Op vakantie naar La Palma

La Palma is een heerlijk vakantie eiland. Het biedt voor ieder wat wils. De rustzoeker kan het gevoel krijgen alleen op de wereld te zijn, de sportieveling kan zijn grenzen verleggen. Dat allemaal in combinatie met het zachte klimaat en de zongarantie maken het een aantrekkelijk vakantie eiland.

De vlucht

Vanuit Nederland vliegt Transavia op La Palma. De vlucht duurt zo'n vier en een half uur, maar door het uur tijdsverschil tussen Nederland en La Palma kan het lijken alsof het langer of korter duurt. Transavia vliegt in de wintermaanden op maandag en vrijdag naar La Palma. Beide dagen twee keer per dag. In de zomermaanden wordt er alleen op vrijdag gevlogen, ook twee keer per dag.

Welke plaats?

Overal op La Palma zijn huisjes, bungalows, villa's met privé zwembad, appartementen en hotelkamers te huur. Afhankelijk van of je rust zoekt of juist niet zijn er mogelijkheden zat. We zullen een aantal plaatsen en streken die geliefd zijn bij toeristen doornemen om de keuze wat makkelijker te maken:
  • Los Concajos: Aan de oostkant van het eiland, vlakbij de luchthaven. Deze plaats telt de meeste bedden voor toeristen en is ook echt aangepast aan toeristen. Er is zat vertier, het ligt aan zee. Enig nadeel is dat de oostkant van het eiland in de wintermaanden niet altijd even zonnig en warm is. Hier kan men voornamelijk appartementen en hotels boeken.
  • Puerto Naos: Gelegen aan de westkust van het eiland. Pal aan zee. Deze plaats is toeristisch, maar niet extreem. Ook hier kan men voornamelijk hotels en appartementen boeken. Voordeel is dat Puerto Naos het hele jaar door mooi weer heeft, en het strand heeft goede faciliteiten. (toilet, douches, EHBO)
  • Tazacorte: Ligt een paar kilometer van Puerto Naos af. Heeft een haventje, en een mooi strand met golfbrekers. Ook hier is het toeristisch en kan men voornamelijk hotels en appartementen huren.
  • El Paso: Centraal gelegen, hierdoor de ideale uitvalsbasis voor diegenen die het eiland willen verkennen. Behalve een aantal kleine appartementen complexen kan men in en net buiten El Paso hele leuke huisjes huren.
  • Tijarafe: Een zonnige streek in het noord-westen van La Palma. Het klimaat is ook hier het hele jaar door goed. Deze streek is ideaal voor de rustzoeker. Hier kan men huisjes huren die helemaal afgelegen liggen. Wel is het een eindje rijden om ergens te komen waar meer vertier is.

Wat te doen?

Behalve op het strand liggen kan men uitstekend wandelen op La Palma. Over het hele eiland heen zijn goede gemarkeerde wandelpaden aangelegd op verschillende niveau's. Ook het mountainbiken is flink in opkomst, er zijn al meerdere verhuurbedrijven.

Er zijn ook twee duikscholen op La Palma. Zonder duikdiploma kan men samen met een instructeur duiken en de onderwater wereld aanschouwen. Overigens is die onderwater wereld verrassend mooi! Uiteraard is het ook mogelijk een volledige cursus te doen en een duikdiploma te halen. De waaghalsen kunnen gaan paragliden. Wie zijn eigen spullen en een brevet heeft kan zelfstandig vliegen. Alle anderen die het gewoon graag eens een keer willen proberen kunnen een tandem-vlucht maken. Dan gaat men samen met een piloot de lucht in om het eiland van bovenaf te bekijken. Als je geen hoogtevrees hebt is het eigenlijk heel ontspannend. Geen wilde duikvluchten, gewoon heel rustig.

Men kan ook mee met een boottocht vanuit Tazacorte. Onderweg kan men zwemmen, een ritje op een banaan achter een speedboot maken en als je geluk hebt zie je dolfijnen! Ook krijg je eten en drinken aan boord.

Huurauto?

Er zijn enorm veel autoverhuurbedrijven op La Palma. Je kunt een auto huren vanaf de luchthaven, maar ook de toeristische plaatsen hebben verhuurbedrijven. Op zich is het openbaar vervoer op La Palma goed geregeld. Overal rijden bussen, en van het schema wordt haast nooit afgeweken. De vraag is hoe je je vakantie wilt doorbrengen. Blijf je op één plaats? Dan is het eigenlijk zonde van je geld. Voor dat ene dagje dat je weg gaat kun je de bus pakken of een auto voor een dag huren. Voor mensen die het eiland willen gaan bekijken is een huurauto eigenlijk een must. De bussen komen tenslotte niet op afgelegen plekken, terwijl die vaak wel de moeite van het bekijken waard zijn. Zorg wel dat je een zekere chauffeur bent of bij je hebt, want La Palma kent bijzonder veel (soms enge) haarspeltbochten en het kan behoorlijk stijl zijn onderweg.

Waar boeken?

De meeste reisbureau's hebben La Palma gewoon in hun programma zitten. Zij kunnen je verder ook goed informeren over wat het beste te boeken is, afhankelijk van de persoonlijke wensen. Ook op internet zijn een aantal hele goede sites waar je alles kunt uitzoeken en ook bij kunt boeken. Vluchten zijn bij Transavia ook gewoon los te boeken, dus op de bonnefooi gaan is ook een mogelijkheid.

Lees verder

© 2009 - 2024 Zelda, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het eiland La PalmaSanta Cruz de La Palma is een prachtige stad gelegen op het eiland La Palma. Santa Cruz is de hoofdstad van het eiland e…
Canarische Eilanden: Vakantie en reizen op de Islas CanariasOp de Canarische Eilanden is het altijd lente. Het klimaat is er ideaal, zacht en toch warm. Bovendien is er voor elk wa…
Toeristische hoogtepunten van La PalmaLa Palma is een ideaal vakantie eiland. Er is veel te doen en veel te zien. Verspreidt over het hele eiland staan pracht…
Gratis op vakantie dankzij de vakantiebankGratis op vakantie dankzij de vakantiebankOp initiatief van “De Vrijbuiter” (winkelketen), is er een stichting in het leven geroepen die vakanties aanbiedt aan ge…

Een blik op ... Sofia, BulgarijeEen blik op ... Sofia, BulgarijeWaarom overweeg je eens geen stedentrip naar de hoofdstad van de Balkan, ... het Bulgaarse Sofia! Je kan er goedkoop gen…
Backpacken - Tips & TrucsBackpacken is een lowbudget manier van reizen. Met een rugzak liftend de wereld over is vooral populair onder jongeren e…
Zelda (74 artikelen)
Laatste update: 11-08-2009
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.