaardigheden in Salzburgerland. Dit is de grootste ijsgrot ter wereld. De tot…
Salzburg, de geboortestad van MozartSalzburg, de geboortestad van MozartSalzburg, de hoofdstad van Salzburgerland, is een stad in Oostenrijk met ongeveer 150.000 inwoners. Salzburg wordt opges…
Oostenrijk, Salzburg, muziekstadSalzburg is een gezellige stad, die beroemd is als de wieg van Mozart. Ruim 27 jaar heeft de wereldberoemde componist hi…
De grotten van Han, een paradijs voor mens en dierIn de Belgische Ardennen, op een half uurtje van Namen, liggen de grotten van Han. Een toeristische trekpleister die jaa…

Griekenland, vakantie op SamosVlak voor de Turkse kust ligt het op drie na grootste eiland van de Egeïsche archipel. Volgens de Grieken zelf een popul…
Eilanden, Wallis en FutunaIn de Grote Oceaan, liggen de zustereilanden Futuna en Alofi (de Hoornse eilanden) en ruim 200 km verderop ligt Wallis.…
Jootje (353 artikelen)
Laatste update: 23-07-2007
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.