Bezienswaardigheden in Dubai

Bezienswaardigheden in Dubai Dubai, alleen maar voor de rich and famous? Alleen geschikt als overstapluchthaven? Of is Dubai meer dan dat alleen? Wat kun je er eigenlijk allemaal bezoeken? De bekendste bezienswaardigheden van Dubai, hoe je er komt en wat je er kunt doen... Dubai, een heerlijke stad middenin de woestijn op slechts 6 uur vliegen vanaf Amsterdam!

Burj Khalifa

Met een hoogte van 828 meter is de Burj Khalifa één van de hoogste gebouwen ter wereld. Overal in de stad is de toren duidelijk zichtbaar. Zowel een bezoek aan de toren zelf als aan de omgeving van de toren zijn de moeite waard. De toren is op meerdere manieren toegankelijk. Er gaat een lift naar een hoogte van ruim 400 meter waarvandaan je een schitterend uitzicht over Dubai hebt. Daarnaast bevindt zich onder de toren het grootste winkelcentrum van de wereld. Ook kun je gaan eten en genieten van het schitterende uitzicht vanuit het restaurant Atmosphere. Dit restaurant bevindt zich op de 122e verdieping van de toren.

Aan de voet van de Burj Khalifa ligt de Dubai fontein. Een gigantische fontein op muziek. Op regelmatige tijdstippen geniet je samen met vele toeristen van het grootste waterspektakel ter wereld.

Bereikbaarheid

De toren is het gemakkelijkst per metro te bereiken. Je stapt uit bij de halte Burj Khalifa / Dubai Mall. Vanaf hier loop je door een lange slurf automatisch het winkelcentrum binnen dat zich onder de toren bevindt.

Dubai Mall

De Dubai Mall is het grootste winkelcentrum ter wereld. Naast alle bekende grote merken vind je ook diverse kleinere, goedkopere winkels. Verder zijn er in het gebouw nog een schaatsbaan / ijshockeybaan en een indoor pretpark. Ook hoef je je niet ongerust te maken over het eten. Er zijn talloze restaurants waar je voor een prima prijs kunt eten. Er zijn diverse foodcorners waar je zowel fast-food als gezonde hapjes kunt krijgen.

Bereikbaarheid

Omdat het winkelcentrum zich in de Burj Khalifa bevindt kun je het winkelcentrum het gemakkelijkst per metro te bereiken. Je stapt uit bij de halte Burj Khalifa / Dubai Mall. Vanaf hier loop je door een lange slurf automatisch het winkelcentrum binnen.

Mall of the Emirates

Mensen die weleens beelden van Dubai hebben gezien, hebben ongetwijfeld gehoord van de indoorskibaan. Deze baan van ruim 1 kilometer lang kun je vinden in de Mall of the Emirates. Dit winkelcentrum is kleiner dan de Dubai Mall maar misschien wel leuker om te bezoeken. Je kunt niet alleen skiën of snowboarden maar het is ook mogelijk om een bezoek te brengen aan de pinguïns die in het skipark wonen. Dit bezoek bestaat uit een ontmoeting en foto's met de dieren. Zielig, maar wel een unieke ervaring. In dit winkelcentrum vind je een grote supermarkt (Carrefour) en ook hier zijn verder alle grote merken vertegenwoordigd. In de foodcorners kun je goedkope maaltijden vinden om de lunch of het avondeten te nuttigen.

Bereikbaarheid

Het winkelcentrum is het gemakkelijkst per metro te bereiken. Je stapt uit bij de halte Mall of the Emirates. Vanaf hier loop je door een slurf het winkelcentrum binnen.

The Walk

Luxe auto's, schitterende jachten, dure restaurants en kijken naar rijke mensen. Alles is mogelijk op The Walk. Een lange boulevard langs het strand van Jumeirah. In dit gebied liggen de meest grote hotels van de stad en is ook een zeer toeristisch gebied. Naast een wandeling of the Walk kun je ook genieten van de jachthaven waar je ook heerlijk doorheen kunt flaneren. Overal om je heen zie je grote gebouwen in de meest bijzondere vormen. Naast de vele toeristen zal je ook veel locals tegenkomen die een avondwandeling maken in dit gebied.

Bereikbaarheid

Vanaf metrohalte Dubai Marina loop je in ongeveer 10 minuten naar de Jachthaven en the Walk. Bij het uitstappen van het station zorg je dat je aan de kant van de zee uitkomt.

Wild Wadi

Wild Wadi is een groot waterpark in de buurt van het bekende hotel Burj Al Arab, het hotel in de vorm van een zeil. Dit waterpark is heerlijk ter verkoeling tijdens een warme dag in Dubai. Het park ligt in de wijk Jumeirah. In het park zijn drie zwembaden en 17 waterglijbanen, waaronder de grootste waterglijbaan ter wereld.

Bereikbaarheid

Je kunt het best een taxi nemen van metrostation Mall of the Emirates.
© 2015 - 2024 Erolus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dubai architectuur: bezienswaardighedenDubai architectuur: bezienswaardighedenIn Dubai kijk je je ogen uit. Niet voor niets is Dubai een hele populaire vakantiebestemming. Shoppen is een paradijs (v…
De getallen van de Burj Khalifa in DubaiEen wandelklimtocht in de Zwitserse Alpen naar een 828 meter hoger gelegen punt is een behoorlijke dagtocht. Om dit te e…
Een stedentrip naar DubaiDubai is een erg grote stad in de Verenigde Arabische emiraten. Het is de ideale vakantiebestemming voor ieder budget.
Dubai: Groot, Groter, GrootstDubai: Groot, Groter, GrootstDubai, in het Arabisch دبي , is de hoofdstad van het gelijknamige emiraat. De stad bestond al in de ou…

De Azoren, een heerlijke bestemming!De Azoren, een bijzondere vakantiebestemming. Een Portugese eilandengroep van negen eilanden die allemaal hun eigen kara…
Fietsen langs de hunebedden in de omgeving van AssenFietsen langs de hunebedden in de omgeving van AssenEen paar kilometer buiten het centrum van de Drentse hoofdstad Assen liggen vier hunebedden. Als je wel eens met de trei…
Bronnen en referenties
  • Marco Polo DUBAI, ISBN: 9789000308408
Erolus (6 artikelen)
Gepubliceerd: 23-10-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.