Hotel Albert II te Oostende

Hotel Albert II is een stijlvol en aantrekkelijke hotel, gelegen aan een vier sterren locatie, ongeveer 20 meter van de Markt met diverse bars en restaurants en op 200 meter van het strand.

Geschiedenis van Hotel Albert

1850-1860

Start van de bouw van het "Hotel Des Flandres" aan de Vlaanderenstraat in Oostende. Het hotel vormt één van de belangrijkste hotels in het centrum van Oostende. Het hotel heeft een centrale poort naar de ruime binnenplaats met stallen achteraan.

1891

Men start met de bouw van een nieuw hotel, Hotel Leopold II of het huidige Hotel George V, ook op de Vlaanderenstraat met een winkelgalerij en cafés. Het hotel Leopold II, zoals weergegeven op het schilderij "Muziek in de Vlaanderenstraat" (1891) van de bekende Oostendse schilder James Ensor, herneemt de vroegere centrale ingang.

1928

Uitbreiding van het Galerie Leopold II aan de Christinastraat, waar een appartementsgebouw werd neergeplaatst (Christinastraat 24-28) in Art Deco stijl.

1945

De architect A.J. Vanden Berghe (Brussel) vervangt de glazen kap door een koepel van glastegels in opdracht van de NV Oostende Littoral.

1946-1953

De winkels werden gerenoveerd volgens de trends in die periode, door de architect AJ Vanden Berghe.

2008

Overname van het voormalige hotel George V van de heer Didier De Weerdt en de heer Pascal De Gryse. Het hotel is volledig gerenoveerd en de naam veranderde in Hotel Albert II Oostende.

Faciliteiten en diensten

Hotel Albert II heeft 90 kamers. Inchecken kan vanaf 15u00. Uitchecken is verplicht om 11u00. Alle kamers hebben televisie, een bureau, een kluis, koffie & thee faciliteiten, een telefoon, een volledig uitgeruste badkamer met bad of douche en een toilet. De "Comfort" kamers zijn groter en de "jacuzzi" suites hebben ook een jacuzzi en een broekenpers. Er is gratis Wifi in de gezellige bar en in de receptie ruimte. Er is eveneens een gratis sauna en fitness voor de sportievelingen. Hotel Albert II is 100% rookvrij en 24uur op 24 open. De kamerprijzen zijn vanaf 65 euro.

Een ontbijtbuffet wordt geserveerd tussen 07:00 en 10:30 uur. U kunt een drankje nuttigen in de gezellige bar van het hotel tot middernacht. Er is geen restaurant in het hotel maar Oostende biedt goede plaatsen en restaurants waar u kunt genieten van een heerlijk diner.

Om de hoek van het hotel is een parkeergarage voorzien maar deze kost 13 euro voor 24 uur. Ongeveer 10 minuten wandelen vanaf het Hotel Albert II, is er eveneens gratis parkeergelegenheid voorzien. In het hoogseizoen kunnen de gratis parkeerplaatsen wel volzet zijn.

Bekende attracties in Oostende zijn het Leopoldpark, de Vistrap (openlucht vismarkt) waar u reeds vroeg in de ochtend verse vis kan kopen, de Koninklijke Gaanderijen en het beroemde Kursaal (concert gebouw) op de Albert I promenade. De meeste winkels in het centrum zijn ook open op zondag.

Beoordelingen van het Hotel Albert II

Positieve beoordelingen

  • Het hotel is in het centrum gelegen, ideaal voor shoppers.
  • Huisdieren zijn toegelaten mits het betalen van een toeslag.
  • Het personeel is klantvriendelijk.
  • Je bent snel bij het strand.

Negatieve beoordelingen

  • Slechte parkeergelegenheid die kostelijk is.
  • Verouderd hotel. Heeft dringend een opfrisbeurt nodig.
  • De sanitaire voorzieningen kunnen properder.
© 2009 - 2024 Raphaella, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hotels in Amsterdam: kleinste, grootste, duurste, low budgetHotels in Amsterdam: kleinste, grootste, duurste, low budgetHotels in Amsterdam! De kleinste, grootste, duurste en low budget hotels in Amsterdam. Amsterdam is de hoofdstad van Ned…
Albert Heijn vacatures: werken bij AHAlbert Heijn vacatures: werken bij AHAlbert Heijn, ook wel bekend onder de afkorting AH, is de grootste supermarktketen van Nederland met bijna duizend winke…
Albert: Al jouw boodschappen van Albert Heijn thuisbezorgdWanneer je lui bent, ziek of slecht ter been vormt de bezorgservice van Albert, Albert.nl, een oplossing. Je bestelt je…
Koning Albert II van België, wie is deze vorst?Koning Albert II is de koning van België. Dat is de meeste informatie die het gros van de Belgen zelf weten over hun eig…

Voordeelurenabonnement van de NS op een OV-chipkaartVoordeelurenabonnement van de NS op een OV-chipkaartDe voordeelurenkaart is veranderd. Tegenwoordig is de voordeelurenkaart ook een OV-chipkaart waarmee niet alleen met de…
Texel; uitstapjesTexel; uitstapjesTexel wordt niet voor niets het natuureiland genoemd. In 2002 heeft het gehele duingebied van Texel de status Nationaal…
Raphaella (256 artikelen)
Gepubliceerd: 14-11-2009
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Binnenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.