Acht schitterende zonbestemmingen

Acht schitterende zonbestemmingen Tijdens de zoveelste grijze en druilerige dag hier in Nederland, zou je soms willen dat je ergens anders was.. op een tropisch eiland met een azuurblauwe zee bijvoorbeeld! Hier zijn acht prachtige vakantiebestemmingen. Droom lekker weg, óf doe inspiratie op voor je eigen vakantie.

Droombestemming 1: Bora Bora

Heb je zin om een super-romantische plek te bezoeken, én is je budget niet zo'n probleem? Dan is het eiland Bora Bora een ideale vakantiebestemming. Het eiland bestaat uit een gedoofde vulkaan, en wordt omgeven door een schitterende helderblauwe lagune. In deze lagune liggen ook een aantal kleinere eilandjes, motu's genoemd. Kenmerkend voor Bora Bora zijn de vakantiehuisjes die op palen boven de lagune gebouwd zijn. Vanuit deze bungalows kun je zo de zee in stappen. Deze huisjes variëren van zeer luxe tot erg basic. De meeste hotels en resorts liggen in het zuiden van het hoofdeiland, of op de motu's. Bora Bora is vooral geschikt voor watersporten, al kun je ook wandel- of fietstochten over het eiland maken. Bora Bora ligt in de Stille Oceaan tussen Australië en Zuid-Amerika, dus het is wel een aardig eind vliegen.
Bron: PHG, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Bron: PHG, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)

Droombestemming 2: De Raja Ampat eilanden

Natuurliefhebbers kunnen hun hart op halen in de Raja Ampat eilanden. Deze eilandengroep is een van de laatste plekken ter wereld die met recht de titel 'ongerept paradijs' mag dragen. De Raja Ampat eilanden liggen in de Indonesische provincie West-Papoea. Deze eilanden zijn zeer dunbevolkt, en grotendeels bedekt met regenwoud. Bepaalde delen zijn uitgeroepen tot natuurreservaat. Ook onder water is Raja Ampat nog onbedorven. Volgens sommigen zijn de koraalriffen van Raja Ampat de rijkste ter wereld. Bij deze riffen zijn 1508 soorten vis, 537 soorten koraal en 699 soorten weekdier geteld! De Raja Ampat eilanden trekken dan ook veel duikliefhebbers aan. Wie echt dicht bij de natuur wil zijn, boekt een zogenaamde 'homestay'. Dit zijn zeer basic accommodaties, vaak gebouwd met lokale, natuurlijke materialen. Heel bijzonder! Wie iets meer comfort wil, kan natuurlijk ook terecht: Raja Ampat kent verschillende luxere resorts.
Bron: Jonathan Chase, Wikimedia Commons (CC BY-2.5)Bron: Jonathan Chase, Wikimedia Commons (CC BY-2.5)

Droombestemming 3: De Australische Whitsunday eilanden

Ben je een liefhebber van witte stranden en prachtig, warm zeilwater? Dan zijn de Whitsunday eilanden de place to be. Deze bestemming is een van de grootse toeristische trekpleisters van Australië. De rich en famous vertoeven hier graag met hun luxe jachten. Wie geen jacht bezit kan er zelf eentje huren. Deze eilanden zijn makkelijk te bezeilen, dus je hebt niet veel ervaring nodig. Mensen zonder zeilervaring kunnen altijd opstappen op een geheel verzorgde zeilcruise. Een populaire stop bij deze cruises is het Whiteheaven Beach. Dit is een bijzonder strand, dat door het hoge siliciumgehalte hagelwit is. De boten gaan voor het strand voor anker, en stellen je in de gelegenheid zelf naar het strand te zwemmen. Ook kun je er met een bootje naartoe gebracht worden. Heb je geen zeebenen? Ook geen probleem. De Whitsunday eilanden bieden meerdere resorts. Ook kan je er appartementen huren. Kamperen is een wat meer avontuurlijke optie. De eilanden zijn vrij ontwikkeld, maar nog steeds zijn er kampeerplekken te vinden waar je gegarandeerd alleen bent.
Bron: Ester Inbar, Wikimedia Commons (CC BY-1.0)Bron: Ester Inbar, Wikimedia Commons (CC BY-1.0)

Droombestemming 4: Bali

Voor romantisch aangelegde zielen, op zoek naar 'het paradijs' is Bali echt een aanrader. Bali is een tropisch eiland in de Indonesische archipel. Bali wordt gekenmerkt door haar afwisselende landschap. Woeste rotsen, lieflijke rijstterrassen en bounty-stranden: Bali heeft het allemaal. En dan is er nog de bevolking met haar unieke cultuur. Het geloof in goden, heksen en demonen is vervlochten met het dagelijks leven op dit eiland. Overal tref je bijzondere tempeltjes, pagoden en geurende offers aan. Dit eiland is met recht heel bijzonder te noemen. Het is dan ook niet gek dat dit eiland zo'n populaire reisbestemming is. Dat heeft zo ook zijn nadelen. Sommige delen van het eiland zijn bepaald niet meer ongerept te noemen. Gelukkig zijn er genoeg rustige plekken over. Wie de echte tourist traps wil vermijden, kan maar beter uit het zuiden van Bali wegblijven. Bali heeft een grote variëteit aan accommodaties. Van de veeleisende filmster tot de low-budget backpacker, allemaal kunnen ze op dit eiland terecht. Bali biedt ook uitstekende surf- en duik mogelijkheden.
Bron: Jos Dielis, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)Bron: Jos Dielis, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)

Droombestemming 5: De Caraïbische eilanden

Op zoek naar hét klassieke bounty-eiland? Groot kans dat je dat op de Caraïbische eilanden zult vinden! De Caraïbische eilanden zijn een grote groep eilanden in de Caraïbische zee, voor de kust van Midden-Amerika. In het gebied liggen meer dan 700 eilanden, waarvan sommige niet meer zijn dan een stukje wit zand met een eenzame palmboom erop. Deze eilanden zijn vooral geliefd bij pensionado's en mensen op huwelijksreis. Ook zijn de Caraïbische eilanden een populaire bestemming voor grote cruiseschepen. Een andere optie is om deze eilanden per zeilboot te bezoeken. Dit heeft als voordeel dat je op bijzondere plekken kan komen. Zo kun je bijvoorbeeld bij zo'n klein onbewoond eilandje voor anker. Tijdens het zeilen kun je ook dolfijnen, walvissen en vliegende vissen ontmoeten. Wel heb je voor het zeilen in dit gebied ervaring nodig. Je kunt ervoor kiezen om met een speciale zeilcruise mee te gaan. Wat je ook doet, je zult altijd genieten van de relaxte, laid back sfeer die er op de Cariben hangt.
Bron: We El, Wikimedia Commons (Publiek domein)Bron: We El, Wikimedia Commons (Publiek domein)

Droombestemming 6: Blue cruise, Turkije

Zoek je een manier om alle dagelijkse stress en drukte van je af te laten glijden? Dan is een zeilcruise langs de zuidwestkust van Turkije wellicht iets voor jou. Zeilervaring niet is nodig. Je stapt op op een van de vele gulets, traditionele Turkse zeilschoeners, en je laat je lekker rondvaren! De blue cruise heeft een bijzondere geschiedenis. Het is allemaal begonnen met een Turkse schrijver, die naar de kust verbannen was. De schrijver werd verliefd op het prachtige landschap met de vele pijnbomen, en op het eenvoudige leven van de vissers. Hij vergezelde de vissers op hun zeilboten, en leerde zo alle baaitjes en inhammetjes kennen. Al snel nam hij ook vrienden mee. Zo is de blue cruise populair geworden. Je vaart door turkooizen water, en gaat in prachtige baaien voor anker. Die baaien heb je vaak voor jezelf. Je kunt er heerlijk snorkelen. Ook stop je in schattige havenstadjes, waar je op een terrasje aan zee een vers, lokaal gevangen visje kunt eten. Ontspannender kan niet!

Droombestemming 7: De Canarische eilanden

Wil je even de Hollandse winter ontsnappen, maar heb je geen zin om acht uur in het vliegtuig te zitten? Dan zijn de Canarische eilanden wellicht een goed idee. De Canarische eilanden liggen ten westen van de Marokkaanse kust, maar horen officieel bij Spanje. Het grootste eiland van de groep is Tenerife. Vanwege het milde klimaat is Tenerife een erg populaire winterzonbestemming. Het eiland is een vulkanisch eiland, en heeft daarom een bijzonder uiterlijk. Het landschap wordt gekenmerkt door hoge rotsen en stranden met zwart vulkaanzand. Opvallend is de Teide, een 3718 meter hoge vulkaan. Bij goede weersomstandigheden kan je een kabelbaan naar de top nemen. Het uitzicht vanaf daar is overweldigend! Ook het eiland Gran Canaria kent het hele jaar door een aangenaam klimaat. Dit eiland heeft een aantal aantrekkelijke stranden, en trekt dan ook veel liefhebbers van zon, zee en strand.
Bron: Peng, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Bron: Peng, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)

Droombestemming 8: De Kanaaleilanden

Toegegeven, de Kanaaleilanden zijn geen typische 'zonbestemming'. Deze eilanden voor de kust van Frankrijk, liggen daar net iets te noordelijk voor. Toch horen deze bijzondere eilanden zeker op dit lijstje. Omdat de Atlantische golfstroom bij de Kanaaleilanden aan land komt, kennen deze eilanden een relatief zacht klimaat. Er groeien palmbomen, en je waant je eerder aan de Middellandse zee dan aan de kust van Noord-Frankrijk. Vooral Herm, een van de kleinere eilanden, doet haast tropisch aan. Herm heeft een weelderige, exotische begroeiing, hagelwitte stranden en een turkooizen zee. Ook zijn er op de Kanaaleilanden tal van bijzondere baaien en baaitjes, vaak met kleine strandjes die je alleen via een trappetje kunt bereiken. Vooral het roze strand van Beauport Bay op het eiland Jersey is erg bijzonder. En dat op maar 600 kilometer van Amsterdam!

Lees verder

© 2014 - 2024 Carpeventum, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Canarische eilanden: Gran CanariaCanarische eilanden: Gran CanariaGran Canaria is een eiland van de Canarische eilanden. Gran Canaria is het tweede, meest bezochte eiland van de Canarisc…
Bora Bora – de parel van Frans-PolynesiëBora Bora – de parel van Frans-PolynesiëBora Bora wordt wel de Parel van Polynesië genoemd. Velen vinden Bora Bora het mooiste eiland van de wereld en US News n…
Waar schijnt de zon in december en januari?Waar schijnt de zon in december en januari?Ook zo zat van het koude en donkere weer in Nederland? Toe aan de zon en een fijne vakantie? Ook in onze donkerste winte…
Bora Bora: exclusief, tropisch eilandBora Bora is een vulkanisch eiland in de Stille oceaan dat omringd is door een turquoise lagune. Om het eiland loopt een…

Dunedin en de fjorden van Nieuw-ZeelandDunedin en de fjorden van Nieuw-ZeelandDunedin is een stad die gelegen is in het zuiden van Nieuw-Zeeland. Deze plaats doet Schots aan en er is veel bewaard ge…
Australië, divers en grootsAustralië, divers en grootsAustralië is een divers land. Australië is maar liefst 7,68 miljoen vierkante kilometer groot. Hiermee is het ook gelijk…
Bronnen en referenties
  • Bron plaatje Bora Bora: 'PGH'
  • http://www.vakantie.nl/bestemming/frans_polynesie/bora_bora/
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Bora_Bora
  • Bron plaatje Raja Ampat: Jonathan Chase
  • http://www.stayrajaampat.com/raja-ampat-homestays
  • http://www.papua-diving.com/diveresorts/sorido/
  • http://wikitravel.org/en/Raja_Ampat
  • Bron plaatje Whitsunday: Ester Inbar
  • http://wikitravel.org/nl/Whitsunday_Islands
  • http://wikitravel.org/en/Whitsunday_Islands
  • Bron plaatje Bali:Jos Dielis
  • http://wikitravel.org/en/Bali
  • Bron plaatje Caribische eilanden: 'We El'
  • https://www.anwbwatersport.nl/vaarvakanties/zoek-vaarvakantie-op-land/varen-in-de-caribbean.html
  • http://wikitravel.org/en/Caribbean
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Caribbean
  • http://reizen.nl.msn.com/nieuws/de-5-mooiste-zeiltochten-van-de-cariben-1
  • http://wikitravel.org/en/Mediterranean_Turkey
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Blue_Cruise
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Blue_Cruise
  • Bron plaatje Tenerife:'Peng'
  • http://wikitravel.org/nl/Canarische_Eilanden
  • http://wikitravel.org/en/Canary_Islands
  • http://www.winterzon.net/canarische-eilanden.htm
  • http://www.landenportal.nl/tenerife.htm
  • http://www.landenportal.nl/gran-canaria.htm
  • http://www.visitchannelislands.com/
  • http://www.landenkompas.nl/kanaaleilanden
  • Afbeelding bron 1: PHG, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
  • Afbeelding bron 2: Jonathan Chase, Wikimedia Commons (CC BY-2.5)
  • Afbeelding bron 3: Ester Inbar, Wikimedia Commons (CC BY-1.0)
  • Afbeelding bron 4: Jos Dielis, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)
  • Afbeelding bron 5: We El, Wikimedia Commons (Publiek domein)
  • Afbeelding bron 6: Peng, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
Carpeventum (42 artikelen)
Gepubliceerd: 29-01-2014
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 34
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.