Winterzonvakantie, bijzondere zonvakanties tijdens de winter

Winterzonvakantie, bijzondere zonvakanties tijdens de winter Heerlijk op vakantie in de zon terwijl het winter is in Nederland. Waar schijnt de zon voor een perfecte strandvakantie? Welke winterzon bestemming zijn behalve zonnig, tropisch ook zeer bijzonder? Welke last minute boekingen garanderen zon terwijl het koud, grijs en nat weer is in Nederland? Winterzon bestemmingen Maleisië (zuidoost Azie), Tenerife (Canarische eilanden) en Belize (Midden Amerika aan de Caribische zee) zijn bijzondere zonvakanties voor in de winter, een overzicht:

Penang Maleisië: paradijselijke winterzonvakantie met meters lang strand

Aan de westkust van Maleisië (Zuidoost Azië) ligt het paradijselijke eiland Penang. Penang heeft een eigen vliegveld en is verbonden met de “Penang island bridge” met het vasteland van Maleisië.
Het regenseizoen is na November voorbij, dat betekend dat het eiland heerlijk groen is en super tropisch! De temperatuur op het prachtige Maleisische eiland Penang is het hele jaar tussen een heerlijke 25 en 30º. Penang is een echte bounty plek en een ideale winterzonbestemming tijdens de winter in Nederland.

Hotel Penang

Gaat u naar het paradijselijke Penang in Maleisië op vakantie? Laat u dan verwennen door hemelse massages en beauty behandelingen. Voor verblijf worden de volgende hotels en resorts op Penang van harte aanbevolen:
  • Shangri La Rasa Sayang Resort & Spa http://www.shangri-la.com/en/property/penang/rasasayangresort
  • Park Royal Hotel Penang http://www.parkroyalhotels.com/hotels/malaysia/penang/parkroyal/index.html
  • Golden Sands Resorts Penang http://www.shangri-la.com/en/property/penang/goldensandsresort

Tenerife Canarische eilanden, snel winterzon in Europa

Redelijk dichtbij, op slechts vier en een half uur vliegen vanaf Schiphol, liggen de Spaanse Canarische eilanden in de Atlantische Oceaan, waaronder ook het eiland Tenerife. Een van de weinige plekken in Europa dat een zeer geschikte winterzon bestemming is. Boek een strandvakantie aan het zuiden van het eiland Tenerife waar de zon stralend schijnt op het vulkanische strand met temperaturen in de winter tussen de 20 en 25º.

Aanraders bezienswaardigheden Tenerife

Een absoluut grootse attractie is de indrukwekkende vulkaan El Teide en het Teide Nationaal Park met het buitengewone en bijzondere maanlandschap rond Spanjes hoogste berg El Teide (http://nl.wikipedia.org/wiki/El_Teide ).
Verder is het studentenstad en monumentenstad La Laguna in het noorden een aanrader. De historische stad La Oratava in het groene Oratava vallei, in het noorden van Tenerife, omringt door de Atlantische oceaan, druivenplantages, bananenplantages en door de enorme vulkaan El Teide, een absolute aanrader!

Hotels Tenerife

Bent u toe aan een zorgeloze “nergens-aan-hoeven-denken-vakantie” met veel zon? Vier dan de vakantie op Tenerife in de volgende hotels:
  • Abama Golf &Spa Resort (http://www.abamahotelresort.com/) Een luxe hotel, pas nieuw en met een driesterrenrestaurant, aanrader!
  • Bahia Principe, Hotels en resorts Tenerife (http://www.bahia-principe.com/es/)
  • Riu hotels op Tenerife, kies uit vier schitterende Riu hotels op Tenerife! (http://www.riu.com/buscarDisponibilidad.do)

Belize strandvakantie in de Cariben tijdens de winter

Het Prachtige land Belize (centraal Amerika) ligt net onder Mexico aan de Caribische zee. Belize is schitterend groen en er leven meer dan 600 (tropische) vogels. Belize is nog niet ontdekt door het massatoerisme en uitermate geschikt voor een heerlijke “ik-hoef-niets” strandvakantie. Belize kent een gemiddelde temperatuur van 26º en het Caribische zeewater is net zo warm.
Belize is zeer geschikt voor een:
  • Tropische strandvakantie,
  • Huwelijksreis,
  • Duikvakantie,
  • Culturele uitstap naar de overblijfselen van de oude Mayacultuur,
  • Natuur en vogelliefhebbervakantie.

Hotels en resorts Belize

Een overzicht van de meest sprookjesachtige hotels en resorts op Belize is te vinden via de volgende link: http://www.belizehotelsandresorts.com/
© 2010 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Winterzonvakantie: Leukste winterzon bestemmingen EuropaWinterzonvakantie: Leukste winterzon bestemmingen EuropaWanneer de winter je afschrikt en je niet zo dol bent op wintersport, kun je ook kiezen voor een zonvakantie in de winte…
Vakantie in SpanjeSpanje is in de zomer zeer in trek, maar in de winter wordt dit vakantieland ook goed bezocht. Er zijn verschillende moo…
Canarische Eilanden: Vakantie en reizen op de Islas CanariasOp de Canarische Eilanden is het altijd lente. Het klimaat is er ideaal, zacht en toch warm. Bovendien is er voor elk wa…

Estepona kuststad aan de Costa del Sol (Zuid-Spanje)Estepona is één van de weinige kuststeden aan de Costa del Sol dat zijn dorpskarakter heeft kunnen behouden. De stad is…
Mexico: Guanajuato, stad der liefde en nationaal monumentMexico: Guanajuato, stad der liefde en nationaal monumentGuanajuato, de hoofdstad van de gelijknamige staat, was vroeger een belangrijke zilver- en goudstad. De gezellige, pitto…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Milivanily, Pixabay
  • http://www.belizevakantie.nl/ http://www.vakantietenerife.nl/ http://www.malaysiatravel.nl/vakantie-maleisie/vakantie-penang.html
Roberta (652 artikelen)
Gepubliceerd: 10-03-2010
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.