Weekendje weg in de Belgische Ardennen: La Roche-en-Ardenne

Weekendje weg in de Belgische Ardennen: La Roche-en-Ardenne De Belgische Ardennen is voor veel mensen een geliefde vakantiestek. Eén van de mooiste plaatjes in de Ardennen is La Roche-en Ardenne. Er is hier van alles te doen, te beleven en te bewonderen. Maak hier kennis met dit juweeltje van de Belgische Ardennen.

La Roche-en-Ardenne

La Roche-en-Ardenne ligt aan de oever van de rivier de Ourthe in de Belgische provincie Luxemburg. Het stadje heeft ongeveer 4350 inwoners. Het ligt in een bosrijke en heuvelachtige omgeving. Er is zowel voor liefhebbers van een sportieve vakantie als voor liefhebbers van een culturele vakantie van alles te beleven en te bezichtigen. La Roche-en-Ardenne staat onder ook bekend van de plaatselijke legende over het spook Berthe. In de zomer vindt er ieder avond een voorstelling plaats waarin het spook verschijnt op het middeleeuwse kasteel in het stadje.

Bezienswaardigheden

Kasteel van La Roche

De overblijfselen van het feodale kasteel in La Roche stammen uit de 11e, de 12e en de 14e eeuw. Op dit tot de verbeelding sprekende kasteel in het bijzondere decor van de groene heuvels van de Ardennen en met de rivier de Ourthe aan de voet komen de middeleeuwen weer tot leven. Helemaal als in de zomermaanden iedere avond om 22:00 het spook Berthe verschijnt, dat te zien is vanuit het stadje. Verder worden er in de zomermaanden vele andere interessante festiviteiten georganiseerd in het kasteel, zoals middeleeuwse-weekenden, valkenshows, vuurwerk, tentoonstellingen over oude ambachten en nog veel meer.

Museum van de Slag om de Ardennen

De Tweede Wereldoorlog heeft diepe sporen nagelaten in de Ardennen. In het stadje vind je onder andere Amerikaanse tanks en het Museum van de Slag om de Ardennen uit 1944. In het museum kun je onder andere 120 poppen bewonderen van Amerikaanse, Engels, Duitse en Schotse soldaten in gevechtsuitrusting, die deel hebben genomen aan de Slag om de Ardennen. Verder beschikt het museum over een uitgebreide collectie aan wapens, militaire voertuigen, foto´s en voorwerpen uit de tijd van de Slag om de Ardennen.

Gres de la Roche

Via een multimediale ontdekkingstocht maak je kennis met de geschiedenis van La Roche aan de hand van de geschiedenis van de diepgewortelde traditie van pottenbakkerij in deze streek.

Sportieve activiteiten

La Roche en omgeving bieden spectaculaire mogelijkheden om te wandelen en te mountainbiken. Andere geliefde sportieve bezigheden in dit gebied zijn kajakken op de Ourthe, paragliding, paardrijden en abseilen. Voor meer informatie over de sportieve mogelijkheden in La Roche kan je terecht op de website van het toeristenbureau van La Roche.

La Roche Tourisme
Place du Marché 15
6980 La Roche-en-Ardenne

Tel.: +32 (0)84 36 77 36
Fax: +32 (0)84 36 78 36
info@la-roche-tourisme.com
www.la-roche-tourisme.com


Verblijf

Omdat La Roche-en-Ardenne erg populair is, zijn er vele mogelijkheden om in de omgeving van La Roche te verblijven. Er zijn verschillende hotels, gastenverblijven en campings. Hier onder een kleine greep uit de beste accommodaties.

Campings

Camping Benelux

Deze camping ligt aan de oever van de Ourthe in een prachtige bosrijke omgeving. De camping is geschikt voor zowel trekkers als voor families met kinderen. Voor meer informatie:

Camping Benelux
Rue de Harzé 24
6980 La Roche-en-Ardenne
info@campingbenelux.be
www.campingbenelux.be


Camping Floréal

Deze aangename camping bestaat ut twee gedeelte. La Roche I beschikt over 600 plaatsen voor caravans en mobilhomes, La RocheII biedt plaats aan 108 seizoenskampeerders. De campings liggen op 500 m afstand van elkaar en liggen beide aan de oever van de rivier de Ourthe. De camping beschikt over uitzonderlijke faciliteiten, waardoor een aangenaam verblijf op deze camping gegarandeerd is. Voor meer informatie:

Roger van Schaverbeke
Route de Houffalize, 18
6980 La Roche-en-Ardenne
camping.laroche@florealclub.be
www.florealclub.be


Hotels

Hotel Les Arcades

In dit gezellige familiehotel met twee sterren is het aangenaam vertoeven. Het hotel ligt in het centrum van La Roche-en-Ardenne. De nette kamers zijn voorzien van televisie, verwarming, draadloos internet, telefoon, badkamer met bad of douche en haardroger. Vanuit dit hotel kun je optimaal genieten van wat La Roche-en-Ardenne en omgeving te bieden heeft. De prijzen voor een tweepersoonskamer liggen tussen de € 65 en € 140 per nacht. Voor meer informatie:

Hotel Les Arcades
Rue Chamont 7E
B6980 La Roche-en-Ardenne
Tel: +32 84411029
Fax: +32 84412329
info@lesarcades.be
www.lesarcades.be


Bezoek ook de website met de special over de Ardennen met infomatie over andere leuke bestemmingen in de Ardennen.
© 2009 - 2024 Faffie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Weekendje weg in de Belgische Ardennen: DurbuyWeekendje weg in de Belgische Ardennen: DurbuyIn de Belgische Ardennen vind je mooie stadjes en dorpjes waar je een heerlijk weekendje weg of een korte vakantie kunt…
Ardennen: La Roche-en-ArdenneLa Roche-en-Ardenne vormt de toeristische hoofdstad van het noorden van Luxemburg en ligt verdoken in de vallei van de O…
Weekendje weg in de Franse Ardennen: GivetWeekendje weg in de Franse Ardennen: GivetHet sfeervolle stadje Givet ligt in Noord-Frankrijk net over de Belgische grens aan de rivier de Maas. Het is een pracht…

Weekendje weg in de Belgische Ardennen: SpaWeekendje weg in de Belgische Ardennen: SpaSpa is een wel heel bijzondere plaats in de Belgische Ardennen. Dit plaatsje is wereldberoemd geworden vanwege de aanwez…
Een blik op ... Las Vegas in Nevada, VSEen blik op ... Las Vegas in Nevada, VSHet is de grootste speeltuin voor volwassenen die je in gans Amerika kan vinden. Las Vegas is met zijn goktempels en gig…
Faffie (113 artikelen)
Laatste update: 03-08-2009
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.