The City of Angels, maak kennis met Los Angeles

Als we het hebben over Los Angeles denken we natuurlijk al snel aan de gigantische filmindustrie die opgebouwd is rond het tot de verbeelding sprekende Hollywood Hills, de exclusieve woonplaats van de superrijken der aarde in Beverly Hills, of de rode bikini’s van de lifeguards onder de palmbomen op de parelwitte stranden van Santa Monica of Malibu. Dit is inderdaad ook Los Angeles, maar er is veel meer moois aan dit pareltje langs de Westkust van de Verenigde Staten. LA, zoals men de stad vaak afgekort noemt, is de grootste stad van de staat Californië en tevens de tweede grootste stad van de States. Het is een uitgestrekte metropool die verschillende economische en etnische diversiteiten kent wat het aangenaam maakt om in de straten rond te lopen, en dat natuurlijk steeds met de fotocamera in de hand. Je moest er immers maar eens een bekende film- of muziekster tegen het lijf lopen.

Los Angeles, the city of Angels, heeft een totale oppervlakte van net iets meer van 1200 km² en telt net geen 4 miljoen inwoners. Waarvan de helft van hen bestaat uit latino’s en hispanics, omdat de stad vrij dicht tegen het continent Latijns Amerika grenst.

Uitermate combineerbaar met een cruisetrip

Deze prachtige regio leent zich ook voor het combineren van enkele daagjes vasteland met een cruise naar het zuidelijke San Diego of Mexico. Maar ook de noordelijke route is zeer de moeite waard. San Francisco, Seattle of langs het Canadese Vancouver. De unieke natuurparken van Vancouver Island zijn wereldberoemd en zeker een must tijdens een eventuele trip.
De haven van Los Angeles aan de baai van San Pedro is de bestdraaiende van gans de USA. Ze heeft een totale oppervlakte van 30km². Het is een waar centrum van verschillende cruiseschepen van de Westkust. Ook is de haven drukbezocht door container- en vrachtschepen die er aanmeren.
Bezienswaardigheden in de buurt van de San Pedro Port zijn het Maritieme Museum en een schip uit de Tweede Wereldoorlog dat nu is opengesteld voor het publiek en is ingericht als museum.

Een wandeltochtje langs the red carpet

Natuurlijk slorpt de filmindustrie de grootste brok aan bezienswaardigheden op van Los Angeles. Beverly Hills, het mekka voor de beau monde van de rode loper ligt aan de voet van de Santa Monica Mountains en is het centrum van Hollywood. De stad is de trotste bezitter van diverse filmstudio’s. Met een speciale seightseeing bus kan je rondrijden langs de exclusieve villa’s en buitenverblijven van wereldberoemd acteurs en actrices.
De grootste studio ter wereld is Universal Studios. Tijdens een bezoekje kom je langs de verschillende decors van de grootste toppers van het witte doen. ET, Jurassic Park en diverse animatiefilms zagen hier hun levenslicht. Het wemelt er ook van de souvenirwinkeltjes, restaurants en cafeetjes. Natuurlijk allemaal mooi ingericht naar ‘Hollywood’ normen. Met overal afbeeldingen van de grootste sterren die de filmwereld ooit gekend heeft, zoals Marilyn Monroe en James Dean, maar ook de jongere generatie met Julia Roberts en Al Paccino.

Hollywood Walk Of Fame

Een bezoek brengen kan absoluut niet zonder gewandeld te hebben over de Hollywood Walk Of Fame, een legende langs het trottoir tussen Vine Street and Hollywood Boulevard. Beroemdheden uit de film, televisie of muziekwereld zien hun naam er vereeuwigd op een vierkante rode steen. Enkele straten verder zijn er ook cementstenen waar een tiental celebraties een afdruk van de handen en voeten, samen met een toffe boodschap achterlaten op de stoep.
Als je tijdens je vakantie nog enkele vrije uurtjes hebt kan je misschien ook eens een kijkje nemen op de begraafplaats van de sterren. Het Westwood Memorial Park is de rustplaats van ondermeer Marilyn Monroe, Roy Orbinson en Burt Lancaster.

Kokosnoten op het strand

Je hebt even genoeg van al die glitter en glamour, dan kan je even uitrusten op de verschillende mooie stranden die Los Angeles rijk is. Santa Monica met zijn prachtige pier, Venice met een gigantische boulevard, Hunthington Beach en Malibu zijn de voornaamste. Maar ook ‘1000 Steps Beach’, een magnifiek witte zandstrand is de moeite waard. De naam slaat op het aantal stappen die je dient te nemen voor je op het paradijsje terecht komt. Volgens legendes, want in werkelijk zijn het er slechts 227.
Als het voor u niet enkel zand en strand hoeft te zijn is het Griffith Park ook een aanrader. Het park spreidt zich uit over een oppervlakte van net geen 20km².
Je kan er een prachtig Grieks Amfitheater bewonderen en de LA Zoo, één van de mooiste dierentuinen ter wereld met meer dan 1500 dieren. Het paviljoen van de chimpansees moet je gewoon gezien hebben. Op het westelijke deel staan de befaamde witte Hollywood-letters (the Hollywood sign) op de Mount Lee.

Een staaltje architecturaal meesterwerk zijn ongetwijfeld de Watts Towers.

Een Italiaanse immigrant deed meer dan 30 jaar aan de bouw ervan. Maar het resultaat mag er dan ook wezen. De negen torens zijn handgemaakt en hebben allemaal een verschillende lengte.
Ook ’s avonds een topwedstrijd meepikken van de NBA is één van de mogelijkheden tijdens u verblijf. Basketbalclubs LA Lakers en LA Clippers hebben hier hun stadion. Samen met hun prachtige sportprestaties zijn zeker ook de cheerleaders aan het begin van elke wedstrijd en unieke ervaring.
© 2009 - 2024 Bartmelis, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vliegtickets voor Los AngelesVliegtickets voor Los AngelesWil jij naar Los Angeles reizen? Dan heb je een vliegticket nodig. Er zijn allerlei mogelijkheden voor vliegtickets naar…
Stedentrip Anaheim, AmerikaStedentrip Anaheim, AmerikaAnaheim is een stad gelegen in Californië, vlakbij Los Angeles. Veel mensen denken dat Anaheim en Los Angeles één stad z…
Pretparken in Los AngelesPretparken in Los AngelesOrlando is de hoofdstad van Amerika als het gaat om de hoeveelheid pretparken. Los Angeles mag echter zeker niet vergete…
Disney Treasures: Disneyland USADisney Treasures: Disneyland USADisneyland, waarschijnlijk heeft u er al wel eens van gehoord. Het is een zeer groot pretpark dat bedacht is door The Wa…

Op ontdekkingsreis naar de Azoren: het eiland FaialOp ontdekkingsreis naar de Azoren: het eiland FaialDit vulkanische eiland in de Atlantische Oceaan, dat tot de Portugese Azoren-archipel behoort, wordt ook wel het ´Blauwe…
Op ontdekkingsreis naar de Azoren: het eiland PicoOp ontdekkingsreis naar de Azoren: het eiland PicoPico behoort tot de eilandengroep de Azoren, die bij Portugal hoort. Pico is na São Miguel het grootste eiland van de Az…
Bartmelis (25 artikelen)
Gepubliceerd: 22-07-2009
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.