Weekendje weg in de Belgische Ardennen: Durbuy

Weekendje weg in de Belgische Ardennen: Durbuy In de Belgische Ardennen vind je mooie stadjes en dorpjes waar je een heerlijk weekendje weg of een korte vakantie kunt beleven. Eén van die plaatjes is Durbuy. Het kleine gezellige centrum omgeven door prachtige beboste heuvels bieden het ultieme decor voor een geslaagd weekendje weg.

Durbuy aan de Ourthe

Het stadje Durbuy ligt in de Belgische provincie Luxemburg aan de oever van de rivier de Ourthe. De Ourthe is een zijrivier van de Maas en is ontstaan door het samenstromen van de Westelijke Ourthe en de Oostelijke Ourthe. Het stadje Durbuy heeft een pittoreske uitstraling vanwege de smalle kronkelende straatjes met authentieke stenen huizen. Durbuy staat ook wel bekend onder de bijnaam: ´Het kleinste stadje van de wereld´. Durbuy bestaat in 12 gemeenten waaronder 41 dorpjes vallen.

Bezienswaardigheden in de omgeving van Durbuy

Het kasteel van Durbuy

Het eerste wat opvalt als je Durbuy binnen komt rijden is het prachtige kasteel. Dit kasteel dateert uit de 11e eeuw en werd gebouwd boven op de kalkrotsen ter bescherming van de stad. Het kasteel is verschillende keren verbouwd. Het kasteel is niet toegankelijk voor publiek.

Le Parc des Topiaires

In dit bijzondere park staan ruim 250 figuren die gesnoeid zijn uit buxusplanten. Er staan olifanten, beren, herten, krokodillen en zelfs Manneke Pis is nagemaakt. Bij het park is een café met een mooi uitzicht.

De grotten van Hotton

In de buurt van Durbuy ligt het stadje Hotton. Dit stadje staat vooral bekend om zijn grotten. Je kunt wel tot 35 meter de diepte in waar een indrukwekkende ondergrondse wereld zich aan je zal tentoonstellen.

Le Petite Somme

In het dorpje Septon staat het kasteel ´La Petite Somme´. Dit kasteel dateert uit de 19e eeuw. Vandaag de dag heeft in dit kasteel de Hare-Krishnabeweging zich gevestigd. Er worden iedere dag rondleidingen gegeven, waarin je alles leert over het leven binnen de Hare-Krishnabeweging. Je kunt hier verder ook overnachten, dineren in het vegetarische restaurant, de boekhandel en de winkel bezoeken of een kijkje nemen in de ambachtelijke bakkerij.

Activiteiten in de omgeving van Durbuy

Voor de avontuurlijke reiziger is er van alles te beleven in Durbuy. Je kunt in de omgeving van Durbuy heerlijk wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden, mini-golfen en kajakken in de Ourthe. Er zijn volop mogelijkheden om lekker sportief bezig te zijn. Voor meer informatie over deze activiteiten of voor wandel- en fietsroutes kun je terecht bij het Syndicat d’Initiative de Durbuy Vieille Ville op de Place aux Foires 25 in Durbuy.

Verblijf

Omdat Durbuy een populaire vakantiebestemming is in de Ardennen zijn hier vele accommodatie te vinden waar je kunt overnachten. Er zijn goede hotels, leuke pensionnetjes, vakantiehuizen en een camping. Hieronder een overzicht van een aantal goede hotels in Durbuy en meer informatie over de camping.

Hôtel des Comtes

Dit kleine gezellige hotel beschikt over 8 kamers en 4 suites. De kamers zijn voorzien van badkamer, tv, telefoon en internet. Een standaard tweepersoonskamer kost € 95 per nacht.

Hôtel des Comtes
Allée de Loncin 6
6940 Durbuy
Telefoon : 086/21.99.00
Fax: 086/21.99.09
E-mail: info@hoteldescomtes.be
Website: www.hoteldescomtes.com


La Librairie

Dit comfortabel hotel heeft 8 kamer te beschikking, alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche, flat screen televisie, minibar en internet. Verder is er parkeergelegenheid. Het hotel heeft een aangenaam terras met een prachtig uitzicht over de Ourthe, Le Parc des Topiaires en het kasteel.

La Librairie
Rue Comte d'Ursel 20
6940 Durbuy
Telefoon : 086/21.27.12
Fax: 086/21.44.06
E-mail: info@dormiradurbuy.be
Website: www.dormiradurbuy.be


Camping du Vedeur

Op deze camping kan je terecht met zowel een tent als een caravan of kamper tegen voordelige prijzen. De camping ligt aan de rivier de Ourthe. De dagprijs voor is € 3 per persoon, € 3 voor de auto of motor, € 15 voor een caravan en een tent betaal je tussen de € 3 en € 7 per dag.

Camping du Vedeur
Rue Fond de Vedeur 1
6940 DURBUY
Tel: +32 (0) 86 21 02 09
Fax: +32 (0) 86 21 36 81
E-mail: durbuyinfo@belgacom.net


Bezoek ook de website met de special over de Ardennen met infomatie over andere leuke bestemmingen in de Ardennen.
© 2009 - 2024 Faffie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Weekendje weg in de Belgische Ardennen: La Roche-en-ArdenneWeekendje weg in de Belgische Ardennen: La Roche-en-ArdenneDe Belgische Ardennen is voor veel mensen een geliefde vakantiestek. Eén van de mooiste plaatjes in de Ardennen is La Ro…
Weekendje weg in de Franse Ardennen: GivetWeekendje weg in de Franse Ardennen: GivetHet sfeervolle stadje Givet ligt in Noord-Frankrijk net over de Belgische grens aan de rivier de Maas. Het is een pracht…
Villers Sainte Gertrude, vakantie in een oude paardenstalVillers Sainte Gertrude, vakantie in een oude paardenstalDe Belgische Ardennen genieten van een mooie ongerepte natuur en vele idyliische dorpen en stadskernen. Door zijn vele m…

Kroatië: niet duur, heel divers en met de auto te bereikenKroatië: niet duur, heel divers en met de auto te bereikenKroatië wordt steeds populairder als vakantieland. Dat is niet vreemd, want het land is ook nog voor de smalle beurs ber…
Stedentrip DüsseldorfStedentrip DüsseldorfDüsseldorf is de ideale bestemming voor een stedentrip dicht bij huis. In deze Duitse stad valt van alles te beleven; pr…
Faffie (113 artikelen)
Laatste update: 03-08-2009
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.