Stadtkyll: een mooie vakantiebestemming in Duitsland

Stadtkyll: een mooie vakantiebestemming in Duitsland Je wilt naar het buitenland op vakantie naar een andere omgeving, maar je wilt niet ver reizen en urenlang in de auto zitten. Dan is de omgeving van Stadtkyll in Duitsland een mooie bestemming. Het ligt aan de rand van de Vulkaaneifel in een schilderachtig landschap op slechts enkele uren rijden. Het biedt vele wandelmogelijkheden in de mooie natuur en er zijn in de omgeving leuke bezienswaardigheden. Het is een heerlijke plek om helemaal tot rust te komen.

Welkom in Stadtkyll

Stadtkyll heeft ruim 1.400 inwoners en het ligt in de deelstaat Rheinland-Pfalz, aan de rand van de Vulkaaneifel. Tot Stadtkyll behoort ook Schönfeld die ongeveer 140 inwoners telt. Het ligt in een schilderachtig natuurgebied en er komen veel toeristen naar toe. De mooie natuur biedt veel wandelmogelijkheden waar je helemaal tot rust kunt komen. In de omgeving liggen vele kleine dorpjes die leuk zijn om te bezoeken. Verder zijn er veel restaurantjes waar je heerlijk kunt eten.

Verblijf

Er zijn vele mogelijkheden om er te overnachten. Het gebied is op een groot aantal toeristen ingesteld. Zo kent Stadtkyll en omgeving vele pensions, hotels, campings en een groot vakantiepark: het Wirftal van Landal Green Parcs. Daar bevindt zich ook het Wald-Jugendcamp waar groepen kunnen worden gehuisvest. In Stadtkyll ligt een mooi meer, de Wirftalstausee. Hier kun je heerlijk wandelen en genieten van het mooie uitzicht. Het vakantiepark Wirftal ligt hier ook gevestigd. Bij dit park kun je onder andere zwemmen, tennissen, midgetgolven, vissen en paardrijden.

Bron: Dolorix, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.0)Bron: Dolorix, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.0)

Bezienswaardigheden

Voor iedereen is er genoeg te bezichtigen in Stadtkyll en zijn bosrijke omgeving. Of het nu gaat om gezinnen met kinderen, een echtpaar op leeftijd, mensen die van actie houden of juist van rust, voor iedereen zijn er genoeg mogelijkheden. Zo kun je onder andere de volgende plaatsen bezoeken:

Pretpark Phantasia land

In Brühl dat zich op ongeveer drie kwartier rijden van Stadtkyll bevindt in de buurt van Keulen, ligt het grote populaire pretpark Phantasialand. Er zijn veel attracties zoals een achtbaan, gondels en mijntreinen. In het hoogseizoen is het van 9.00 tot 18.00 uur geopend en vooral voor kinderen is het een fantastische belevenis.

Eifelpark in Gondorf bij Bitburg

Dit is een dierenpark, kinderboerderij, natuurcentrum en pretpark in één. Zowel kinderen als volwassenen kunnen zich hier prima vermaken. Zo kun je in de achtbaan, bobsleebaan, doolhof gaan, maar er is ook een theater en je kunt er barbecueën. Het is in het hoogseizoen geopend van 9.30 tot 18.00 uur.

Eifel Zoo

Op ongeveer 14 kilometer van Prüm ligt in Lünebach een leuke dierentuin. Het is niet een grote dierentuin, maar het beschikt over exotische dieren zoals Bengaalse katten, leeuwen, jaguars en tijgers. Het bevat ook het 1,2 kilometer lange traject die je met de trein kunt afleggen, waarbij bezoekers de kans krijgen om een hert uit de hand te laten eten.

Kastelen

In de omgeving zijn kastelen te bezoeken waar je een indruk krijgt van de middeleeuwen. Zo kun je een bezoek brengen aan het Burghaus Kronenburg dat tussen het jaar 1760 en 1769 werd opgericht of aan het kasteel Burg Eltz in Wierschem.

Nürnburgring

Op ongeveer 50 kilometer vanaf Stadtkyll ligt het racecircuit in Nürnburg. Hier bevindt zich ook een pretpark en een winkelcentrum.

Trier

De plaats Trier is een mooie Romeinse stad om eens gezellig een dagje uit te gaan. Hier kun je Romeinse gebouwen, kerken, musea, pleinen en monumenten en burchten bezoeken. Ook zijn er mooie stukken natuur te vinden in parken en aan de oever van de Moezel.

Bad Münstereifel

Bezoek deze romantische spa en resortstad waarin je schilderachtige gebouwen en gezellige winkeltjes en cafeetjes vindt. Het historische stadscentrum heeft smalle straten en is de moeite waard om te bekijken.

Meren

Tot de Dauner Maare behoren drie vulkanische ketels gevuld met water. Dit bevindt zich in een schitterend natuurgebied in de Eifel en dit biedt mogelijkheden om te zwemmen en waar watersport ook tot de mogelijkheden behoort.
© 2014 - 2024 Ymbakker, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vulkaan Laacher See: is vakantie naar de Eifel wel veilig?Vulkaan Laacher See: is vakantie naar de Eifel wel veilig?De Eifel in Duitsland is met zijn prachtige natuur en vele bezienswaardigheden voor velen een geliefd vakantiegebied. Vo…
Eifel: wandelen op de Traumpfaden aan de MoezelEifel: wandelen op de Traumpfaden aan de MoezelTraumpfaden zijn bewegwijzerde wandelwegen in de oostelijke Eifelstreek. Ze ontstonden in 2006 uit protest, omdat deze s…
Porta Nigra: Romeinse poort in de stad TrierPorta Nigra: Romeinse poort in de stad TrierHet bekendste overblijfsel uit de Romeinse tijd staat in de stad Trier in Duitsland. De Porta Nigra is een indrukwekkend…
Eifel: een toffe vakantieplek dicht bij huisEifel: een toffe vakantieplek dicht bij huisWie Eifel zegt, denkt bossen, heuvels, rivieren en weilanden. Klopt helemaal. De Eifel is een gebied in Duitsland, dicht…

Zuid-Afrika: alles over Kruger nationaal parkZuid-Afrika: alles over Kruger nationaal parkKruger nationaal park is het beroemdste nationale park van Zuid-Afrika. Deze wildtuin, zoals Afrikanen het noemen, biedt…
Vakantietip: boeddhistische retraite in de AlpenBen je op zoek naar een bijzondere vakantiebestemming waar je nieuwe ervaringen op kunt doen en in een prachtige omgevin…
Bronnen en referenties
Ymbakker (897 artikelen)
Laatste update: 07-11-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.