Canada: Vancouver, Toronto, Montreal

Canada: Vancouver, Toronto, Montreal Canada is het op één na grootste land van de wereld en ligt ten noorden van de Verenigde Staten. Het grenst tevens aan de Atlantische en de Grote Oceaan. Er worden in Canada buiten het Engels en Frans erg veel verschillende inheemse talen gesproken.

Algemene informatie

  • Continent: Noord-Amerika
  • Originele naam: Canada
  • Taal: Engels, Frans
  • Valuta: Canadese dollar

Steden

De internationale vluchthavens van Canada zijn te vinden in Vancouver, Toronto, Montréal en Halifax. Veel rondreizen zullen hier dan ook beginnen.

Ottawa

Ottawa is de hoofdstad van Canada en is vernoemd naar het inheemse volk dat Odawaag heet. In Ottawa komen het Franstalige en het Engelstalige gedeelte van Canada samen. De stad is gelegen aan de rivier Ontario. Niet veel mensen gaan naar Ottawa tijdens een rondreis, omdat er geen internationale luchthaven is. Dat betekent echter niet dat de stad niets te bieden heeft. Er zijn namelijk erg veel mooie bezienswaardigheden in Ottawa te vinden. Neem eens een kijkje bij het Parlementsgebouw van Ottawa. Hier vindt dagelijks de wachtwisseling plaats, die vergelijkbaar is met die in Londen. De wisseling van de wacht duurt ongeveer een half uur. Ook interessant is de University of Ottawa, één van de oudste universiteiten van het land. Er zijn tevens veel interessante musea, zoals National Gallery of Canada, één van de grootste musea in Canada en sowieso het belangrijkste kunstmuseum van het land. In de omgeving kun je prachtige wandelingen maken, want er is veel diversiteit aan natuur te vinden. Je kunt gemakkelijk een trip maken vanuit Ottawa naar bijvoorbeeld Algonquin Provincial park, met meer dan duizend meren. Een must voor elke natuurliefhebber. In Ottawa zelf zijn regelmatig allerlei evenementen, zoals het Tulip Festival, het Bluesfest en Canada Day.

Toronto

Toronto is één van de meest multiculturele steden ter wereld en de grootste stad van het land. Er zijn veel verschillende wijken, zoals Chinatown en Little Italy. Toronto betekent letterlijk ‘ontmoetingsplaats’. In Toronto vind je de CN-tower, die tot één van de hoogste torens van de wereld hoort. Je hebt vanuit de toren een prachtig uitzicht op de stad. De Niagara Falls liggen 60 kilometer van de stad vandaan. In Toronto kan je bovendien heerlijk eten. Er zijn veel verschillende keukens te vinden.

Montréal

Montréal is de hoofdstad van de Canadese provincie Québec en na Toronto de grootste stad van het land. De twee Canadese talen Engels en Frans worden er door elkaar gesproken. Montréal ligt aan de Mount Royal en heeft een Europese sfeer. Er zijn veel bezienswaardigheden, waardoor de stad zeer geschikt is om te bezoeken. Tijdens een bezoek aan Montréal moet de Mount Royal zeker een keer beklommen worden. Je hebt er een mooi uitzicht over de hele stad. Wat ook zeker gezien moet worden is het Olympisch Stadion met de scheve toren. Het is de grootste en scheefste toren ter wereld. Historische gebouwen vind je bij Vieux Montréal en Place Jacques-Cartier. De Biosphère is erg opmerkelijk. Het is een enorme bol geweven van staal. Je kunt ook een bezoekje brengen aan de Botanische tuinen, met cactussen en orchideeën. Je kunt er ook lekker thee drinken. Je kunt de tuinen het hele jaar door bezoeken. Ook zijn er diverse musea waar je terecht kunt om meer over de geschiedenis van de stad te leren. Daarnaast zijn er veel eetgelegenheden, waar je terecht kunt voor een lekker hapje eten.

Vancouver

Vancouver wordt ook wel gezien als de snelst groeiende stad van het land. Ook is Vancouver de derde stad van Noord-Amerika met de grootste filmindustrie. De stad ligt aan de Straat van Georgia. Vancouver heeft een eigen internationaal vliegveld, het Vancouver International Airport. Je kunt in de stad zelf goed reizen met de bus en metro. Ook rijden er veel taxi’s. Vanuit de Lookout Tower heb je een prachtig uitzicht over de stad. Maar dat is niet het enige uitzichtpunt dat Vancouver te bieden heeft. Je kunt bijvoorbeeld ook naar Stanley Park om mooi uitzicht te krijgen over de stad. Chinatown is zeker aan te raden, omdat het een van de grootste is van Noord-Amerika. Je kunt ook musea bezoeken, zoals bijvoorbeeld de Vancouver Art Gallery. Vancouver heeft veel eetgelegenheden met internationale keukens. Ook kun je op veel plaatsen goed uitgaan.

Halifax

Halifax is de op één na grootste kuststad van Canada. De stad werd in 1749 tot stad verklaard en heeft hierdoor een rijke historie. De stad is begonnen als Britse militaire basis. Tegenwoordig is het een belangrijke havenstad, met de op één na grootste natuurlijke haven ter wereld. De luchthaven van Halifax is Halifax International Airport. Eén van de bekendste bezienswaardigheden van de Halifax is Privateers' Wharf, met een replica van Bluenose. Er zijn ook veel restaurants en terrasjes. Een bekend park van de stad is Point Pleasant Park, met daarin het bekende gebouw Prince of Wales Martello Tower. Een ander park is de Public Gardens. Ook interessant om te bekijken is de vuurtoren Peggy’s Cove.

Natuur in Canada

Canada heeft 39 officiële nationale parken en 12 natuurgebieden. Bekende nationale parken zijn de Niagara Falls in het oosten en de Rocky Mountains in het westen. Er is tevens erg veel water in Canada te vinden, zoals rivieren en meren. In het hoge noorden kun je bevroren toendra vinden. In Canada leven veel verschillende diersoorten, waarvan een groot gedeelte ook in Europa en Azië te vinden zijn. In Canada kun je in het arctische gedeelte ook de ijsbeer tegenkomen.

Beste reisperiode

De beste reisperiode van Canada is moeilijk te bepalen omdat het land zo groot is. Je kunt zowel in de zomer als in de winter het land goed bezoeken en de verschillende weersomstandigheden zorgen voor een unieke ervaring. De zomers zijn doorgaans lekker warm, terwijl er in de winters sneeuw valt. Dit is echter wel afhankelijk van de plek die je zult bezoeken.

Klimaat in Canada

Canada heeft een divers klimaat, omdat het land vreselijk groot is. Doorgaans zijn de zomers lekker warm in het zuiden. In het hoge noorden zijn er arctische condities en in het westen zijn er milde zomers. In de provincies in het oosten is er vaak regen en mist. Het gebied rond de Niagara Falls wordt gezien als het aangenaamste gebied. In de wintermaanden van november tot en met maart kan er flinke sneeuw vallen. Er worden vanwege de prachtige sneeuw ook vaak winterrondreizen naar Canada georganiseerd.

Reisdocumenten

Voor een bezoek aan Canada heb je geen visum nodig. Blijf je langer dan zes maanden, dan is een visum wel verplicht. Wel moet je rekening houden met een eventuele overstap in de Verenigde Staten met het vliegtuig. In dat geval moet je namelijk een elektronische aanmelding doen via de website van ESTA om goedkeuring te krijgen het land in te mogen. Dit is ook verplicht voor mensen die er alleen moeten overstappen. Ook is een geldig paspoort verplicht. Voor Belgen is de identiteitskaart voldoende.

Canadese gezondheid

Het is niet nodig om je in te enten als je een trip naar Canada maakt. Wel is het verstandig om hier voor de zekerheid over te informeren bij je huisarts of de GGD, aangezien zij op de hoogte zijn van de laatste stand van zaken. Houd er rekening mee dat rabiës in Canada aanwezig is. Mensen die hier een verhoogd risico op hebben kunnen zich het beste inenten voor vertrek. Word je gebeten tijdens je vakantie? Ga dan meteen naar een arts.

Medische zorg

De medische zorg in Canada is uitstekend. Zorg er echter wel voor dat je een goede reiskostenverzekering hebt die ook de ziekenkosten in het land dekt. De medische kosten kunnen in Canada namelijk erg hoog zijn. Een bezoek aan het ziekenhuis of een dokter kan hierdoor aardig oplopen in de kosten. Als je in afgelegen gebieden op pad gaat, zorg dan dat er altijd een medische kit aanwezig is, aangezien de nodige hulp dan niet snel kan komen.

Canadese dollar

In Canada wordt gebruik gemaakt van de Canadese dollar. Geld pinnen kan in Canada bijna overal met een Nederlands of Belgisch bankpasje. Hoe meer geld je in één keer uit de muur haalt, hoe minder hoog de bankkosten in verhouding zullen zijn. De creditcard wordt vrijwel overal geaccepteerd, zoals bijvoorbeeld in restaurants en winkels. Als je voor je rondreis een auto wilt huren is een creditcard noodzakelijk.

Engels en Frans

In Canada zijn het Engels en het Frans de officiële talen. Daarnaast worden er nog ruim 50 inheemse talen gesproken. Canada is duidelijk in twee stukken te verdelen; het gedeelte waar Engels wordt gesproken en het gedeelte waar Frans wordt gesproken. Doorgaans kun je als toerist ook prima met de bevolking praten als je alleen het Engels of het Frans spreekt. Toch wordt het gewaardeerd als je de bevolking aanspreekt in hun eigen taal.

Canadezen

Je hoeft je in Canada geen zorgen te maken om speciale kledingvoorschriften. Let wel op dat je niet te bloot gekleed bent. Alleen een bikinitopje of een blote buik wordt niet door iedereen gewaardeerd. Als je een kerk bezoekt is het raadzaam om zowel je knieën als je schouders te bedekken. Dit uit respect voor de kerk en de mensen die om religieuze redenen naar de kerk komen.
© 2013 - 2024 Reisliefhebber, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Goedkope vakantie in CanadaGoedkope vakantie in CanadaCanada is een uitstekende bestemming voor een onvergetelijke en goedkope vakantie. Canada is een dunbevolkt land met sch…
Canada: stedentrip naar TorontoCanada: stedentrip naar TorontoToronto is een aantrekkelijke stad om voor een aantal dagen te bezoeken tijdens een stedentrip. Het is de grootste stad…
Winterspelen in Canada hebben niet de snelste ijsbaanWinterspelen in Canada hebben niet de snelste ijsbaanIn 1988 was Canada al de gastheer van alle wereldsporters tijdens de Olympische Winterspelen. In 2010 doet het land dit…
Bezienswaardigheden in VancouverBezienswaardigheden in VancouverVancouver is een stad in het westen van Canada met circa 600.000 inwoners, waarvan vele immigranten uit alle delen van d…

Bhutan, een land in het Himalaya gebergteBhutan, een land in het Himalaya gebergteBhutan is een land gelegen in Azië, midden in het Himalaya gebergte. Het ligt tussen India en Tibet. Door de bevolking w…
Malediven – eilandengroep in Indische OceaanMalediven – eilandengroep in Indische OceaanDe Malediven is een Aziatische eilandengroep in de Indische Oceaan. De eilanden zijn bekend om hun tropische klimaat en…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Guenter Wieschendahl, Wikimedia Commons (Publiek domein)
  • http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Spray_River.JPG
Reisliefhebber (60 artikelen)
Gepubliceerd: 28-05-2013
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.