Overnachten in de buurt van Schiphol: hotels rond Schiphol

Voor veel mensen is vliegen een stresserige aangelegenheid. Zeker als er op de meest onmogelijke tijden gevlogen moet worden. Een hotel kan dan uitkomst bieden. Er is dan toch rust, de vakantiegast of zakelijke vlieger is dichtbij Schiphol en hoeft zich doorgaans niet druk te maken over te laat komen of nog uren moeten rijden. Hotels in of rond Schiphol zijn erg divers ook qua prijs. Hier een aantal hotels rond of bij Schiphol.

Hotel Ibis Leiderdorp: rookvrij, gezellig en dichtbij Leiden, Amsterdam en vliegveld Schiphol

Soms kom je wel eens per ongeluk in een hotel terecht waar het heel goed toeven blijkt. Bij het Ibishotel in Leiderdorp is dat zeker het geval. Het Ibishotel Leiderdorp is niet duur, heeft een goede keuken en spontaan personeel. Bovendien ligt het Ibishotel Leiderdorp dicht bij allerlei leuke plaatsen. Het Ibis Hotel Leiderdorp ligt zo’n 5 minuten van hartje Leiden. Wie gaat vliegen en van elders komt kan ook heel terecht in het hotel, want het ligt maar zo’n 20 kilometer van vliegveld Schiphol. Daarnaast ligt het hotel op 30 kilometer afstand van Amsterdam en ligt de Keukenhof op 18 kilometer. Ook Den Haag ligt om de hoek, dat is 20 kilometer verder reizen. Alle 68 kamers zijn rookvrij, dus nooit een nare rooklucht op de kamer. Wie voor luxe, bubbelbaden, zwembaden of andere luxezaken komt, moet niet in het Ibis hotel Leiderdorp zijn. De kamers zijn overigens voorzien van alle voorzieningen die een mens nodig heeft. Het heeft een boxspring, goed beddengoed, een tv, een kast, een kluis en een badkamer met toilet, bad en douche. In de douche is een föhn, er zijn twee flessen met een middel waarmee mensen zowel hun haar als hun lichaam kunnen insoppen. Er zijn voldoende handdoeken, maar het hotel heeft wel een groenbeleid en vraagt haar gasten zorgvuldig om te gaan met het gebruik van handdoeken. Het hotel biedt dus alle basale voorzieningen die nodig zijn voor een nachtje of meer. Aan de klanten is dat ook te zien: ze komen van heinde en ver. Mensen die uit andere delen van het land komen en in de buurt van Leiderdorp werken zijn er geregeld gast, mensen die gaan vliegen komen er graag en voor buitenlandse toeristen is het de uitvalsbasis voor tripjes naar Amsterdam of Universiteitsstad Leiden. De gezelligheid in het hotel wordt overigens vooral gemaakt door het personeel dat voor iedereen een leuk praatje heeft en dat er voor zorgt dat het gezellig zitten aan de bar is. Even een drankje voor het slapen gaan aan de bar of aan de gezellige tafeltjes in het restaurantgedeelte is gewoon gezellig. De restaurantkaart is niet vreselijk uitgebreid, maar biedt wel voor iedereen een gerecht naar keuze. Vis, vlees en vegetarische gerechten, maar ook een 24-uurs snackservice zorgen ervoor dat de inwendige mens niets te kort komt. De kok is bovendien erg duidelijk in hoe lang het gaat duren voordat een gerecht wordt geserveerd. Wie een half uur moet wachten, krijgt dat ook direct te horen. De gerechten zijn kwalitatief goed en niet prijzig. Bij het hotel Ibis Leiderdorp kan door hotelgasten gratis geparkeerd worden. Dit gebeurt achter slagbomen. De receptie heeft bovendien het oog op deze parkeerplaats.

Hotel Schiphol A4: met gratis shuttlebus

Hotel Schiphol A4 ligt aan de A4. Schiphol ligt om de hoek, maar ook de RAI, de Keukenhof en het centrum van Amsterdam zijn allemaal binnen 20 minuten met de auto bereikbaar. Wie in Hotel Schiphol A4 verblijft wordt gratis met een shuttle bus naar en van de luchthaven gebracht. (Wel op beperkte tijden, daarnaast is er een nachtshuttle service waarvoor betaald moet worden. Met een park-sleep-fly kan de auto 21 dagen gratis bij het hotel blijven staan. Het hotel heeft zowel hele standaard als hele luxe kamers. Verder zijn er: Een wellness center waar diverse behandelingen worden gegeven, een zwembad, diverse sauna’s en infrarood cabines. De kamers hebben een bad en douche, comfortabele bedden, televisie, bureau, zitje en airconditioning. Ook is een terras waar kan worden gegeten en gedronken. Tevens is de ruimte geschikt om in te vergaderen, daarvoor zijn 22 zalen aanwezig. Voor wie al vroeg moet vliegen is de keuken vanaf 05.00 open. De keuken sluit weer om 22.30 uur.

Ibis Hotel Amsterdam Airport; betaald parkeren maar gratis shuttlebus

In dit hotel zijn drie restaurants en een bar, een terras, vier vergaderzalen en ruimte parkeergelegenheid. Ook is er een fitnessruimte waar gratis gebruik van gemaakt kan worden. Tevens is er de mogelijkheid tot buitensporten. Er rijdt verder elke dag tussen 4.30 uur en 01.25 uur in de nacht een gratis shuttlebus van en naar Schiphol. Wie ook hier vroeg in het vliegtuig moet zitten, kan al vanaf 04.00 uur aan het ontbijt zitten. En dat kan tot 12.00 uur. Verder is er een a la carte restaurant, een Pizza en Pasta Restaurant en zijn er diverse sandwiches en salades en snacks of soepen te krijgen. Tevens is er een bar voor mensen die zichzelf nog wat moed willen indrinken voordat ze het vliegtuig instappen. Opvallend is verder de early check-in die al vanaf 09.00 uur kan. De Rai, het zakencentrum van Amsterdam, Haarlem en het centrum van Amsterdam liggen ook vlakbij. Parkeren moet hier wel betaald worden met een maximum van 15 euro per dag.

Holiday Inn Express hotel Amsterdam: wel shuttlebus, maar niet gratis

Ook het Holiday Inn Express Hotel Amsterdam heeft een shuttle-bus die gasten van en naar het vliegveld van Schiphol brengt. Deze dienst is echter niet gratis. Deze bus stopt bij het naastgelegen Crowne Plaza Amsterdam Schiphol hotel. Met de trein is iemand binnen een half uur in het centrum van Amsterdam. De kamers hebben grote bedden, flatscreen televisie, koffie- en thee faciliteiten en een werkruimte. De badkamers beschikken over een inloopdouche en een toilet. In het gehele hotel is gratis draadloos internet. Vroege vogels kunnen hier pas vanaf 06.30 uur ontbijten en dat duurt tot 10.00 uur. In het weekend van 07.00 tot 10.30 uur. Wel is er 24 uur per dag een food counter. Er is geen eigen bar of restaurant. Wie dus wil eten of een drankje wil drinken moet de deur uit. Bagage kan wel worden achtergelaten in het hotel. Parkeren bij het hotel kost tot 15 euro per dag. Ook de shuttlebus moet betaald worden.

Novotel Amsterdam Airport - met park, sleep and fly gratis parkeren tot 21 dagen

Ook dit hotel heeft een gratis shuttle service die vanaf 04.30 uur tot 01.25 uur rijdt. Bij een Park, Sleep and Fly Arrangement kan gratis 21 dagen geparkeerd worden tijdens de afwezigheid van de gast. Novotel Amsterdam Airport is een 4-sterren hotel, met een sauna, Turks stoombad en een (betaald) fitnesscentrum. Ook zijn er 10 vergaderzalen. In het hotel bevinden zich twee bars waar zowel a la carte worden gegeten of wat minder luxe. Wel is er 24 uur per dag roomservice. Bagage kan worden achtergelaten bij het hotel. Gasten hebben weinig last van de vliegtuigen omdat het hotel in de geluidsarme zone van Schiphol ligt. Het centrum van Badhoevedorp is op loopafstand en daar kan gegeten, gedronken en gewinkeld worden. Normaal parkeren kost tot 15,-- euro per 24 uur.

Hotel CitizenM Amsterdam Airport

Hotel CitizenM Amsterdam Airport is vooral een luxe hotel. Het ligt dicht bij de terminals en het treinstation van Schiphol. Vanaf terminal 3 is het hotel te bereiken via een overdekt voetpad. Wie nog even naar Amsterdam wil is 20 minuten onderweg en die trein rijdt 24 uur per dag. Er zijn alleen niet-rokerskamer in dit hotel. De kamers hebben een kingsize bed, LCD televisie, klimaatbeheersing, gratis draadloos internet en een regendouche. Ook is er een Phlips Moodpad. Verder zijn er in het hotel huiskamers waar gasten kunnen tv kijken, iets drinken of eten of werken. In het hotel wordt 24 uur per dag een à la carte ontbijt beschikbaar. Verder is er sushi, wraps, snacks en soep verkrijgbaar. Bagage kan worden achtergelaten bij het hotel. Het hotel ligt tegenover parkeerterrein P1 fan Schiphol, maar parkeren kost daar wel 3,80 per uur. Goedkoper is om via Lang Parkeren te parkeren, maar dan moet wel eerst de auto weggezet worden om vervolgens met de shuttelbus terug te reizen naar Schiphol.
© 2011 - 2024 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De groei van Amsterdam SchipholOf je nu naar Parijs wilt, naar Buenos Aires of naar Jakarta, het is allemaal mogelijk. We zijn er bijna allemaal weleen…
Met de nachttrein naar SchipholMet de nachttrein naar SchipholMet de nachttrein naar Schiphol reizen: het kan. ’s Ochtends om 5 uur vliegen? Of om 4 uur? Dat betekent dat ouders, vri…
Wachten op Schiphol: wat te doen voor en achter de douane?Wachten op Schiphol: wat te doen voor en achter de douane?Het is vervelend als je lang moeten wachten op Schiphol, maar soms is het noodzakelijk. Omdat je vlucht vertraagd is, je…

Texel: het enige waddeneiland van Noord-HollandAls culinair paradijsje biedt Texel de heerlijkste streekproducten. Elk product is een met heel veel liefde gemaakte amb…
Het Scheepvaartmuseum: virtuele belevenis voor iedereenHet Scheepvaartmuseum: virtuele belevenis voor iedereenTienduizenden bezoekers trekt het vernieuwde Amsterdamse Scheepvaartmuseum per maand. Een groot succes dus. Wat maakt he…
Bronnen en referenties
  • www.ibishotel.com
  • Alle websites van de genoemde hotels
Singalees (1.216 artikelen)
Laatste update: 07-11-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Binnenland
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.