Voordelig naar New York

Voordelig naar New York Voor veel mensen is het een droom om New York te bezoeken. Deze wereldstad is zeker een bezoek waard en er is heel veel te zien en te doen. Helaas is het niet heel goedkoop om New York te bezoeken. De vliegreis is het duurste, maar je wilt ook nog overnachten in een goed hotel en natuurlijk nog geld overhouden om te shoppen en lekker te eten. Als je met een aantal dingen rekening houdt dan hoeft het allemaal niet zo heel duur te zijn. New York is een wereldstad, je kunt er heel veel dingen bekijken zoals het vrijheidsbeeld, Central Park, Times Square, Empire State Building en ga zo nog maar even door. Ook op het gebied van winkelen kun je in New York uit je dak gaan. In New York kun je oneindig winkelen. Kleding is vaak een stuk goedkoper in Amerika. Eigenlijk is alles goedkoper in Amerika dan in Nederland, dit komt door de wisselende koersen tussen de Euro en de Dollar. Toch is een reis naar Amerika een dure aangelegenheid. Vooral de vliegreis kost veel geld. Ook als je New York wilt bezoeken moet je toch wel minimaal vijf dagen gaan. De meeste mensen overnachten in een hotel en dat kan ook aardig wat geld kosten, het is maar net wat je wensen zijn.

Vliegen

Je reis naar New York begint natuurlijk met het vliegtuig. Elke dag vliegen er vanaf Schiphol diverse vluchten naar John F. Kennedy Airport of naar Newark International Airport. Beide vliegvelden liggen even ver van de stad af, het maakt niet heel veel uit voor welk vliegveld je kiest. Vanaf het vliegtuig kun je met de taxi of met het openbaar vervoer naar je hotel reizen. Naast vertrek vanaf Schiphol kun je ook kiezen om te vertrekken vanaf Brussel of Düsseldorf. Vanaf Brussel of Düsseldorf vliegen is vaak iets goedkoper. De duur van de vliegreis hangt af vanaf waar je vertrekt. Vanaf Schiphol en Brussel is het 8 tot 8,5 uur vliegen en vanaf Düsseldorf kun je daar nog een kwartier bij optellen. De terugreis duurt zo'n 2 uur korter, dit omdat je dan wind mee hebt. De beste kans op een voordelig vliegticket vind je bij World Ticket Center (WTC). Ook kun je direct bij KLM boeken, dan ben je vaak ook goedkoper uit. Naar New York hoef je niet over te stappen dus dit scheelt alweer een hoop gedoe, al scheelt het wel ongeveer € 50,- per enkele reis als je wel overstapt. De kosten kunnen variëren van € 300,- tot € 1.000,- voor een retour ticket. Je kan je tickets het beste 6 tot 8 weken voor je vertrek boeken.
  • Goedkoop: januari tot en met maart is vaak de goedkoopste periode om te reizen naar New York. Je betaalt dan zo'n € 300,- tot € 450,- voor een retour. Voor deze prijzen moet je gelijk boeken, is erg goedkoop.
  • Normaal: van oktober tot en met mei betaal je zo'n € 450,- tot € 650,- retour.
  • Duur: in de zomermaanden is vliegen naar New York het duurste met € 650,- tot € 1.000,- voor een retour.

Hotels

Er is een groot aanbod van hotels in New York. Je kan het zo duur en zo goedkoop maken als jij wilt, dat ligt helemaal aan jou wensen. Hier worden de goedkopere hotels besproken, die wel goed aangeschreven staan. Lees wel altijd voor je boekt de recensies van andere reizigers op websites als TripAdvisor en Zoover.
Goede hotels zijn onder andere Hotel The New Yorker, Edison Hotel, Hotel Novotel Times Square, Hudson Hotel, Carlton Hotel, Wellington Hotel en Peensylvania Hotel. Deze hotels hebben een goede prijs kwaliteit verhouding en bieden voor ieder wat wils. Verder kun je heel veel hotels vinden op sites zoals Booking.com, Arke, Hotels.com en Expedia. Het is even kijken en vergelijken, maar je vindt vast een mooi en een voor jou betaalbaar hotel.

New York verkennen

Natuurlijk wil je ook veel van de stad zien. De kosten kunnen hier ook aardig voor oplopen. Als eerste is het voordelig als je voor je vertrek online tickets koopt van de attracties die je wilt bezoeken. Dit is voordeliger en het scheelt je ook nog eens lange wachtrijen voor de kassa's ter plaatse. Ook kun je de New York City Pass aanschaffen. Voor ongeveer € 70- krijg je zes attracties, inclusief een boottocht. De pas is negen dagen geldig en je kunt zelf bepalen wanneer je welke attractie bezoekt. Met de pas hoef je ook niet lang in de rij te staan, want vaak kan je dan gebruik maken van de VIP-rij.

Winkelen

Winkelen kun je oneindig in New York en om veel geld te besparen kun je ook eens naar een outlet gaan. Een grote en bekende outlet is de Woodburry Common Premium Outlet. Hier zijn 220 outlet winkels ondergebracht van vele bekende merken als Dolce & Gabanna, Burberry, Tommy Hilfinger, Versace, Ralph Lauren en nog veel en veel meer. Je trip hiernaar toe moet je wel van tevoren boeken, want vol is vol. Het is eigenlijk een dagtrip. Je kunt ook een kortingspas van 10% scoren bij Macy's. Macy's is een heel groot warenhuis, je kan het zien als een Bijenkorf. Het is heel erg groot en soms lastig om de weg te vinden, maar met de kortingspas krijg je op alles uit de winkel 10% korting. Bij binnenkomst van Macy's loop je naar het Visitors Center en daar laat je je paspoort zien. Deze pas kun je een maand gebruiken en is geldig voor het hele gezin.
© 2013 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wereldstad New YorkDe ene vind het een drukke, stressvolle stad en de ander vindt het er heerlijk en doet er juist energie bij op. Feit is…
New York City een paradijs voor bezoekersNew York City een paradijs voor bezoekersNew York City, ook wel genoemd de stad die nooit slaapt, en bekend als the Big Apple, herbergt een populatie van ongevee…
Hoe vind je goedkope vliegtickets?Hoe vind je goedkope vliegtickets?Wist je dat je flink wat geld kunt besparen op je vliegtickets? Vliegtickets kunnen behoorlijk aan de prijzige kant zijn…

Mediteren in TurkijeYoga, Tai Chi, Transandantal of Reiki, erg bekend is dit in Turkije nog niet. Het land doet er alles aan om de achtersta…
Een boottocht over de Seine in ParijsTijdens een georganiseerde stedentrip naar Parijs staat er vrijwel altijd een boottocht over de Seine op het programma.…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Stinne24, Pixabay
  • www.newyork.nl
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 09-02-2013
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.