Zonbestemmingen voor de herfst

Als de temperaturen thuis dalen, begint rond om de Middellandse Zee de mooiste tijd. De ergste zomerhitte is voorbij, de stranden zijn niet meer overvol. Wilt u nog een paar dagen vakantie of gewoon van het mooie weer genieten, lees deze tips waar u in oktober nog heerlijk kunt zonnen en zwemmen.

Calabrië

Calabrië, de Caribbean van Italië, verwent de bezoekers in oktober met een watertemperatuur van 22˚C en met een aangename buitentemperatuur van 24˚C. Dit maakt het heerlijk om met z’n tweetjes overdag in een zonnestoel te liggen en ’s avonds, na een romantische zonsondergang, door het charmante stadje Tropea te lopen.

Het meest romantische hotel van de regio ligt enkele kilometers van Capo Vaticano: Hotel Villagio Stromboli. De hotelier brengt zijn gasten van het eigen strand ook graag met de hotelboot verder naar de baaien in de buurt en haalt hen ’s avonds weer op.

Mallorca

Op Mallorca is de temperatuur in oktober gemiddeld nog 23˚C, het water 21˚C. Precies de goede temperatuur om het geliefde eiland te voet of per fiets te ontdekken en achteraf een sprong in het koele nat te nemen. Voor de avondwandeling is het verstandig een pullover mee te nemen. Een smaakvol en rustig gelegen hotel, met een uitstekend a la carte restaurant is Hotel Bendinat in Portals Nous.

Griekenland – Santorini

Mooier kunnen de zonsondergangen niet zijn als op de Griekse Eilanden in de Egeïsche Zee: Bij oktobertemperaturen van 23˚C buiten en in het water krijgt u niet snel kourillingen. Bijzonder lang blijft de warmte op de zwarte lavastranden van Santorini. Een apart onderkomen op dit vulkaaneiland zijn de Traditional Houses met zwembad en zicht op een krater aan het strand van het kunstdorpje Oia.

Turkije – Antalya

De breedgevormde baai van Antalya in Zuid-Turkije lokt met een goede 26˚C en een watertemperatuur in oktober van 23˚C. Hier vindt u een mix van goede hotels, cultuur en sport. Ondanks de nieuwbouw is Side nog steeds het mooiste vakantieoord met schilderachtige steegjes die uitlopen in het blauwe water. Voor de kleine staddeur staat een fantastisch behouden Amfitheater uit de Romeinse tijd. Niet ver hier vandaan biedt het Hotel Acanthus verzorgde Turkse gastvrijheid, direct aan het strand middenin bezienswaardige tuinen.

Tunesië – Djerba

Het palmeneiland Djerba is het bad van Tunesië en een dorado voor tennisspelers. Met een buitentemperatuur van 29˚C en 24˚C watertemperatuur blijft het ook in oktober zo. In de schilderachtige oude stad van Houmt Souk bevindt zich op maandags en donderdags een tapijtenmarkt. In het pottenbakkersdorp Guellala vindt u keramiek, gelegen in het zuiden van het eiland. Het luxueuze wellnesshotel Djerba Plaza ligt schitterend midden in tuinen vol met palmen en een groot zwembadcomplex.

Cyprus

Warmer wordt het niet meer rond om de Middellandse Zee dan in Cyprus, het gastvriendelijke eiland van Aphrodite, breekt het record met 28˚C buitentemperatuur en 25˚C watertemperatuur in oktober. De Griekse liefdesgoed is toen in de buurt van Paphos in de zee gestapt. Het gelijkmatige klimaat maakt de regio de ideale bestemming voor ontspannende zon- en wandelvakantie. Originele dorpjes en kleine kroegen, sinaasappelbomen en brede bossen lonen een excursie in het nabij gelegen Troodos Gebergte. In de buurt ligt het eleganten luxushotel Annabelle. Naar het strand komt u alleen over de voetgangerszone, langs een subtropisch zwembadlandschap.
© 2008 - 2024 Jootje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Comino – eiland in de Middellandse ZeeComino – eiland in de Middellandse ZeeComino is een klein eiland in de Middellandse Zee, dat tussen Malta en Gozo in ligt. Het eilandje is beroemd om zijn bla…
Meezeilen op de Middellandse Zee. Iets voor mij?Meezeilen op de Middellandse Zee. Iets voor mij?Een zeilvakantie in de Middellandse Zee. Voor anker in kleine baaitjes, zwemmen in kristalhelder water.. Hét recept voor…
Griekenland, vakantie op KassosEen klein rotsachtig eiland in de Egeïsche zee is Kassos. Het eiland heeft erg weinig aan toeristen te bieden, alleen ee…
De mooiste stranden aan de Middellandse ZeeEen verlaten baai, daarbij het ruizen van de zee en een luchtmatras voor z’n tweeën: Wie droomt daar niet van? Ondanks h…

Accra: WereldstadAccra ligt in Ghana en is een wereldstad met uitersten. Het dagelijkse leven is in Accra zeer de moeite waard om te zien…
Winkelen in SurinameWinkelen in SurinameSuriname heeft als vakantiebestemming veel te bieden: tropisch weer, de heerlijke Surinaamse keuken en mooie natuur in h…
Jootje (353 artikelen)
Gepubliceerd: 26-08-2008
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.