Londen: leuke en bekende wijken en bezienswaardigheden

Londen: leuke en bekende wijken en bezienswaardigheden Londen staat bekend als een van de leukste steden van Europa. Londen is natuurlijk bekend om de bekendste bezienswaardigheden zoals de Londen Eye en de Big Ben, maar Londen bestaat uit meer dan deze bezienswaardigheden. De wijken van Londen zijn heel divers. Sommige wijken zijn hip, andere wat chiquer en meer toeristisch. Of je nu van shoppen of sightseeing houdt, er is voor iedereen wat wils. Het zijn allemaal wijken die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Notting Hill

De wijk Notting Hill ligt in West Londen en is het meest bekend van de gelijknamige film uit 1999 met Julia Roberts en Hugh Grant. Een ander bekend beeld van Notting Hill zijn de kleine, gekleurde huizen die het straatbeeld vullen. Er is voor ieder wat wils in Notting Hill. Zeker een aanrader is ook Notting Hill Carnival die je kan bezoeken als je dan toevallig in Londen bent.

Portobello Road

De bekendste straat van Notting Hill is Portobello Road, deze straat is voornamelijk bekend door de gelijknamige markt. In deze straat staat niet alleen de dagelijkse markt maar heb je restaurants, delicatessenwinkels en souvenirwinkels. Niet alleen de markt maar ook de winkels op Portobello Road zijn een aanrader.

Portobello Market

Mensen die van bijvoorbeeld exclusieve kleding, antiek of mooie sjaals houden, kunnen terecht op de Portobello Market. Deze markt staat er dagelijks en is ook zeer populair bij toeristen. Echter, je vindt hier niet de standaard souvenirs die ze overal in Londen hebben. Je kunt zeker een kijkje nemen als je houdt van mooie spullen die net iets exclusiever zijn dan in de rest van Londen.

Notting Hill Carnival

Een bekend fenomeen in Londen is The Notting Hill Carnival, dit vindt elk jaar in het laatste weekend van augustus plaats. In dit weekend wordt Notting Hill omgetoverd tot heuse Caribische sferen. Vrouwen, mannen en kinderen verkleden zich in prachtige kostuums inclusief veren en andere extra’s. Dit Carnival wordt ook wel het grootste straatfeest van Europa genoemd. Een aanrader.

Camden

Camden is een wijk die wordt gekenmerkt door diversiteit. Diversiteit in de markten, huizen en mensen. Als je leuke tweedehands kleding zoekt of leuke eettentjes wilt vinden waar je lekker kunt eten dan kan je het in Camden zeker vinden.

Camden market

Camden market bestaat uit heel veel soorten (hippe) kraampjes, of je nu juist die ene plaat of cd wil hebben of spotgoedkope kleding, in Camden kan je het allemaal vinden. Verder verkopen ze hier ook goed eten, dus zeker de moeite waard om even wat te gaan eten na een middagje speuren tussen de leuke kraampjes.

Primrose Hill

Primrose Hill ligt officieel niet meer in Camden maar is een absolute aanrader als je even wat rust op wil zoeken. Primrose Hill ligt in Regent’s Park. Zoals de naam al zegt, bestaat Primrose Hill een heuvel. Als je de helling opklimt, krijg je een prachtig uitzicht over de skyline van Londen. Primrose Hill wordt vaak in films gebruikt omdat je zo’n mooi uitzicht hebt over Londen.

Westminster

Het Londen van de ansichtkaarten vind je in de wijk Westminster. Een must see, zeker als het de eerste keer is dat je een bezoekje aan Londen brengt. Hoe cliché het ook klinkt, een foto van de Big Ben en een ritje met de London Eye hoort bij een bezoekje aan Londen.

London Eye

Een van de bekendste beelden van Londen is het reuzenrad de London Eye. Vanuit de London Eye heb je een prachtig uitzicht op de rest van Londen. Met een ritje van ongeveer dertig minuten, heb je rustig de tijd om Londen vanuit verschillende punten te zien. Je kunt de London Eye overdag of ’s avonds bezoeken, het is allebei de moeite waard.

Big Ben

De Big Ben is de klokkentoren van het Palace of Westminster. De prachtige klokkentoren die grenst aan de populaire Westminster Bridge, is al jaren het toonpunt van Londen. Probeer vroeg in de ochtend een leuke foto of selfie te maken zodat je minder kans hebt dat er een heleboel toeristen op je foto staan.

Westminster Palace en Abbey

Aangrenzend aan de Big Ben ligt Westminster Palace. Westminster Palace wordt ook wel Houses of Parliament genoemd. In dit gebouw zit namelijk de Britse regering. Hoewel er voor toeristen geen toegang is voor het gebouw, krijg je een goed beeld van waar de regering in Groot-Brittannië zit. Westminster Abbey ligt naast het Westminister Palace en is een beroemde kerk. Vele huwelijken zijn in deze kerk voltrokken, waarvan een van de laatste bekende huwelijken die van William en Kate is.

Buckingham Palace

Buckingham Palace is het officiële verblijf van Queen Elizabeth. Hier wordt ook de traditionele wisseling van de wacht gehouden, inclusief paarden en mooie kostuums. De wisseling van de wacht is elke dag om 11.30 van april t/m juli te zien. Buiten deze maanden is dit om de dag te zien. Het is volledig gratis dus leuk om even langs te lopen als je in de buurt bent.

Knightsbridge en Kensington

Knightsbridge en Kensington zijn een van de meest chique wijken van Londen. Hier staan de prachtigste witte huizen. Het is ook niet gek dat deze wijken zo populair zijn, je hebt hier prachtige parken waaronder Hyde Park en het museumkwartier. Harrods is het chicste warenhuis van Londen. Ook al ben je niet van plan om hier iets te kopen is het al leuk om de architectuur van binnen te bekijken. Deze wijken bezoek je als je iets langer de tijd hebt in Londen, maar ze zijn zeker de moeite waard.

Hyde Park

Hyde Park is een van de grootste parken van Londen. Je kunt hier gerust een hele dag vertoeven. Hier vind je vooral de lokale bewoners die hier picknicken, joggen of kinderen die in de speeltuin spelen. Hyde Park is zo groot dat je altijd wel rustige plekjes in het park kunt vinden.

Musea

Het museumkwartier van Londen vind je in de wijk Kensington. In de statische panden vind je de mooiste musea. Om te beginnen met het Victoria en Albert museum (afgekort V&A genoemd). Het museum heeft ontzettend veel collecties, van de oudheid en ook van nu. Denk hierbij aan mummies maar ook potten uit de oudheid of prachtig Japans servies. Naast de vaste collecties zijn er ook tijdelijke collecties, bekend hiervan zijn de muziekcollecties onder andere van David Bowie en Pink Floyd. Het Sciencemuseum is vooral voor kinderen heel leuk. Tenslotte heb je het National History museum met vooral veel boeiende geschiedeniscollecties. Alle musea zijn gratis dus leuk om even binnen te lopen.

Harrods

Een van de meeste chique woonwarenhuizen van Londen is Harrods. Rijke Londenaren slaan hier hun slag. Maar Harrods is niet alleen voor de rijkere mensen, het is voor toeristen ook al beleving om dit warenhuis te bezoeken. Je hebt hier producten in allerlei categorieën maar vooral duurdere producten zijn hier populair. Een kijkje nemen op een van de verdiepingen is zeker de moeite waard en is dan bijna ook onmisbaar voor een bezoekje aan Londen.

Mayfair en St James

Mayfair en St James zijn twee wijken die zich vooral kenmerken door de mooie parken maar ook door het shopwalhalla. In Mayfair kan je vooral heel veel winkels vinden om te winkelen. In het gebied rondom Piccadilly Circus vind je veel musicals die bijna elke dag worden gespeeld. Een beter einde aan een dagje Londen kan haast niet.

Oxfordstreet-Bondstreet-Regenstreet

De drie grootste winkelstraten van Londen zijn Oxfordstreet,Bondstreet en Regenstreet. In deze straten vind je talloze merken, genoeg voor een dagje shoppen. Bondstreet en Regenstreet zijn wat chiquer dan Oxfordstreet. In deze twee straten heb je wat meer exclusievere merken, zoals Prada en Burberry. Oxford Street richt zich wat meer op de doorsnee toeristen. Oxford Street is dan ook de drukste straat van deze drie, je vindt daar de bekende merken zoals Topshop, Primark en H&M

Piccadilly Circus

Piccadilly Circus staat bekend om zijn vele reclameborden rondom dit plein. Piccadilly Circus kenmerkt zich ook door de vele musicaltheaters die op steenworp afstand liggen. Als je je kaartje voor een musical nog niet gekocht hebt, kan je dat alsnog doen bij de vele standjes die vaak voordelige last-minute kaarten aanbieden. Dit mag zeker niet ontbreken bij een bezoekje aan Londen.

St James Park

St James Park is een prachtig park midden in het hartje van Londen. Dit park is bijzonder omdat het dichtbij Buckingham Palace en Downing Street ligt maar toch relatief rustig is. Verder staan er in de zomer leuke strandstoelen die dan ook door de lokale bewoners veel worden gebruikt. Leuk om even door heen te lopen als je even de drukte van de stad te veel wordt.
© 2017 - 2024 Positivegirl, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat te doen in Londen?Wat te doen in Londen?Wat te doen in Londen? Londen trekt elk jaar weer erg veel toeristen aan. De stad biedt dan ook ontzettend veel beziensw…
Bezienswaardigheden in LondenAls je voor een romantische weekend naar Londen gaat wil je graag zoveel mogelijk in zo weinig mogelijk tijd zien. Met b…
Londen voor beginnersLonden voor beginnersLonden is de hoofdstad van Engeland en tegelijkertijd ook het financiële centrum van Europa. Denk aan de Big Ben, de Tow…
Victoria & Albert Museum LondonHet Victoria & Albert Museum (of V&A) is het grootste kunst- en designmuseum ter wereld. Het is gelegen in het centrum v…

De Sprookjesroute: unieke bezienswaardigheid in DuitslandDe Sprookjesroute: unieke bezienswaardigheid in DuitslandDe zeshonderd kilometer lange Sprookjesroute Deutsche Märchenstraße is gebaseerd op het sprookjesboek van de gebroeders…
10 musea in Brussel die je niet mag missen10 musea in Brussel die je niet mag missenBrussel heeft een heel aantal boeiende musea. Wat je voorkeur geniet hangt natuurlijk vooral van jezelf af. Ben je geïnt…
Bronnen en referenties
Positivegirl (1 artikelen)
Gepubliceerd: 04-07-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.