De stranden van Rhodos

De stranden van Rhodos Rhodos is één van de grootste Griekse eilanden en wordt elk jaar weer goed bezocht door toeristen uit heel Europa en van ver daarbuiten. Niet in de laatste plaats omdat Rhodos beschikt over prachtige stranden, waaronder enkele bekende stranden zoals het strand van Faliraki, Kalithea en Elli in Rhodos stad. Daarnaast beschikt Rhodos ook over stranden die minder bekend zijn bij het grote publiek, maar zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Dit zijn bijvoorbeeld Fourni en Alki beach bij Monolithos en Stegna beach.

Inhoud


Rhodos stranden

Rhodos beschikt over een groot aantal stranden zodat er voor iedereen wel een strand te vinden is waar hij of zij zich thuis voelt. Aan de stranden aan de westkust staat er over het algemeen behoorlijk wat wind. Vooral in Rhodos stad kan het erg hard waaien. Aan de oostkust staat er niet tot nauwelijks wind en dit is ook te voelen aan de temperatuur. Het is hier vaak 5 à 6 graden warmer dan aan de westkust en daardoor loopt de gevoelstemperatuur in het hoogseizoen vaak op tot boven de 35 graden Celsius.

De stranden aan de westkust

Elli beach

Elli beach ligt aan de kust van Rhodos stad en is erg populair onder jongeren. Er zijn hier verschillende watersportactiviteiten waaronder een springtoren in zee. In het hoogseizoen is Elli beach erg druk. De ligbedden staan hier bovenop elkaar, dus mensen die van iets meer rust houden kunnen beter een stukje doorlopen naar het lange strand een stukje verderop. Hier zijn zelfs in het hoogseizoen altijd voldoende ligbedden beschikbaar. Het enige nadeel is dat het aan deze kant van het strand van Rhodos stad ontzettend hard kan waaien.

Fourni en Alki beach

Wanneer u de vesting van Monolithos heeft bezocht, heeft u de mogelijkheid om daarna naar beneden door te rijden naar Fourni en Alki beach. Deze stranden zijn te bereiken over een weg vol met gaten in het asfalt en verschillende haarspeldbochten. U zult echter niet teleurgesteld worden wanneer u beneden bent. Het eerste strand waar u langs rijdt is Alki beach, voor zover het een strand genoemd kan worden. Het is namelijk erg klein en er worden maar enkele ligbedden verhuurd. Wanneer u nog een stukje doorrijdt komt u aan bij Fourni beach. Het strand ligt ingesloten tussen de rotsen en is zelfs in het hoogseizoen erg rustig. Op het strand worden enkele ligbedden verhuurd en er staat een klein eettentje met een terras. Aan de linkerkant loopt een groot rotsplateau het water in waarover u kunt lopen.

Kamiros beach

Wanneer u langs de westkust rijdt komt u na ongeveer 35 km verschillende stranden tegen bij Kamiros die de moeite waard zijn om te bezoeken. De meeste stranden hier beschikken over ligbedden en verschillende restaurants waar u verse vis kunt eten. Kamiros beschikt over een archeologische vindplaats. Een bezoek hieraan kunt u uitstekend combineren met een bezoek aan een van de stranden in de buurt.

De stranden aan de oostkust

Kalithea

Kalithea staat bekend om haar thermale baden maar beschikt ook over een aantal zandstranden zoals Kavourakia beach. Strandbedden en parasols zijn hier te huur. In de baai bij Kalithea kan er ook goed worden gesnorkeld.

Faliraki

Faliraki beschikt over een lang zandstrand met erg veel faciliteiten. De zee wordt hier geleidelijk aan dieper waardoor het ook erg geschikt is voor kinderen. Er zijn veel watersportactiviteiten en voldoende ligbedden te huur. Vooral in het hoogseizoen kan het hier erg druk zijn met jongeren. Faliraki staat namelijk bekend als een plek om te feesten.

Stegna beach

Stegna beach is een klein strand dat ligt in het gelijknamige dorp Stegna. Het strand bestaat voornamelijk uit zand met hier en daar wat kiezelsteentjes. Langs het strand aan de weg staan enkele tavernes en winkeltjes. Naast het huren van bedjes en een parasol is het ook mogelijk om enkele watersporten te beoefenen.

Tsambika beach

Tsambika beach is een van de populairdere stranden van Rhodos. Het is een lang zandstrand met enkele strandtenten, openbare toiletten en een ruim aanbod aan ligbedden. Ook is er de mogelijkheid om enkele watersporten te beoefenen en kan er uitstekend worden gezwommen. Er staan verder geen hotels of andere hoogbouw dus een ideale plek om lekker tot rust te komen.

Lindos

Lindos beschikt over een prachtig strand, volgens velen misschien wel het mooiste strand van Rhodos. Wanneer u met de auto naar Lindos gaat kunt u de auto direct boven parkeren, maar het is ook mogelijk om de auto dichterbij het strand te parkeren. Het is echter altijd ontzettend druk in Lindos, dus wanneer u beneden bij het strand in de buurt wilt parkeren, moet u er rekening mee houden dat er geen parkeerplaatsen meer zijn. Het strand van Lindos bestaat uit zand en het water is helder blauw. Het strand loopt langzaam af in zee waardoor u erg ver kunt doorlopen. Vanaf het strand heeft u een prachtig uitzicht op de Acropolis op de berg. U kunt er ligbedden huren en een hapje eten in de verschillende strandtenten op het strand.

Agios Pavlos beach

Wanneer u in Lindos aankomt en een klein stukje doorrijdt komt u aan bij Agios Pavlos beach. Het strand ligt in een kleine baai en heeft azuurblauw water. Indien u een plekje wilt hebben op een van de ligbedden zult u wel op tijd moeten komen, het strand is namelijk niet erg groot.

Prasonisi beach

Prasonisi beach ligt op iets minder dan 2 uur rijden van Rhodos stad. De auto kunt u aan het zandstrand parkeren. Hier staan ook enkele bars en restaurants. Het is een erg groot zandstrand dat in verbinding staat met het schiereiland Prasonisi. Er staat hier altijd veel wind en is daarom een erg populair strand bij kitesurfers en windsurfers. Op dagen dat er wat minder wind staat is het oostelijke deel van het strand een heerlijke plek om te zonnen. Er worden hier echter geen ligbedden en parasols verhuurd. Het is ook mogelijk om het schiereiland Prasonisi op te lopen.
© 2016 - 2024 Mrvriend, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Rhodos, een leuk plekjeRhodos, een leuk plekjeRhodos een Grieks eiland waar heel veel over te vertellen valt. Een eiland met veel mooie en leuke plekken. Rhodos met v…
Vakantie naar RhodosVakantie naar RhodosRhodos, ook wel geschreven als Rodos, is het derde grootste eiland van Griekenland. Het eiland is een populaire vakantie…
Rhodos, het mooiste eiland van GriekenlandRhodos, het mooiste eiland van GriekenlandVolgens een eeuwenoude mythe was het zo dat de zonnegod Helios met Rhodos trouwde en haar zegende met vegetatie, licht e…
De parels van RhodosHet Griekse eiland Rhodos ligt in de Middellandse Zee en behoort tot de Dodekanesos. Het eiland heeft een oppervlakte va…

Tijdsverschil Amerika met Europa en tijdzones in de VSTijdsverschil Amerika met Europa en tijdzones in de VSTussen de VS en Europa is er een belangrijk tijdsverschil door de ligging in verschillende tijdzones. De aarde draait in…
Betalen, geld pinnen en tanken in AmerikaBetalen, geld pinnen en tanken in AmerikaBetalen en geld pinnen in Amerika is niet moeilijk, maar je moet wel rekening houden met een aantal verschillen met Nede…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Marinadehaan, Pixabay
  • http://www.rhodos-vakantie.com/wat-is-er-te-doen/stranden
  • http://www.rhodosvoorbeginners.nl/stranden.htm
Mrvriend (23 artikelen)
Laatste update: 08-01-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.