InfoNu.nl > Reizen en Recreatie > Binnenland > Gemeente Den Haag

Gemeente Den Haag

Gemeente Den Haag Den Haag is een gemeente en stad in Zuid-Holland. Deze stad is de hoofdstad van de provincie Zuid-Holland met bijna 479.000 inwoners.
Den Haag is in Nederland voornamelijk bekend als bestuurlijke hoofdstad van Nederland. Met haar vele historische gebouwen en attracties is Den Haag een ware trekpleister voor toeristen. Vooral gebouwen als het Binnenhof en het Vredespaleis zijn een bezoekje waard.

Geschiedenis

Den Haag is in 1248 ontstaan. Graaf Willem II is in dat jaar begonnen met de bouw van het Binnenhof. Rondom het Binnenhof is Den Haag gebouwd. Al in 1583 kreeg Den Haag een belangrijke bestuurlijke functie doordat de Staten-Generaal hier haar vergaderingen ging houden.

Achtergrond informatie over de gemeente

Ontstaan in: 1248
Aantal inwoners: 478.948 (1 juli 2008)
In Provincie: Zuid-Holland
Adres gemeentehuis: Spui 70 , Den Haag
Webadres gemeente: www.denhaag.nl
Burgermeester: Jozias van Aartsen
Postcodegebied: 2491-2599
Grootste politieke partij: PvdA

Handige feiten over de gemeente

Toeristentrekker: Binnenhof
Hoeveel kilometer vanaf Utrecht: ± 63 km
Aantal woningen te koop op Funda.nl: 5129 in stad Den Haag (Gemeten op 26-9-08)
Aantal wijken: 8
Netnummer: 070

Interessante feiten over de gemeente

Rijkste inwoner (quote.nl): Familie van Oranje, geschat vermogen: 1000 miljoen
Score Misdaadmeter AD: op nr 16 van onveiligste gemeenten van Nederland
Beroemdheden: Erica Terpstra / Paul van Vliet
© 2008 - 2017 Juul, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De nederlandse provinciesDe nederlandse provinciesNederland is een land met 16,86 miljoen inwoners. Nederland ligt in het westelijke deel van Europa en grenst aan de Noor…
Lekker weg in... Den HaagLekker weg in... Den HaagVeel mensen bezoeken nooit hun eigen land. Het wordt eens tijd dat we ons eigen land gaan ontdekken. Er is namelijk geno…
Bezienswaardigheden in Den HaagDen Haag is een stad met heel veel bezienswaardigheden. Bij welke bezienswaardigheden moet je zeker zijn geweest?
Tweede Kamerverkiezingen 2012, de uitslag per provincieTweede Kamerverkiezingen 2012, de uitslag per provincieOp woensdag 12 september 2012 worden er stemmen uitgebracht op de kandidaten van de politieke partijen in Nederland. Er…
Recensie: Ferry Mingelen 'Graven rond het Binnenhof'Den Haag zal nooit meer hetzelfde zijn. In ieder geval niet het gebied rondom het Binnenhof. Ferry Mingelen graaft in zi…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Gemeente Den Haag"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Juul
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Binnenland
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!