Dagtrips vanuit Ronda (Zuid-Spanje)

Ronda (Andalusië) is een ideale vakantiebestemming, niet alleen omdat het zo historisch is, maar je kan vanuit Ronda heel gemakkelijk dagtrips maken naar Granada, de Costa del Sol, Cádiz, Sevilla, Cordoba... Ronda is de beste plek om te verblijven wanneer je het Alhambra, de Mesquita, het Malaga Picasso Museum, de Costa del Sol, de Zoo van Fuengirola of de jaarlijkse paardenshow in Jerez wilt bezichtigen.

Ronda een Kleine maar Historische Stad

Wie zijn vakantie in Ronda (Andalusië) doorbrengt, wordt enorm verwend. Dit kleine stadje heeft zoveel musea en monumenten te bieden, je kan er van veel cultuur en geschiedenis genieten en binnen enkele kilometers van Ronda heb je de prachtige Natuurparken, de Pueblos Blancos, wandelroutes, fietsroutes, en je kan er ook paardrijden. Voor de vogelaars is de Serrania van Ronda zeer populair en ook rond de kloof van Ronda zijn heel veel vogels te spotten. Op de hoogste kliffen van het Natuurpark van Grazalema maken de Vale Gieren hun nesten.

Het dichtst bij Ronda zijn de Pueblos Blancos van de Serrania waaronder, Grazalema, Setenil de las Bodegas, Zahara de la Sierra, Benalauria, Arcos de la Frontera, Gaucín en nog veel meer. Elk dorpje heeft zijn eigen charme en eigen redenen om te bezoeken. Sommige hebben een kasteel dat je al van ver kan zien staan, andere hebben hun streekeigen producten, nog andere hebben hun typische fiestas (feesten) die uniek zijn voor elk dorp. Voor meer informatie kan je altijd terecht in het toerisme bureau of je kan een lokale reisgids raadplegen of aankopen die je dan doorheen dit prachtig stukje historie meeneemt.

De Costa del Sol bezoeken vanaf Ronda (Andalusie)

De Costa del Sol ligt op slechts 45 minuten afstand van Ronda, de belangrijkste weg naar Marbella en de Costa del Sol is de weg van Ronda naar San Pedro de Alcantara. Deze weg werd onlangs toegevoegd aan de Alamo Rent A Car lijst. Dit is een lijst van de top 20 wegen van Europa. Hun beschrijving van deze weg gaat als volgt, "Bewonder de woeste hooglanden van Zuid-Spanje langs deze kronkelende slangenweg". Het is inderdaad een weg met veel bochten, maar de weg zelf is vrij veilig en met een uitstekende asvalt laag.

De eerste stad die je tegenkomt wanneer je naar de Costa del Sol rijdt is San Pedro en vanaf hier kan je richting Puerto Banus. In Puerto Banus vind je een prachtig strand en één van de meest exclusieve jachthavens van Spanje. Op een regenachtige dag is het heerlijk vertoeven in het enorme winkelcentrum "La Cañada" in Marbella, het is tevens de tweede grootste stad in de provincie van Málaga en is ook zeer geliefd voor zijn prachtige Casco Antiguo (oud stadsgedeelte).

Verder weg ten oosten van Marbella kan je Fuengirola bezoeken, heel bekend voor zijn dierentuin, in Benalmadena kan je het Sea Life Aquarium bezoeken en in Malaga het Picasso Museum, de Alcazaba, het Castillo de Gibralfaro, de Botanische Tuinen en het Hedendaags Museum voor Moderne Kunst.

Wanneer je in San Pedro de andere richting kiest, dan kom je in Estepona terecht, waar je onder andere het Parque Selvo (Selvo Park) kunt bezoeken, in dit park hebben de dieren de nodige vrijheid om in harmonie te kunnen leven. De vele musea en de oude haven waar je heerlijke verse visschotels kunt proeven, zijn plaatsen waar het aangenaam is om te vertoeven.

Cadiz bezoeken vanaf Ronda (Andalusie)

In de provincie Cadiz mag je zeker de sherry regio van Jerez de la Frontera niet missen, alsook de hoofdstad Cadiz zelf, de oudste stad in Spanje die meer dan 3000 jaar oud is. Het strand van Cadiz (Zuid-Spanje) is bekend over de hele wereld en het is een ideale familiebestemming. De stad biedt ook een schat aan musea, maar het hoogtepunt voor de meeste bezoekers is de Torre Tavira met zijn camera obscura.

Dolfijnen en walvissen kun je gaan bezichtigen in de Straat van Gibraltar, boekingen kan je doen vanuit La Linea, Gibraltar of Tarifa.

Sevilla bezoeken vanuit Ronda (Andalusie)

Sevilla, de hoofdstad van Andalusie is zeker het bezoeken waard, wie naar Zuid-Spanje komt en zijn reis kompleet wil maken, moet hier zeker een dag vertoeven. Het beste kun je in de oude stad starten, dicht bij de rivier Guadalquivir, waar je één van Sevillas hoogste monumenten kunt bezoeken nl. de Torre del Oro (de gouden toren) waar nu het maritiem museum is in gehuisvest.
Wandel ongeveer 200 meter oostwaarts langsheen de Calle Almirante Lobo tot aan de fontein aan de Avenida de Roma en Avenida de la Constitución.

Vanaf dit punt kan je de tuinen "Jardines Reales Alcazares" zien en de wonderbaarlijke Kathedraal. Aan het plein achter de kathedraal vind je het Koninklijk Paleis "Reales Alcazar de Sevilla". Hier zie je ook het toerisme bureau waar je informatie kunt krijgen over bv, de Plaza de Toros of de Plaza de España die adembenemend mooi is.

Cordoba bezoeken vanuit Ronda

De belangrijkste reden om deze stad te bezoeken is de Mezquita. Cordoba was voorheen ook de hoofdstad van Al Andaluz in de tijden dat de Moren heer en meester waren. Over de Mezquita werd een Kathedraal gebouwd, maar tijdens de Arabische verovering was dit de belangrijkste moskee in Cordoba en deze wordt als één van de mooiste moskeeën in de wereld beschouwd. Cordoba werd oorspronkelijk bezet door de Romeinen die er de Puente Romano (Romeinse brug) bouwden, het Mausoleo (mausoleum of praalgraven) en de verwoeste Romeinse tempel.

In de Moderne Tijd was Cordoba een centrum van paardrijkunst en de Koninklijke Stallen die grenzen aan het Koninklijk Kasteel bezaten een schat aan Andalusische raspaarden. Het Koninklijk Kasteel en zijn mooie tuinen staan open voor het publiek.

Granada bezoeken vanuit Ronda

Granada is in slechts twee uur met trein of auto vanuit Ronda te bereiken. Het is de thuishaven van het Alhambra, één van de meest bezochte monumenten in Andalusie en oorspronkelijk het paleis van de koningen van Granada. Het uitgestrekte complex bezoeken neemt bijna een hele dag in beslag, maar het is zeer zeker de moeite waard om de vele hofjes en tuinen te bewonderen. Om het Alhambra te bezoeken is het aan te raden om een paar weken op voorhand de tickets te reserveren. Ook niet te missen in Granada is de kathedraal, het nam 181 jaar in beslag om dit kunstwerk te bouwen.

Wie Andalusie bezoekt, krijgt een vakantie om nog lang over na te genieten!

Lees verder

© 2010 - 2024 Gertrudis, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De highlights van Andalusië en Costa del SolIn het uiterste zuiden van Spanje ligt een veelzijdig gebied. Voor wie van cultuur houdt is hier genoeg te vinden in Cor…
Feestdagen en evenementen in AndalusiëReligieuze of wereldwijde feesten, in Andalusië maakt het niet uit wat voor feest het is. De beroemdste feesten van Anda…
Rondreis door AndalusiëRondreis door AndalusiëDe mooiste plaatsen in Andalusië zijn Granada, Cordoba, Sevilla en Ronda. In één week kun je de allermooiste tuinen en p…
El Gastor, wit dorpje in de provincie Cadiz (Spanje)El Gastor is een typisch Andalusisch wit bergdorpje in de provincie Cádiz. Meer bekend als "Balcon de los Pueblos Blanco…

Mexico: de staat Jalisco, met als metropool GuadalajaraMexico: de staat Jalisco, met als metropool GuadalajaraHet binnenland van Mexico, en meer bepaald de staat Jalisco. Minder bekend maar zeker ook de moeite waard om te ontdekke…
Hoe overleef ik als nomade in een ger in Mongolië?Mongolië, een prachtig land gelegen tussen Rusland en China. Het land kent een enorme uitgestrektheid, je kunt er een da…
Bronnen en referenties
  • Met dank aan RondaToday
Gertrudis (51 artikelen)
Gepubliceerd: 19-02-2010
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.