Dagje uit naar Amsterdam met kinderen

Dagje uit naar Amsterdam met kinderen Het maakt niet uit of je kinderen peuters, kleuters of tieners zijn, voor elke leeftijdcategorie zijn er wel leuke attracties en activiteiten in Amsterdam te vinden. Van dierentuin tot geitenboerderij en van wetenschap tot en met kokkerellen, er zijn tal van leuke en leerzame dingen te doen in de Nederlandse hoofdstad. Waar moet je dan in Amsterdam naar toe met je kinderen? Welke attracties en activiteiten zijn zeker een goede keuze tijdens je dagje uit naar Amsterdam om samen veel plezier te hebben?

Artis

In hartje Amsterdam vind je Artis, de oudste dierentuin van Nederland. In Artis is veel te doen en te zien voor kinderen, waaronder Micropia, het eerste microbenmuseum ter wereld waar je de allerkleinste organismen bekeken kunnen worden. In het Planetarium kan er een reis door de ruimte gemaakt worden, zebra’s, struisvogels en springbokken kunnen aanschouwd worden op de Savanne, terwijl de kinderen zich kunnen laten omringen door vlinders in het Vlinderpaviljoen.

Van november tot en met februari is Artis van 9:00 uur tot 17:00 uur geopend. Tijdens de overige maanden van 2019 is men een uur langer open. Ook organiseert Artis ook ZOOmeravonden: op elke zaterdag in juni, juli en augustus is de Amsterdamse dierentuin tot zonsondergang geopend.

Geitenboerderij Ridammerhoeve

Geitenboerderij Ridammerhoeve is het Amsterdamse Bos gelegen. Deze biologische boerderij heeft meer dan 150 dieren, waaronder geiten, lammeren, varkens en kippen. Kinderen kunnen helpen bij het verzorgen van de dieren, het reinigen van de hokken, de jonge beestjes flesvoeding geven of een geit melken.

In de kelder van de boerderij wordt er van verse geitenmelk yoghurt, karnemelk, kwark, ijs en kaas gemaakt. Vooral het ijs van de Ridammerhoeve is aan te bevelen. Ook is er een gezellige horecagelegenheid met terras waar je kunt genieten van een kop koffie, een gezond sapje of een lekkere lunch, zoals biologische broodjes, tosti’s, soep of poffertjes.

In 2019 is de boerderij gesloten op dinsdag. Op de andere dagen is Geitenboerderij Ridammerhoeve open van 10:00 uur tot 17:00 uur. Het is mogelijk om je hond mee te nemen, maar de hond dient dan wel goed aangelijnd te zijn.

Kinderkookkafé

Tijdens een dagje uit naar Amsterdam met kinderen is het Kinderkookkafé ook een uitstekende keuze. Op deze plek koken kinderen en bedienen ze de gasten. Daarnaast schrijven ze ook de menu’s en doen ze de afwas. Dit gebeurt samen met andere kinderen, onder begeleiding van volwassenen. Elk kind kan twee gasten meenemen en de maximumcapaciteit van het Kinderkookkafé is 30 personen.

Het Kinderkookkafé ligt in de buurt van het Amsterdamse Vondelpark en is in 2019 zeven dagen per week geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Op zaterdag sluit de bar om 16:00 uur.

NEMO Science Museum

NEMO Science Museum vind je in een opmerkelijk groenkoperen gebouw aan het Oosterdok in Amsterdam en is een populair wetenschap- en technologiemuseum. In tegenstelling tot veel andere musea, is het juist de bedoeling dat kinderen meedoen met spellen, wetenschappelijke experimenten en onderzoeken. Het motto van NEMO Science Museum is dan ook ‘verboden af te blijven’.

Dit Amsterdamse museum is deze jaargang geopend van dinsdag tot en met zondag van 10:00 uur tot 17:30 uur. In schoolvakanties en van april t/m augustus is NEMO Science Museum ook op maandag geopend.

Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is een goede bestemming voor gezinnen. Er worden in dit populaire Nederlandse museum diverse activiteiten georganiseerd, waaronder familierondleidingen, familieworkshops waarbij je leert tekenen, schilderen of fotograferen, terwijl het aan de hand van familiegidsen ook leuk is om samen met je kinderen zelf het Rijksmuseum te ontdekken.

Dit museum in Amsterdam is alle dagen van 2019 geopend van 9:00 tot 17:00 uur. Het Rijkmuseum is dus ook open tijdens de kerstdagen en op nieuwjaarsdag.

De tuinen van het Rijksmuseum, De Rijksshop en het museumcafe zijn zonder toegangskaart elke dag te bezoeken van 9:00 tot 18:00 uur.

Tunfun Speelpark

Een leuke bestemming voor een dagje uit naar Amsterdam met kinderen is TunFun, een overdekt speelparadijs voor kids van 1 tot en met 12 jaar oud. Het is gevestigd in een voormalige autotunnel in het centrum van Amsterdam. Deze Amsterdamse speeltuin biedt 4.000 m2 aan avontuur, plezier en creativiteit. Kinderen kunnen onder andere klimmen, bouwen, dansen en springen. Er zijn glijbanen, klimmuren, een voetbalveld, discotheek, knutselhoek en nog veel meer!

Terwijl de kinderen spelen kunnen de ouders ontspannen in TunFun Café. TunFun Speelpark is in 2019 iedere dag geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur.
© 2017 - 2024 Rvdz, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Naar een museum voor kinderen in AmsterdamNaar een museum voor kinderen in AmsterdamHet is geen probleem om in Amsterdam een museum te vinden dat geschikt is om met kinderen te bezoeken. Sommige zijn gehe…
Het Kleine Weeshuis in AmsterdamWie tijdens een dagje Amsterdam even genoeg gewinkeld heeft, kan altijd even het Kleine Weeshuis in de Kalverstraat bezo…
Dagje weg met kids: Zeven ideeënDagje weg met kids: Zeven ideeënZin in een dagje weg met kids? Op zoek naar ideeën om er een echt leuke dag van te maken? Dat komt goed uit want hier vo…
Amsterdam: eiland in de Indische OceaanAmsterdam is niet alleen de naam van onze hoofdstad, maar ook een eiland dat in de zuidelijke Indische Oceaan ligt. Het…

Wat kun je doen in de Soester Duinen?Wat kun je doen in de Soester Duinen?In het midden van Nederland, ten zuiden van het plaatsje Soest, ligt een prachtige zandverstuiving; de Soester Duinen. B…
Interessante bezienswaardigheden in Hanzestad ZwolleInteressante bezienswaardigheden in Hanzestad ZwolleZwolle heeft een historisch centrum met veel interessante bezienswaardigheden, die zeker een bezoekje waard zijn. Deze H…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Anemone123, Pixabay
  • https://www.oudersvannu.nl/kind/vakantie/leukste-dierentuinen/
  • https://www.artis.nl/nl/bezoek/plan-je-bezoek/openingstijden/
  • https://www.iamsterdam.com/nl/zien-en-doen/families-en-kinderen/locaties-voor-uitjes-met-kids/dierentuinen/artis
  • https://www.nemosciencemuseum.nl/nl/bezoek/openingstijden/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/NEMO_Science_Museum
  • http://www.kidsproof.nl/Amsterdam
  • https://www.iamsterdam.com/nl/zien-en-doen/families-en-kinderen/beste-met-de-kids
  • http://weekend.knack.be/lifestyle/reizen/30-tips-voor-een-dagje-amsterdam-met-kinderen/diaporama-normal-477351.html
  • https://www.rijksmuseum.nl/nl/met-kinderen-klas-of-groep
  • Eigen ervaring
Rvdz (32 artikelen)
Laatste update: 28-05-2019
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Binnenland
Bronnen en referenties: 11
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.