Bungalow: Vakantieparken in Nederland (Center Parcs, Landal)

Vakantieparken - Vakantie in Nederland (zomer), waaronder in Center Parcs, Landal Greenparks en Hoogenboom vakantieparken. In Nederland bestaan een aantal leuke vakantieparken waar je met het gezin, familie of vrienden heen kunt gaan. Deze vakantieparken zijn verspreid over heel Nederland zoals, Center Parcs en Landal Greenparks. De meeste vakantiegangers overnachten in de herfst, lente en zomer in een vakantiepark. De prijzen verschillen per periode. Hieronder de mooiste en leukste Vakantieparken in Nederland. Dit is zowel in het bos als aan zee.

Vakantieparken in Nederland

Nederland kent een aantal grote vakantieparken die in het hele jaar door bungalows, Villa's of andere soort accommodaties aanbieden. Hier kan men zowel in de zomer als in de winter verblijven. Deze (goedkope) bungalowvakantieparken zijn onder andere gelegen in het bos en kust. Voor kinderen is zo'n vakantie of weekendje weg in een vakantiepark als Center Parcs ook erg geschikt, vanwege de diverse activiteiten die er te doen zijn en het tropisch zwembad. In Nederland zijn dit wel één van de bekendste vakantieparken voor een vakantie of weekendje weg:
  • Center Parcs
  • Landal Greenparks
  • Roompot
  • Libema
  • Hoogenboom
  • Vacanceselect

Al deze vakantieparken hebben meerdere parken in Nederland staan. Vacanceselect en Roompot hebben zelfs in diverse landen (in Europa) vakantieparken gevestigd. Deze (bungalow)vakantieparken staan onder andere in Frankrijk en België.

Center Parcs

Center Parcs is een vakantiepark voor jong en oud waar je in de zomer, herst en voorjaar het beste kunt overnachten. Al hun vakantieparken staan op toplocaties en op alle locaties vind je luxe huisjes / bungalows. Voor de kinderen zijn er in elke vakantiepark activiteiten te doen. Ook staat er in elk park een speeltuin en een zwembad. Voor volwassenen mensen is er ook genoeg te doen, zo zijn er vele wandel en fietsroutes in de omgeving. Op sommige Center Parcs locaties kan er zelfs diverse watersporten gedaan worden, zoals kanovaren. Center Parcs heeft in totaal 18 vakantieparken, onder verdeeld in 4 landen:

LandenAantal parken
Nederland8
België2
Duitsland4
Frankrijk4

In Nederland staan er totaal 8 vakantieparken van Center Parcs, wel te verstaan:
  • De Eemhof (Flevoland)
  • Het Heijderbos (Limburg, Nijmegen)
  • De Kempervennen (Eindhoven)
  • De Huttenheugte (Drenthe, Emmen, Coevorden)
  • Het Meerdal (Limburg, Venlo)
  • Center Parcs Limburgse Peel (Limburg)
  • Port Zélande (Ouddorp, Zuid-Holland)
  • Sunparks Zandvoort aan zee (Zandvoort aan zee)

In al deze (bungalow) vakantieparken biedt Center Parcs diverse accomodaties aan, waarin in overnacht kan worden. De accommodaties van Center Parcs zijn: Eden cottage, Original cottage, Woonboten en Boomhutten.

Landal Greenparks

Landal Greenparks heeft misschien zoals de naam al zegt, vakantieparken in de mooiste groenste gebieden van Nederland. Landal Greenparks heeft in totaal 49 vakantieparken staan, verspreid door heel Nederland. Landal Greenparks biedt op 7 verschillende vakantieparken kampeerplaatsen aan. Daarnaast heeft het nog vakantieparken in diverse landen van Europa staan:

LandenAantal parken
Nederland49
België3
Duitsland8
Zwitserland2
Tsjechië1

Vele mensen die naar Landal Greenparks komen, komen voor de rust, natuur en ruimte. Aan deze drie punten onderscheid Landal zich ook in vergelijking met andere vakantiepark aanbieders.
Landal GreenParks onderscheidt zich van andere vakantieaanbieders door het open karakter van de parken.

Roompot vakantieparken

Roompot biedt over het hele land bungalows aan, totaal beschikt Roompot over 30 vakantieparken in Nederland, daarnaast heeft het zoals de andere aanbieders ook nog parken in het buitenland (Europa):

LandenAantal parken
Nederland30
Duitsland10
Denemarken8
Polen1

Roompot bied luxe bungalows, stacaravans, chalets, white camp cottages, familievilla's, landhuizen, kampeerplaatsen en appartementen aan. Allemaal op diverse toplocaties in de natuur of dicht bij zandstranden.

Libema (safariparken)

Libema is een unieke organisatie in Nederland. Als enige bieden ze vakantieparken aan in de vorm van een safarivakantie. Zo heeft Libéma een vakantiepark in het bekende safaripark Beekse Bergen. De huisjes / bungalows die Libéma aanbiedt zijn ingericht in een safari stijl en liggen aan een groot zandstrand waar men kan watersporten. Daarnaast heeft Libéma ook nog een vakantiepark in het Dierenbos, wat ligt in Vinkel. Vooral voor kinderen zijn dit zeer leuke vakanties omdat het Thema dieren is. Libéma richt zich op dierenliefhebbers en mensen die van de natuur houden.

Hoogenboom

Vakantiepark Hoogenboom bestaat sinds 1990 en is één van de snelste groeiende vakantiepark aanbieders in Nederland. Hoogenboom biedt diverse arrangementen / vakantieparken aan, zoals:
  • Wintersport chalets arrangement
  • Luxe stacaravans arrangement
  • Luxe bungalows arrangement
  • Vakantiewoningen

Hoogenboom heeft in 8 verschillende landen (Europa) een aantal vakantieparken staan:

LandenAantal parken
Nederland72
België2
Duitsland3
Frankrijk46
Italië13
Oostenrijk1
Spanje2
Tsjechië1

Zoals hierboven staat vind je de meeste Hoogenboom vakantieparken in Nederland en Frankrijk. Daarnaast heeft het nog een aantal staan verspreid over Europa.

Vakantiepark Nederland aan de kust

Diverse vakantieparken bieden ook een bungelow of vakantiewoning aan vlak bij de kust. Hier kan je gemakkelijk vanuit de vakantiewoning naar het strand lopen, om strandwandelingen te maken bijvoorbeeld. In de avond kan je vanuit je woning of op het strand genieten van de zonsondergang. Voor vele is een vakantiewoning aan kust een rustgevende omgeving. Kustparken zijn onder andere Center Parcs en Landal.

Vakantiepark Nederland in het bos

Nederland heeft prachtige bos/natuurgebieden waar men rustgevend kan overnachten. Tijdens deze vakantie kan men boswandelingen en fietstochten maken. Diverse vakantieparken zijn gelegen in of dicht bij het bos, zodat men zich in een rustgevende omgeving verkeerd. Center Parcs bied voor kinderen vele extra's aan tijdens zo'n weekendje weg, zoals een tropisch zwemparadijs en andere activiteiten als bowlen.
© 2010 - 2024 Simplylife, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Soorten vakantieparken in NederlandSoorten vakantieparken in NederlandNederland kent honderden vakantieparken van vele verschillende aanbieders. De laatste jaren is het ook weer een nieuwe t…
Leuke weetjes over Center ParcsLeuke weetjes over Center ParcsCenter Parcs is bekend om de uitstekende kwaliteit vakantieparken die ze hebben in Europa. Center Parcs heeft maar liefs…
Goedkope vakantiehuizen in NederlandGoedkope vakantiehuizen in NederlandOns land is niet alleen voor veel toeristen een leuke bestemming, maar ook zeker voor Nederlanders die de vakantie graag…
Vakantieparken: Center ParcsVakantieparken: Center ParcsCenter Parcs is de naam van een keten van vakantieparken in Nederland, maar ook in Duitsland, Frankrijk, Engeland en Bel…

Stayokay hostels, niet alleen voor de backpacker geschikt!Stayokay, het vroegere NJHC, is een keten van hostels in Nederland waar iedereen terecht kan voor een goedkope overnacht…
Topattracties in DrentheTopattracties in DrentheDrenthe is een prachtige provincie. Je kunt je er niet alleen uren lang vermaken in de natuurgebieden, maar ook in de gr…
Bronnen en referenties
  • Vakantieparken.nl
Simplylife (22 artikelen)
Laatste update: 05-02-2013
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Binnenland
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.