Botswana, bezoek de mooie natuurparken

Botswana, bezoek de mooie natuurparken Botswana ligt in Afrika en is geheel omgeven door land. Wel stroomt de rivier Okavango door het land, met een moerassige omgeving rond de rivier. De aangrenzende landen van Botswana zijn Namibië, Zimbabwe, Zambia en Zuid-Afrika.

Inhoudsopgave


Algemene informatie

  • Continent: Afrika
  • Originele naam: Botswana
  • Taal: Engels
  • Valuta: Botswaanse Pula

Bezienswaardigheden in Botswana

Gaborone is de hoofdstad van Botswana en ligt op zo’n 15 kilometer afstand van de grens met Zuid-Afrika.. De stad heeft veel historische gebouwen en musea. De stad is vernoemd naar stamhoofd Gaborone, die zijn stam naar deze streek leidde in 1880. Tien jaar later werd er een fort gebouwd en ontstond er een kleine nederzetting. In 1964 werd er een nieuwe stad gebouwd. Mede dankzij de bouw van de stad en de vondst van de vele diamanten is Gaborone uitgegroeid tot een rijke stad. Het grootste museum van Gaborone is het National Museum & Art Gallery. Hier vind je historische voorwerpen en opgezette dieren. Dit museum richt zich op de geschiedenis en cultuur van Botswana. Er zijn veel markten waar je terecht kan om leuke dingen te kopen. Op veel plaatsen kun je daarnaast heerlijk eten.

De natuur in Botswana is erg mooi. Je hebt veel natuurparken en je kunt hier kamperen als je wilt. Er zijn parken zoals Central Kgalagadi Reserve, Trans-Frontier National Park en Chobe National Park. Bij de Tsodiloheuvels heb je een zicht op één van ’s werelds grootste rotspartijen. Er komt tevens veel flora en fauna voor in Botswana, waardoor een rondreis de absolute moeite waard is.

Beste reistijd Botswana

Je kunt het beste naar Botswana reizen in het voor- of najaar. In de winter, van mei tot en met juli, is het doorgaans koud en kan het vooral in de avonden en ochtenden behoorlijk fris zijn. In de zomer, van september tot april, kan het erg heet worden. Deze hitte gaat ook ’s nachts niet weg. Ook kan het flink regenen en onweren tijdens deze maanden.

Het klimaat van Botswana

Botswana kent een subtropisch klimaat. In het noorden is er een regenperiode, die duurt van november tot maart. Het kan gemiddeld tussen de 20 en de 28 graden Celsius worden. In de ochtenden en avonden van de winterperiode kan de temperatuur tegen het vriespunt komen. De droge wind in Botswana kan zandstormen veroorzaken vanuit de Kalahari woestijn. Het kan soms lange tijden erg droog zijn, zonder dat er regen valt.

Reisdocumenten

Ga je op reis naar Botswana, dan heb je alleen een visum nodig als je langer dan negentig dagen in het land zult blijven. Wel heb je een geldig paspoort nodig om naar Botswana te kunnen reizen. Je paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn bij terugkomst in eigen land. Als je geen Nederlandse identiteit hebt, kun je het beste contact opnemen met de ambassade voor meer informatie.

Gezondheid voor Botswana

Het is niet verplicht om inentingen te nemen bij een bezoek aan Botswana, maar er wordt wel aangeraden om vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A te nemen. Het is altijd aan te raden om voor vertrek contact op te nemen met de huisarts of de GGD. Ook is de malariamug is enkele gebieden van Botswana actief. Het is dus goed om malariatabletten te nemen. Neem tevens een goed anti-muggenmiddel mee. Een muggennet voor tijdens de nachten is ook een aanrader.

Botswaanse Pula

In Botswana wordt betaald met de Botswaanse Pula. Geldautomaten zijn bijna niet te vinden in Botswana. De creditcard wordt vaak alleen geaccepteerd in toeristische gebieden. Reischeques zijn wel handig. Het beste kun je deze meenemen in Amerikaanse dollars, omdat dit doorgaans voordeliger is voor de wisselkoers. Geld wisselen kan bij de meeste banken zowel in Euro’s als Amerikaanse dollars. Er worden alleen geen briefjes van 50 of 100 dollar geaccepteerd bij de banken.

Muziek en kunst

De bevolking van Botswana maakt graag Afrikaanse, swingende muziek. Ze dansen ook graag op deze muziek. Daarnaast zijn de mensen erg handig en maken ze veel dingen met de hand, zoals bijvoorbeeld bijzondere manden met dierenprinten erop. Daarnaast vertelt de bevolking elkaar verhalen en gedichten door van generatie op generatie, omdat de literatuur pas laat in Botswana kwam.
© 2013 - 2024 Reisliefhebber, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Okavango, de grootste inlandse rivierdelta ter wereldDe Okavango rivier die niet in zee eindigt maar midden in de Kalahari woestijn in Botswana. Hierdoor ontstaater een unie…
Regio Zuidelijk Afrika: landen, landschappen en gebiedenRegio Zuidelijk Afrika: landen, landschappen en gebiedenZuidelijk Afrika grenst in het westen aan de Atlantische Oceaan en in het zuiden en het oosten aan de Indische Oceaan. H…
"Het beste dames detectivebureau" van A. McCall Smithrecensie"Het beste dames detectivebureau" van A. McCall SmithMma Ramotswe is de hoofdpersoon uit de populaire boekenreeks ‘Het beste Dames detectivebureau’ van Alexander McCall Smit…
Vlaggen van de wereld: AfrikaVlaggen spreken tot de verbeelding, we gebruiken ze dagelijks en overal: op feestdagen, in de sport en in de politiek. E…

Bulgarije, land aan de Zwarte ZeeBulgarije, land aan de Zwarte ZeeBulgarije is een land in Europa en ligt aan de kust van de Zwarte Zee. Het land grenst ook aan Roemenië, Servië, Macedon…
Met de hond naar DuitslandWanneer je naar Duitsland gaat voor een dagje weg of een vakantie wil je misschien wel je hond mee nemen. Over het algem…
Reisliefhebber (60 artikelen)
Gepubliceerd: 17-06-2013
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.