Op vakantie naar Bonaire

Op vakantie naar Bonaire Bonaire is een eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee, en is bovendien een gemeente van Nederland. De hoofdstad is Kralendijk. Het eiland is een zeer populaire vakantiebestemmingen voor mensen uit alle landen. Voor Nederlanders is het extra makkelijk, veel mensen praten er Nederlands. Verder heeft Klein Bonaire één van de mooiste riffen in het Caribisch gebied met bijzondere en kleurrijke vissen en is het dus de ideale bestemming voor duiken en snorkelen. Op zoek naar de perfecte vakantiebestemming? Bonaire!

Waarom Bonaire?

Het Caraïbische eiland wordt ook wel 'Diver's Paradise' genoemd. Er is bijna altijd zon en een zeer prettige temperatuur door de verkoelende passatwind. Er zijn meer dan tachtig duikplaatsen en is dus een topbestemming voor duikers en snorkellaars, er ligt ca. 300 km koraalrif. Bonaire is echter veel meer, de natuur is er overweldigend mooi en er is ook voldoende gelegenheid tot watersporten. Ga je toch meer voor een strandvakantie? Het tropische Bonaire heeft ook witte zandstranden, zoals Pink Beach, Playa Funchi en Sorobon Beach.

Weer & klimaat

Bonaire kent een tropisch-aride klimaat, er is vooral heel veel zon. Wel waait er een verkoelende passaatwind waardoor de temperatuur zeer aangenaam is. De gemiddelde jaartemperatuur is 27,5 graden Celsius.

  • Januari en februari zijn de koelste maanden, het is dan overdag zo'n 29 graden Celsius
  • September en oktober zijn het warmst, met een gemiddelde dagtemperatuur van 31 graden Celsius
  • In Oktober, november en december valt de meeste regen, tropische stormen komen echter niet voor
  • De gemiddelde zeetemperatuur is 27 graden Celsius.

Bonaire is dus het hele jaar door perfect als vakantiebestemming, bedenk wel dat wanneer je slechts voor een korte periode gaat, het einde van het jaar niet zo geschikt is, het regent dan meer.

Bron: Vvulto, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Bron: Vvulto, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)

Het eiland verkennen

De beste manier om het eiland te verkennen is door een auto te huren. Zorg wel dat je de auto van tevoren regelt, zeker in drukke periodes kan het anders voorkomen dat aanbieders al hun auto's al hebben verhuurd. Een Nederlands rijbewijs is voldoende om op Bonaire te mogen rijden en de verkeersregels zijn er nagenoeg hetzelfde. Bedenk wel dat je rijd in een vreemde omgeving, ook is het asfalt van mindere kwaliteit dan bij ons waardoor er nog wel eens gaten in de weg zitten, rij dus voorzichtig!

Stranden en bezienswaardigheden

Voor een strandvakantie ben je aan het juiste adres op Bonaire. De meest bekende, en drukke stranden zijn Lac Bay, Playa Chikitu, Pink Beach en 1000 steps Beach. Niet alle stranden zijn even geschikt om te zwemmen vanwege de hoge golven en het niet altijd even begaanbare strand, dit kun je dus voordat je op vakantie gaat het beste even uitzoeken, er zijn veel sites die je precies vertellen wat er bij welk strand mogelijk is. Bonaire is vrij klein dus alles is goed te bereiken. Bezoek bijvoorbeeld het Bonaire Marine park, Klein Bonaire en het Goto meer.

Eten op Bonaire

Op Bonaire vindt je veel kleine lokale restaurants waar u verrast wordt met tropische gerechten. Er is echter veel verscheidenheid en je vindt dus ook veel internationale keukens. Ook voor culinaire ervaringen ben je op het juiste eiland. Eten en drinken is erg belangrijk op Bonaire, het is een onderdeel van de natuur, het eten is over het algemeen dus ook van zeer goede kwaliteit.
© 2013 - 2024 Zwart37, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het eiland BonaireBonaire is een eiland, dat hoort bij de Benedenwindse eilanden van de Nederlandse Antillen. De andere twee eilanden zijn…
Het einde van de Nederlandse AntillenDe Nederlandse Antillen bestaan niet meer sinds 10 oktober 2010. Net als Aruba, zijn Curaçao en Sint Maarten zelfstandig…
De Caribische eilanden van NederlandDe Nederlandse Antillen zijn vanaf 10 oktober 2010 niet langer Nederlandse Antillen. Het Nederlands Koninkrijk bestaat d…

Op vakantie naar MalagaOp vakantie naar MalagaDe stad Málaga is een ideale vakantiebestemming. De stad ligt aan de Zuidkust van Spanje, in Andalusië. Hoewel deze stad…
Op Vakantie naar ArubaOp Vakantie naar ArubaAruba is onderdeel van de Nederlandse Antillen. Het eiland ligt in de zuidelijke Caraïbische Zee, niet ver van de kust v…
Bronnen en referenties
Zwart37 (13 artikelen)
Gepubliceerd: 15-12-2013
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.