Italië: Het prachtige eiland Capri

Italië: Het prachtige eiland Capri Capri. Dit prachtige vulkanische eiland in de baai van Napels staat ook wel bekend als het Jet Set eiland. Denk aan Jacki O., Grace Kelly, Audrey Hepburn, prachtige stranden, het helblauwe water, dure jachten, mooie boetiekjes en niet te vergeten: de driekwart capribroek. Capri is een wonderschoon eiland aan de kust van Napels, en een absolute must als je op zoek bent naar zon, stranden, cultuur, natuur, en met de beau monde op de terrasjes wilt zitten.

Geschiedenis

De naam Capri komt van het Griekse woord kapros, dat wild zwijn betekent. Vroeger leefden er namelijk veel wilde zwijnen op het eiland, zo is gebleken uit gevonden fossielen.

Al lang is Capri een ideale vakantiebestemming voor celebrities. Zelfs keizer Augustus was verzot op het eiland. Hij ruilde het voor het rijkere buureiland Ischia. Keizer Tiberius regeerde het Romeinse Rijk vanuit de Villa Jovis, die je overigens ook kan bezoeken! Iconen zoals Jackie O. en Grace Kelly verzamelden zich ook op het eiland. Het was Audrey Hepburn die de driekwart broek onsterfelijk maakte. Deze werd de capribroek genoemd en was ontworpen door Sonja de Lennart. In de jaren vijftig en zestig was het Emilio Pucci die de broek waanzinnig populair maakte samen met Audrey. Een ander mode-item van Capri is de sandaal van Canfora. Dit zijn chique sandalen versiert met edelsteentjes.

Cultuur

Behalve de ruïnes van de Villa Jovis, zijn er nog genoeg andere culturele bezienswaardigheden te vinden op het eiland. Zoals de Kathedraal San Stefano, of het kloostercomplex Certosa di San Giacomo. Ook kan je door de tuinen van keizer Augustus wandelen, van waar je een prachtig uitzicht hebt op de Faraglioni, een prachtig natuurmonument bestaande uit rotsen in de zee. Aan de andere kant van het eiland vind je een authentiek vissershaventje genaamd Marina Piccola.

Wil je meer zien van de Romeinse tijd, dan is Villa San Michele di Axel Munthe echt een bezoekje waard. Dit is het voormalige huis van de schrijver Axel Munthe, en is nu omgebouwd tot een museum met archeologische Romeinse vondsten.

Wil je echt plekken zien waar de tijd heeft stilgestaan? Verlaat dan het centrum van de stad neem een route naar de uitkijkpunten. Je komt langs oude huisjes, Mariabeelden, en er loopt af en toe zelfs een ezel voorbij.

Natuur

De Faraglioni zijn drie enorme rotsen die boven het water uitsteken. Behalve de Giardini di Augusto, zijn er nog een aantal andere uitzichtpunten op de Faraglioni, zoals Punta Tragara.

Een andere hotspot zijn de blauwe grotten, oftewel de Grotta Azzurra. Deze zijn zo genoemd omdat als je er doorheen vaart met een roeibootje, je zal zien dat het licht dat via het water de grot binnenkomt, een prachtige blauwe kleur veroorzaakt. Ook is er hier de gelegenheid om te zwemmen.

Andere grotten zijn de Tre Sorelle Grotten, de Grotta del Bove Marino en de Grotta Bianca. Deze laatste grot heeft weerzinwekkende stalactieten en is zeker een bezoekje waard.

De Beau Monde

Vanwege het lage gehalte aan paparazzi is Capri de ideale vakantiebestemming voor veel beroemdheden. Sterren die er graag komen zijn Tom Cruise, Diane von Furstenberg, Naomi Campbell, Madonna, Tommy Hilfiger en Halle Berry. Je kan ze zomaar spotten als je op een terrasje geniet van je glas Tiberio (een wijnspecialiteit van het eiland).

Als je door de haven loopt barst het ook van de mooie jachten en de modeboetiekjes. Als je een restaurant zoekt waar Diane von Furstenberg en Tom Cruise ook graag komen, ga dan naar Da Paoline, waar je onder de citroenbomen zit. Of waag een bezoek aan het chique Rendez-Vous restaurant in het hotel Quisisana. Bij het restaurant Capri's heb je een prachtig uitzicht over het blauwe water. Zoek je naar iets betaalbaarders, maar niet minder mooi, ga dan naar Add'o Riccio. Hier heb je uitzicht over de Grotta Azzurra. Vergeet vooral niet een glas Limoncello di Capri te bestellen!
© 2009 - 2024 Mathilde876, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De geschiedenis van de Ford CapriDe geschiedenis van de Ford CapriThe car you always promised yourself, met die slogan werd de nieuwe Ford Capri gelanceerd in 1969 als de Europese vervan…
De stijl van Audrey HepburnAudrey Hepburn is voor veel mensen hét voorbeeld van tijdloze mode en stijl. Het fijne van haar stijl is dat je niet vee…
Eiland te huur – vier je vakantie op je ‘private island'Eiland te huur – vier je vakantie op je ‘private island'Eilanden zijn fantastische plekken om te wonen en heerlijke locaties om op vakantie te gaan. Er zijn heel veel eilanden…
Een ERP-pakket automatiseert de waardekringloopOver wat een ERP-pakket nu precies is en doet, wordt verschillend gedacht. Sommigen zien het als een logistiek pakket da…

Duiken over de wereld: Fuerteventura, SpanjeDuiken over de wereld: Fuerteventura, SpanjeFuerteventura is het meest oostelijke eiland van de Canarische eilanden. In dit artikel gaat het alleen om het zuidelijk…
Zweden: Uitjes in Dalarna tussen Leksand en RättvikZweden: Uitjes in Dalarna tussen Leksand en RättvikOp zoek naar een leuk uitstapje in Zweden? Er zijn genoeg kleinere parken te bezoeken. Hieronder een korte beschrijving…
Bronnen en referenties
Mathilde876 (9 artikelen)
Laatste update: 21-11-2009
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.