Khao Sok National Park, Thailand

Khao Sok National Park, Thailand Het Khao Sok National Park is gelegen in het zuiden van Thailand op 100 kilometer van Surat Thani. Het gebied bestaat uit een prachtig regenwoud, diverse soorten wildlife, immense rotsformaties en een prachtig blauw meer met heerlijk warm (zwem)water. Khao Sok National Park is een plek waar je volledig tot rust kunt komen in je eigen bungalow op palen in de overweldigende natuur of in een drijvende(!) hut op het meer, Cheow Lan Lake. Ook voor mensen die graag actief zijn, is Khao Sok uitermate een geschikte vakantiebestemming. Er zijn tal van activiteiten mogelijk met verschillende inspanningsniveaus. Door de grote diversiteit aan activiteiten is het gebied niet alleen interessant voor de avontuurlijke backpacker, ook voor gezinnen is Khao Sok een geschikte vakantiebestemming. Mede omdat Thailand relatief goedkoop is in vergelijking met veel Europese vakantiebestemmingen.

Khao Sok Park, hoe kom je er

Surat Thani is te bereiken met het vliegtuig, het vliegveld van Surat Thani is de meest efficiënte keuze. Vanuit Bangkok, de hoofdstad van Thailand kun je naast het nemen van een vliegtuig er ook voor kiezen om met de slaaptrein te gaan. Je bent dan gemiddeld 11 uur onderweg. Dit is de goedkoopste en avontuurlijkste manier. Je kunt kiezen voor 1e klas, met airco en voor 2e klas, met ventilator. In de trein komt de treinassistent langs en die tovert jouw zitplaats om in een bed. Een kaartje voor deze trein koop je op het Hua Lamphong treinstation in Bangkok. Ook gaan er verschillende nachtbussen vanaf Bangkok, deze bussen doen er net als de trein gemiddeld 11 uur over om Surat Thani te bereiken.

Vanaf Surat Thani is Khao Sok met de lokale aircobus in een uur te bereiken, ook vertrekken er vanaf Surat Thani aircominibusjes die je met andere reizigers kunt delen. Een privétaxi huren is ook mogelijk.

Slapen in Khao Sok Park

De overnachtingsmogelijkheden zijn zeer divers en je kunt het zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Er zijn simpele hutjes op palen tot luxe resorts compleet met zwembad. De prijzen variëren van 10 tot honderden euro's. Het is maar net waar je naar op zoek bent. Voor een middenklasse bungalow betaal je ongeveer 30 euro per kamer, per nacht (prijzen voor 2016). Je kunt dan rekenen op een eigen huisje met veranda op palen, warme douche, westers toilet en een ventilator, dit alles in een prachtige omgeving.

Eten en drinken

De meeste resorts hebben een eigen restaurant. Ook is er een centraal gelegen dorpje dat vanaf de meeste resorts te voet te bereiken is. Anders kan het resort waar je verblijft een taxi voor je regelen voor ongeveer 2 euro. In het het dorpje zijn een tiental Thaise en westerse restaurantjes te vinden. De sfeer in het dorp is gemoedelijk, luide muziek zal je hier niet horen.

Slapen op het Khao Sok meer (Cheow Lan Lake)

Het slapen op het meer is eigenlijk iets wat niet mag ontbreken tijdens je bezoek aan Khao Sok. De omgeving is prachtig, de stilte oorverdovend. Ook hier kun je het zo duur maken als je zelf wilt. Er zijn zeer simpele hutjes met alleen een matras op de grond tot luxe bungalows compleet met airco, warme douche en een kingsize bed. Alle soorten bungalows hebben een ding gemeen: ze drijven op het water! Je boekt deze bungalows/hutjes vaak in een pakket, ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen. Ook maak je vaak een of twee excursies op het meer, zoals een avond of ochtend safari per boot. Ook hier kunnen apen en verschillende soorten wildlife worden gespot. Tussentijds kan je zwemmen in het heldere warme water van het meer of met een kano het gebied ontdekken.

Activiteiten in Khao Sok Park

  • Tubben: je gaat met een rubberen band onder begeleiding van een gids met de stroming van de rivier mee. Onderweg kun je genieten van de prachtige rotsformaties die torenhoog boven je uitsteken, wie weet zie je hier apen!
  • Kanoën: een ervaren gids vaart met jou over de rivier, je hoeft zelf niets anders te doen dan genieten van de indrukwekkende omgeving.
  • Trekkingen: er zijn verschillende soorten trekkingen te doen in het gebied, variërend van een paar uur, een volle dag of zelfs meerdere dagen. Sommige delen van het park kun je zonder gids verkennen.
  • Olifant rijden: je maakt een twee uur durende tocht op de rug van een olifant, ook is er een optie om de olifant te wassen in de rivier.
  • Dagtocht naar Cheow Lan lake:: met een longtailboat vaar je over een prachtig blauw meer omgeven door indrukwekkende rotsformaties. Bij de tocht zit vaak ook een bezoek aan een grot of waterval inbegrepen, de lunch gebruik je op de drijvende huisjes. Waar je ook de kans krijgt om een duik te nemen in het heldere warme water van het meer.
  • Kooklessen: thuis genieten van al het heerlijks wat Thailand te bieden heeft? Tijdens de kooklessen leer je een volledige maaltijd koken onder een begeleiding van een ervaren Thaise kok.
  • Massage: toe aan ontspanning na alle indrukken die je hebt opgedaan? Een Thaise massage zorgt er voor dat je spieren weer lekker los gemaakt worden!

Bovenstaande activiteiten zijn gemakkelijk te boeken via het resort waar je verblijft of in de toeristenwinkeltjes in het dorpje van het Khao Sok Park.
© 2016 - 2024 Googie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Natuurwonder Noord-Amerika: Moraine LakeNatuurwonder Noord-Amerika: Moraine LakeMoraine Lake in Alberta, Canada. Een prachtig meer in het Banff National Park, gelegen in het gebied genaamd Canadese Ro…
Natuurwonder Noord-Amerika: Yellowstone National ParkNatuurwonder Noord-Amerika: Yellowstone National ParkYellowstone National Park, het eerste nationale park ter wereld gelegen in Wyoming, Verenigde Staten en een klein gedeel…
Het Fathala Wildlife Reserve in SenegalHet Fathala Wildlife Reserve in SenegalDat het werelddeel Afrika diverse wildparken (safariparken) heeft, zal bij veel mensen bekend zijn. De grote parken als…
Thaise vegetarische Larb Woonsen JaeVeel recepten uit Thailand bevatten vissaus. Dit vegetarische Thaise larb gerecht is echter puur vegetarisch. Het is wel…

Voordelige musea in Göteborg, ZwedenVoordelige musea in Göteborg, ZwedenDe Zweedse overheid vindt dat cultuur en historie voor iedereen toegankelijk moet zijn. Veel historisch erfgoed is daard…
Een dag rond het aquaduct in Håverud te Dalsland, ZwedenEen dag rond het aquaduct in Håverud te Dalsland, ZwedenPrince Eugen zei eens: Dalsland is Zweden in het klein. Dalsland is een provincie in het zuidelijk deel van Zweden, tege…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Anemone123, Pixabay
  • http://wikitravel.org/en/Khao_Sok_National_Park#Sleep
Googie (7 artikelen)
Laatste update: 13-01-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.